Zdravím. Chtěl bych zde sdílet svou zkušenost. Objednal jsem od prodejce na Aliexpressu, na nějž je odkaz v prvním příspěvku vlákna. Variantu 4gb/64gb, údajná 1gbps síť. Balíček přišel do týdne. Paměť se v systému tváří jako skutečné 4gb, ale nemám jak ověřit. Skrze USB mám k X96 připojený externí harddisk. Zkoušel jsem na něj kopírovat skrze síť nějaké soubory z PC a rychlost byla +-20MB/s, což podle mého potvrzuje, že by box mohl skutečně mít tu slibovanou 1gbps síťovku. Strašně dlouho mi trvalo, než se mi podařil zprovoznit CoreElec. Zkoušel jsem všechny možné verze se všemi možnými variantami device tree souborů. Ve finále jsem ale přišel na to, že problém byl zřejmě způsoben tím, že X96 Max odmítala pracovat s mojí starou 2GB paměťovou kartou (na předešlé X96 mini šlapala v pohodě). Když jsem vzal nějakou novější 16GB (tuším, že kingston), šlapalo vše v pohodě napoprvé se stromem s905x3_4g_1g. Mám tam teď tedy verzi 9.2.8 - ne z nějakého zvláštního důvodu, prostě to byla verze, kterou jsem zrovna měl připravenou k vyzkoušení, když mi najednou zapadla ona darebná 2GB karta pod těžký gauč a já byl nucen sáhnout po jiné. Když mi došlo, že problém mohl být vlastně v kartě, už jsem měl na 9.2.8 vše nastavené a nechtělo se mi to předělávat na nový systém (ten jsem ale ze zvědavosti nakonec zkusil nahrát na ještě další, v pořadí již třetí kartu :) a vše naběhlo hned napoprvé - konkrétně verze 19.3 Matrix). Mám problematickou HW revizi 2101W, takže mně, podobně jako mnohým dalším, nejde bluetooth a WiFi. Vzhledem k tomu, že krabičku mám připojenou skrz ethernet a používám ji jen na streamování videí, ukládání souborů na externí HDD (využívám jako jakousi levnou domácí NASku) a přehrávání filmů z tohoto HDD, jsem spokojen.
A proč to vlastně píšu? Především proto, abych potvrdil, že prodejce z úvodního příspěvku zřejmě skutečně posílá box s 1gbps síťovkou - takových jsem na AliExpressu zase tolik nenašel. Dále proto, abych se podělil se svou zkušeností s bootem ze zřejmě nekompatibilní/chybné 2GB paměťovky, která mě stála asi 4 hodiny zbytečného zkoušení všemožných verzí CoreElec s všemožnými device tree soubory. A konečně, abych upozornil, že prodejce posílá potenciálně problematickou HW revizi 2101W, ve které Vám v CoreElec nemusí běžet WiFi.
A proč to vlastně píšu? Především proto, abych potvrdil, že prodejce z úvodního příspěvku zřejmě skutečně posílá box s 1gbps síťovkou - takových jsem na AliExpressu zase tolik nenašel. Dále proto, abych se podělil se svou zkušeností s bootem ze zřejmě nekompatibilní/chybné 2GB paměťovky, která mě stála asi 4 hodiny zbytečného zkoušení všemožných verzí CoreElec s všemožnými device tree soubory. A konečně, abych upozornil, že prodejce posílá potenciálně problematickou HW revizi 2101W, ve které Vám v CoreElec nemusí běžet WiFi.