01.8.2017, 23:28
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 02.8.2017, 13:42 uživatelem kocickamia.)
@kopr8: Tak v tuto chvíli mi tam bezpečně chodí Armbian desktop. Zatím je v základu, to znamená naformátovat kartu, pomocí Win32DiskImage nakopírovat img, vložit kartu do OPi a zapnout napájení. Přihlásit se root/1234, změnit heslo, zavést obyčejného uživatele, změnit rozlišení (h3disp -m 10), restart a nechat tak půl hoďky v klidu, protože po naběhnutí desktopu probíhá aktualizace snad úplně všeho. Po půl hodině spustit terminál, napsat "sudo ps aux | grep dpkg" (bude to chtít heslo uživatele) a pokud se tam vypíše víc než jeden řádek, tak to ještě aktualizuje. Pokud tam je jen jeden řádek, tak už je doaktualizováno a může se s tím začít něco dělat. Pro začátek natáhnout češtinu, změnit časový pásmo, nastavit klávesnici atd... Já jako první instaluju mc, protože bez toho si práci v terminálu nedovedu představit.
Co nechodí: Wifi "čudlík" na kterém je napsáno 802.11n a který se hlásí jako 148f:7601 Wireless Ralink. Nechodí pouze v Armbianu, v Libreelecu chodí jak hodiny.
Libreelec 7+KODI 16.1 chodí standardně dobře, tak jako na OPi One. Ale nebudu ho na OPi PC provozovat, na to mám One.
Víc jsem zatím nezkoušel, předpokládám, že Lakka a RetrOrangePi budou chodit taky.
Zítra zkusím H3Droid, snad se to nepoplazí tak jako na One. Nemělo by, giga ramky už by mělo být vcelku OK.
Tož tak...
EDIT: doplnění předchozího - po aktualizaci přestane v Armbianu fungovat Chromium. Řešení je vrátit se k předchozí verzi, postup je popsán tady: https://forum.armbian.com/index.php?/top...ment=35451
Během chvilky jsem spíchnul "krabičku" - dva kousky modrého plexi, čtyři M3 šroubky, 12 matiček a čtyři gumové nožičky. Chtělo by to místo těch matiček distanční sloupky, ale když nemám, tak co se dá dělat...
Co nechodí: Wifi "čudlík" na kterém je napsáno 802.11n a který se hlásí jako 148f:7601 Wireless Ralink. Nechodí pouze v Armbianu, v Libreelecu chodí jak hodiny.
Libreelec 7+KODI 16.1 chodí standardně dobře, tak jako na OPi One. Ale nebudu ho na OPi PC provozovat, na to mám One.
Víc jsem zatím nezkoušel, předpokládám, že Lakka a RetrOrangePi budou chodit taky.
Zítra zkusím H3Droid, snad se to nepoplazí tak jako na One. Nemělo by, giga ramky už by mělo být vcelku OK.
Tož tak...
EDIT: doplnění předchozího - po aktualizaci přestane v Armbianu fungovat Chromium. Řešení je vrátit se k předchozí verzi, postup je popsán tady: https://forum.armbian.com/index.php?/top...ment=35451
Během chvilky jsem spíchnul "krabičku" - dva kousky modrého plexi, čtyři M3 šroubky, 12 matiček a čtyři gumové nožičky. Chtělo by to místo těch matiček distanční sloupky, ale když nemám, tak co se dá dělat...
OrangePi One, OrangePi PC, 2x OrangePi Zero (256 a 512MB), Raspberry Pi Zero, Armbian 5.30, LibreElec 7