Testování BT a/nebo IR
Tak jsem si naivně myslel, že bude možná nějaká dynamická koexistence obou rozhraní. Sice jsme nevěděl jak, možná tak, že DO bude prostě současně vysílat na obou rozhraních. Ale mýlil jsem se. Zatím jsme dospěl k těmto zjištěním:
Vše nastaveno. Zatím, s vypnutým BT, vyzkoušeno spouštění/probouzení z vypnutého/uspaného stavu. Vše fungovalo jak bylo potřeba. Pak jsem spároval DO a box přes BT a ouha. Vyzkoušel jsem co se dalo, a fungovalo to jen zpola, resp. hodně divně. Pokud byl box zapnutý, DO komunikovalo skutečně jen přes BT. Po stisku tlačítka se rozvítila modrá LED a povel se v Kodi správně vykonal. Stiskem tlačítka POWER se ho přes BT podařilo vypnout nebo uspat (podle nastavení). Potud všechno v pořádku. Ale v okamžiku, když už byl box vypnutý, se po stisku tlačítka POWER rozsvítila modrá dioda (indikující, že se posílá BT povel) a box na to pochopitelně nereagoval.
Chvíli jsme si s tím hrál a několikrát se mi podařilo to, že po vypnutí/uspání boxu a následném několikanásobnému stisku POWER tlačítka se rozvístila červená LED a box se zapnul/probudil. Znamená to, že se to celé chová trochu nevyzpytatelně.
Obecným problémem je, že neexistuje žádná podrobná dokumentace DO. Jediné, co je v té dostupné uvedeno jsem v tomto tématu uvedl. Je to trochu zklamání, ale možná, že se mi ještě podaří nějaké další informace někde získat. Pokud ne, a výše popsaný stav bude konečný, je tady samozřejmě ještě možnost používa DO jen s jedním rozhraním:
Ještě jsem zkusil u rozhraní BT v CE nastavit pohotovostní režim. Po pokusu Kodi zamrzlo a po nějaké době se restartovalo. Patrně jde tedy o problematické chování BT, v tomto případě je na vině možná stáří boxu a jeho BT rozhraní.
Tak jsem si naivně myslel, že bude možná nějaká dynamická koexistence obou rozhraní. Sice jsme nevěděl jak, možná tak, že DO bude prostě současně vysílat na obou rozhraních. Ale mýlil jsem se. Zatím jsme dospěl k těmto zjištěním:
- pokud není BT spárováno a připojeno k nějaké protistraně, tak po stisku tačítka vysílá DO IR kódy přes IR rozhraní
- poku je BT spárováno vysílá DO BT kódy přes BT rozhraní
- pokud je box vypnutý/uspaný, BT není připojeno, takže po stisku tlačítka vyšle DO IR kód přes IR rozhraní. Za této situace je na straně boxu zpracován pouze jeden povel, tedy povel, který je schopný probudit/spustit box.
- pokud je box zapnutý a Kodi běží, je BT připojeno, DO tedy po stisku tlačítka posílá BT kódy přes BT rozhraní
Kód:
#------------------------------------------------------------------------------------------------------
#
# IR setup
# Setup a custom keycode to wake the N2/C4 from suspend or poweroff
# You can stop kodi and eventlircd and use "ir-keytable -u" to obtain a compatible u-boot
# IR keycode
# This setting will require a injected bl301 blob.
#
remotewakeup='0x000032cc' # Antik Remote (RC5)
#
# decode_type can be one of the following:
# NEC='0x0', DUOKAN='0x1', TOSHIBA='0x2', RCA='0x3', RC5='0x4', RC6A='0x5', NEC_TOSHIBA_2IN1='0x6',
# NEC_RCA_2IN1='0x7', RCMM='0x8', NEC_RC5_2IN1='0x9', NEC_RC5_2IN1='0xa', RC6='0xb'
#
decode_type='0x4' # RC5
#
# remote power key mask:
# Some IR protocols implement a toggle bit, this can be ignored by the "and" mask:
# RC5='0x37ff', RC6='0x1effff', RC6A='0xffff7fff'
#
remotewakeupmask='0x000037ff' # RC5
#
#------------------------------------------------------------------------------------------------------Vše nastaveno. Zatím, s vypnutým BT, vyzkoušeno spouštění/probouzení z vypnutého/uspaného stavu. Vše fungovalo jak bylo potřeba. Pak jsem spároval DO a box přes BT a ouha. Vyzkoušel jsem co se dalo, a fungovalo to jen zpola, resp. hodně divně. Pokud byl box zapnutý, DO komunikovalo skutečně jen přes BT. Po stisku tlačítka se rozvítila modrá LED a povel se v Kodi správně vykonal. Stiskem tlačítka POWER se ho přes BT podařilo vypnout nebo uspat (podle nastavení). Potud všechno v pořádku. Ale v okamžiku, když už byl box vypnutý, se po stisku tlačítka POWER rozsvítila modrá dioda (indikující, že se posílá BT povel) a box na to pochopitelně nereagoval.
Chvíli jsme si s tím hrál a několikrát se mi podařilo to, že po vypnutí/uspání boxu a následném několikanásobnému stisku POWER tlačítka se rozvístila červená LED a box se zapnul/probudil. Znamená to, že se to celé chová trochu nevyzpytatelně.
Obecným problémem je, že neexistuje žádná podrobná dokumentace DO. Jediné, co je v té dostupné uvedeno jsem v tomto tématu uvedl. Je to trochu zklamání, ale možná, že se mi ještě podaří nějaké další informace někde získat. Pokud ne, a výše popsaný stav bude konečný, je tady samozřejmě ještě možnost používa DO jen s jedním rozhraním:
- pouze s BT, pak ale nebude možné tlačítkem POWER box zapnout/probudit,
- pouze s IR, pak ale bude třeba nadefinovat mapování pro Amremote nebo MessonIR, protože v obvyklých úložištích jsem ho nenašel. Na to se chystám (AmRemote) v následujcíích dnech,
- pouze s BT a pro probouzení boxu použít tlačítko POWER TV, na které je pak poteřba namapovat povel POWER pro box.
Ještě jsem zkusil u rozhraní BT v CE nastavit pohotovostní režim. Po pokusu Kodi zamrzlo a po nějaké době se restartovalo. Patrně jde tedy o problematické chování BT, v tomto případě je na vině možná stáří boxu a jeho BT rozhraní.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.