• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 8 Hlas(ů) - 2.38 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O2TV
@bart_s: s dopňkem to nejspíš souviset nebude. Nedělal jsi nějaké úpravy v nastavení kláves (např. přes Keymap Editor)? Vypadá to, jako by byla přemapovaná akce pro krátký stisk tlačítka OK. V Keymap Editoru zřejmě Navigation - Select item.

Citovat
@waladir: wladire, díky za reakci. Žádnou záměrnou změnu v mapování kláves jsem nedělal. Ani jsem doteď netušil, že nějaký keymap editor existuje. Tak jsem jej nainstaloval, zvolil reset to default a nic. Procházení v menu tvého doplňku funguje normálně, jen to spouštění streamu se nespustí na kliknutí OK na ovladači, jen se ozve zvuk že bylo zmačknuto tlačítko. V IPTV simple clientu spouštění funguje normálně, v Skylink doplňlku také, ale také věřím, že O2TV je v tom úplně nevinně, protože na na jiných strojích funguje bezvadně. Spíš to byl takový výkřik do tmy, jestli někdo neví nějakou radu, nechce se mi do přeinstalace hlavně znovunastavování celého kodi :-). Jěstě jednou díky poskytnutý tip a hezký večer.

Citovat
@bart_s: zkus zapnout ještě protokolování ladění jak je popsané v prvním příspěvku, klikni na OK a zkus mi poslad odkaz na log, jestli tam něco nebude vidět. Je to divné. Chování je obecné pro výběr přehratelné položky a nemělo by to být nijak závislé na konkrétním doplňku. Je to tedy trošku záhada. Snad bude vidět přičina v logu.

Citovat
@bart_s Nezkoušel jsi volbu externí player třeba v SCC?
Podívej se do Správce souborů Adresář profilu,
jestli tam není soubor playercorefactory.xml
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
Ahoj chci se zeptat jak dlouho trvá než se vám spustí přehrávání z televizního programu přes Simple clienta? Já se pohybuji na minutě a půl a to mi přijde tedy dost. Předpokládám že to není normální, případně mě někdo vyveďte z omylu prosím. Díky

Citovat
(06.6.2024, 1:23)Keymag Napsal(a):
(05.6.2024, 17:09)Cinda Napsal(a): Je nějaká možnost si stáhnout nahrávku pořízenou v doplňku do zařízení? Třeba i kostrbatě.

Kdysi jsem našel a vyzkoušel návod zde:
https://zemj.com/2021/03/28/nahravani-z-o2tv-web/
Již dlouho jsem ho nepoužil a teď je tam i nový odkaz pro verzi 2.0:
https://zemj.com/2023/08/10/nahravani-z-o2tv-v2/

(06.6.2024, 5:18)waladir Napsal(a): @Keymag: asi by to šlo i o něco jednodušeji. Pokud se dá hledat volání API, které obsahuje "multirequest", tak to vrací URL streamu s DRM i bez DRM ochrany. Odpadne tak nutnost stream dešifrovat.

Ahoj můžu poprosit o radu jestli je možné a kde najít URL streamu bez DRM ochrany? S ochranou ho stahnout umím ale dešifrování je opravdu kostrbatý :) a nedaří se mě ho udělat. Nebo jestli neexistuje jiná možnost jak jednodušeji stream z O2Tv archivu uložit. Díky.

Citovat
@Ginibili: může i dost výrazně lišit, podle toho, kde to spouštíš, ale 1,5 minuty pochopitelně normální nebude. Zkus zápnout protokolování ladění, jak je popsané v prvním příspěvku, zkus něco pustit a pošli mi log. Třeba tam bude vidět, kde vzniká tak gigantická prodleva. Děje se to i když pustíš přehrávání přímo z dopňku nebo jen u IPTV SC? U IPTV SC bude jedno volání navíc, ale jinak by to mělo být podobné.

Citovat
@Ginibili: U mě je to nejvíce do 5 vteřin. Typicky 3-4 vteřiny.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@houmi25: záleží, jak získáváš URL streamu s DRM. Pokud je to přes API, tak to u DASH streamu vrácí jak URL s Widevine DRM (typ DASH_WV) tak bez ochrany (typ DASH). U HLS je bohužel k dispozici jen stream s Apple Fairplay.

Citovat
(25.10.2024, 18:35)waladir Napsal(a): @houmi25: záleží, jak získáváš URL streamu s DRM. Pokud je to přes API, tak to u DASH streamu vrácí jak URL s Widevine DRM (typ DASH_WV) tak bez ochrany (typ DASH). U HLS je bohužel k dispozici jen stream s Apple Fairplay.

Ahoj adresu streamu získávám z internetove stranky O2tv. Moc se v tom nevyznám, ale URL s Widevine DRM asi najdu a umím stream stáhnout nástrojem yt-dlp. Postupuju podle návodu zde https://zemj.com/2023/08/10/nahravani-z-o2tv-v2/. Bohužel dešifrování streamu se mě již nedaří. Na stránce O2tv v Developer Tools neumím ten stream bez ochrany najít. Ani nevím jestli je to možné a jestli jdu vůbec správnou cestou. Díky!

