• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVHeadend, default/login profil vs. streaming profil
@mobilemanic Máš pravdu, TVH asi nebude pro takové použití příliš optimalní, nicméně zase zajistí celkem bezproblémovou vazbu mezi jednotlivými servery. Mně se líbí ta myšlenka tří vertikálních vrstev frontend (příjem) - middle end (překódování) - backend. Dá se to jednoduše nafukovat i v horizontálním směru, přidáváním strojů, což bude asi třeba zejména u překódování. Souhlasím s tebou, že zejména tu střední vrstvu (překódování) může docela dobře řešit obyčejný ffmpeg, ale já bych i tam klidně použil TVH s tím, že by se používal ffmpeg stejně, jak ho požíváme u příjmu IPTV.

To naškálování a konfigurace bude hodně o odhadu provozu (počtu uživatelů, soudobosti, používaných typech kódování, ...). Troufám si tvrdit, že bych si dokázal představit, jak by to mělo být postavené, ale když o tom přemýšlím, tak to vlastně nic tak složitého není. V podstatě se to řešení nabízí samo.
  1. frontend - TVH pro příjem, vstup podle zdrojů, výstupní profil pass
  2. middle end - TVH pro překódování, vstup IPTV, případně s pipe://ffmpeg pro překódování, výstupní profil pass
  3. backend - vstup IPTV, +EPG, DVR, výstupní profil default HTPS
Jen o jednom pochybuji, @MathewTSJ píše, "Pohravam sa ešte s myšlienkou centrálneho DVR servera". To je sice hezká myšlenka, ale podle mne jen obtížně realizovatelná. Sice mě pár věcí v té souvislosti napadá, ale znamenalo by to TVH už trochu začít znásilňovat. Skoro bych to nechal DVR na backendech.

A jen na okraj. Když jsem začínal mé první pokusy s IPTV v TVH a modifikací pomocí ffmpeg, podobnou kaskádu (jen dvoustupňovou) jsem si také vyrobil. Použil jsme k tomu ale jen jeden TVH. Výstup jednoho kanálu DVB-T jsem si převedl pomocí ffmpeg do jiného rozlišení a zavedl zpátky jako vstup IPTV. Pamatuji si, jakou jsme měl dětinskou radost, když jsem na Kodi dostal CT1 v rozlišení 320x240. Tenkrát jsem to ještě považoval za ptákovinu bez praktického významu...  10
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: TVHeadend, default/login profil vs. streaming profil - od JiRo - 14.7.2018, 21:29

Přejít na fórum:

Prochází: 2 host(ů)