• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Generic script
Script jsem poněkud upravil. Nyní je ve verzi 1.1. Ke stáhnutí je v 1. příspěvku tématu.

Motivací bylo mít možnost definovat default hodnoty parametrů i na uživatelské úrovni, tedy bez nutnosti zasahovat do kódu stremer.sh. Default hdnoty se od teď mohou definovat v config.ini.

Default v config.ini teď mohou vypadat např. takto:

Kód:
# Defaults parameters
protocol="HLS"
referer=""
broadcast="TV"
provider="Generic"

Jak script s default hodnotami pracuje:
  • protocol - default hodnota se použije, pokud u konkrétního streamu není zadán tento parametr s konkrétní hodnotou. Pozor, script akceptuje pouze zadání parametru "HLS" nebo "DASH". Pokud na tomto místě bude jakýkoliv jiný řetezec, použije se vždy "HLS"
  • referer - default hodnota se použije, pokud u konkrétního streamu není zadán tento parametr s konkrétní hodnotou. Script nijak obsah nekontroluje, proto zadávejte řetězec referer obezřetně.
  • broadcast - default hodnota se použije, pokud u konkrétního streamu není zadán tento parametr s konkrétní hodnotou. Pozor, script akceptuje pouze zadání parametru "TV" nebo "RADIO". Pokud na tomto místě bude jakýkoliv jiný řetezec, použije se vždy "TV"
  • provider - zpracování tohoto parametru je o něco složitější. Postupuje se hierarchicky:
    • default hodnota, pokud je jiná než prázdný řetezec, tedy provider="" nebo provider= se použije, pokud u konkrétního streamu není zadán tento parametr s konkrétní hodnotou.
    • pokud bude default hodnota prázdný řetezec nebo nebude vůbec v config.ini uvedená a 
      • pokud u konkrétního streamu bude parametr s konkrétní hodnotou, použije se tato konkrétní hodnota
      • pokud u konkrétního streamu nebude použit parametr s konkrétní hodnotou, použije se řetězec sestávající se z domény druhé úrovně a tld, oddělené tečkou streamu.
Celé je to motivované jednak snahou o větší využitelnost scriptu a pak taky tím, že v Kodi si v případě přehrávání TV Live zobrazuji v upraveném skinu hodnotu provider. V Tvheadend mám definovanou hierarchii služeb od jendotlivých providerů a zajímá mě, od jakého providera se právě přehrávaný kanál bere. Takhle si mohu u každého zdroje a případně streamu nastavit hodnotu provider jednoduše a tak, jak mi to pro konkrétní zdroj vyhovuje. Viz ukázka Kodi, provider je uvedený v horním řádku napravo - Provider:Generic.

[Obrázek: HsUiEM7.jpeg]

Citovat

Příspěvků v tématu
Generic script - od JiRo - 28.10.2025, 18:56
RE: Generic script - od JiRo - 30.10.2025, 13:07

Přejít na fórum:

Prochází: