• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 4 Hlas(ů) - 2 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
101 sci-fi filmů, které musíte vidět
@matchbox: Víš jak to je, chybí čas. Léto je pro regeneraci a oči to už potřebují. Názor někoho z CSFD je taková ochutnávka, která mne baví.
Za tvoje také děkuji. Na sobě jsem zjistil, jak se chápání příběhu mění s postupem let. Klasicky SOLARIS od Stanislawa Lema. První můj dojem - nesmysl. Postupem let si začnu myslet, že je to hloubání ve vlastních myšlenkách a podobenství o tom "jak?". Co nedovedeme pochopit je jako podobnost, že psi nepochopí ve všem nás a blecha nepochopí ve všem psa a buňka prvoka nepochopí...  A na druhém konci člověk nepochopí Solaris, ta nepochopí... Atd, jenže který pro koho je ten bůh? Asi ten co má nejvíce času.
A pokaždé mezi tím je nějaké "sdružení", které toho využívá k získání moci. Třeba smečka hyen ve stepi - to zařídila příroda. Ale já spíš vidím "sdružení" z příběhů DUNA od Franka Herberta (knihy, ne filmy), které se jmenuje Bene Gesserit,  které stvořilo vlastní možnou budoucnost vypuštěním legend (hoax, pomluva, novinářská zpráva, status, dnes jsou velké možnosti). A to asi také příroda zařídila, ale hyeny to nepochopí.
Některé SciFi pomalu potvrzují, že sebevětší nemožnost, na kterou někdo přijde, se jednou někde stane skutečností.
Omlouvám se všem, kteří si čtením tohoto kazí oči.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: 101 sci-fi filmů, které musíte vidět - od meda - 12.8.2017, 7:41
RE: 101 sci-fi filmů, které musíte vidět - od smazany_uzivatel - 17.8.2017, 7:51
RE: 101 sci-fi filmů, které musíte vidět - od smazany_uzivatel - 17.8.2017, 10:33

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)