• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVHeadend, default/login profil vs. streaming profil
@MathewTSJ To jsou dvě oddělené věci, jedna je vlastní "servisní" komunikace mezi klientem a serverem  (týkající se globálního EPG, obsluhy nahrávání, ...), a ta probíhá vždy stejně, ať máš nastavený jakýkoliv profil. Druhá pak vlastní protokol/kontejner a data v něm. Podle mne, když není HTSP, tak nebudou fungovat takové věci, jako zobrazení EPG přehrávaného kanálu, informace o přehrávaném a následujícím programu, teletext, informace o parametrech streamu přebíraných z přijímače. Ověřené to nemám, došel jsme k tomu jen logickou úvahou, a tak bych tě chtěl poprosit, abys to případně vyvrátil nebo potvrdil.

Otázkou samozřejmě je, proč by to člověk měl dělat. Podle mne jsou k tomu (asi) dva důvody:
  1. Omezit datový tok - ať už kvůli limitům v komunikaci nebo kvůli ceně - tomu druhému bych rozuměl, i když ta úspora zas taková zásadní nikdy nebude.
  2. Umožnit klientům přehrávání obsahu, který za normálních okolností přehrát neumí - to je aktuální hlavně v souvislosti s přechodem na DVB-T2 a kódováním h.265 s vysokým datovým tokem, který HW některých klientů (např. Kodi běžících na RPi) neumí a SW nezvládne.
V obou případech se samozřejmě zátěž přenáší na server a i když například server umí HW dekódování h.265, je otázka, co to udělá, když bude například muset překódovávat několik streamů současně.

Nechápej to jako kritiku tvého návrhu. Jde mi jen o to dopátrat se, co všechno takový postup přinese a o co jeho použitím uživatelé přijdou, případně jaká a kde jsou rizika a omezení, oproti použití default HTSP profilu.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: TVHeadend, default/login profil vs. streaming profil - od JiRo - 12.7.2018, 9:32

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)