Citovat
@houmi25: On ti asi @waladir: poradí lépe, či (pokud bude chtít) i konkrétně, ale musíš si uvědomit, že pomocí nástrojů typu Developer Tools v prohlížeči se dostaneš pouze k těm adresám, které používá webové gui rozhraní stránek O2TV. Pokud se chceš dostat k adresám nešifrovaných streamů musíš použít API O2TV, kde všechny dostupné adresy, najdeš. Ale nedporučuji ti se tím zabývat, je to zbytečně komlikované a pracné. Pokud to s nahrávání z O2TV myslíš vážně a nejde jen o jednorázovou záležitost, doporučil bych použít doplněk O2TV Server a pak např. Tvheadend.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
(25.10.2024, 18:21)waladir Napsal(a): @Ginibili: může i dost výrazně lišit, podle toho, kde to spouštíš, ale 1,5 minuty pochopitelně normální nebude. Zkus zápnout protokolování ladění, jak je popsané v prvním příspěvku, zkus něco pustit a pošli mi log. Třeba tam bude vidět, kde vzniká tak gigantická prodleva. Děje se to i když pustíš přehrávání přímo z dopňku nebo jen u IPTV SC? U IPTV SC bude jedno volání navíc, ale jinak by to mělo být podobné.
Omlouvám se za pozdní odpověď... Je to pomalé i když to pouštím normálně z doplňku. Zítra snad budu mít víc času se na to podívat a poslat log.

Citovat
Thumbs Up 
(25.10.2024, 21:59)JiRo Napsal(a): @houmi25: On ti asi @waladir: poradí lépe, či (pokud bude chtít) i konkrétně, ale musíš si uvědomit, že pomocí nástrojů typu Developer Tools v prohlížeči se dostaneš pouze k těm adresám, které používá webové gui rozhraní stránek O2TV. Pokud se chceš dostat k adresám streamů HLS musíš tedy použít API O2TV, kde všechny dostupné adresy, kromě již zmiňovaných DASH tedy i nešifrované HLS, najdeš. Ale nedporučuji ti se tím zabývat, je to zbytečně komlikované a pracné. Pokud to s nahrávání z O2TV myslíš vážně a nejde jen o jednorázovou záležitost, doporučil bych použít doplněk O2TV Server a pak např. Tvheadend.

Moc děkuji za rychlou odpověď. Chtěl jsem si jen stáhnout sreamy oblíbených pořadů, budu teď na místě kde není internet.  Zkusím si nastudovat O2TV server a uvidím jak se stím poperu. Ještě jednou děkuji.

Citovat
@houmi25: Nevím ale, jestli si to uvědomuješ. O2TV poskytuje live streamy ve formě adaptivních protokolů. Stahovat je tedy můžeš jen rychlostí odpovídající rychlosti jejich on-line přehrání.

Citovat
@houmi25: v developer módu prohlížeče hledej URL obsahující "multirequest". V odpovědi je v datech URL s DRM i bez.Přehrávač v přohlížeči zřejmě používa ten s DRM, tak přímo odchycené URL streamu bude s ochranou. HLS se dá z O2 také vymámit změnou parametrů v API, ale je pouze s DRM.

Citovat
@houmi25: Já se moc omlouvám, samozřejmě jsme to zase popletl. Je to tak, jak píše @waladir:. HLS je pouze šifrované, v DASH pak API nabízí jak šifrovaný, tak nešifrovaný stream (kromě dalších). Tohle jsou věci, které bych měl vědět, sám totiž nešifrovaný stream O2TV přes DASH protokol také přijímám. Ale z nějakého důvodu mi to, že píšu hovadiny, nedocvaklo. Je to už se mnou naprd, stáří je pěkná pakárna... Tak jsem to alespoň v mém postu opravil.

Citovat
@houmi25: když pár dní vydržíš, možná bude možné stáhnout stream přímo v doplňku.

Citovat
Mám jen základní O2TV Modrá a od O2 jsem na tento měsíc dostal jako "Ochutnávkový kanál" BBC First. Díval jsem se co kanál nabízí a asi by mě i něco zajímalo. Jenže vše je jen v původním znění a já anglicky jsem schopen jen číst (a i to dost bídně). V nastavení streamu se nabízejí české titulky a jsou povolené. Jenže se mi žádné titulky nezobrazují. Nikdy jsem to nepotřeboval, takže tato problematika je pro mne úplně nová.
Co mám udělat, aby se titulky zobrazovaly ?
Poznámka: přes webový prohlížeč po přihlášení na O2TV se pro stejný program/pořad titulky zobrazují

Citovat
@listener Nejsem žádný expert na streamy, ale v manifestu stopa s titulky je, ISA stopu stahuje, ale prostě se nezobrazují. Stejně se to chová i ve VLC playeru. Zkoušel jsem měnit i barvy, jestli nejsou jen transparentní a nic. Těžko říct, jestli je to nějakou méně standardní implementací na straně O2, s kterou si běžný přehrávač z nějakého důvodu neporadí. Díval jsem se i na SledovaníTV, ale tam u kanálů, které mám, titulky vůbec nemají. Bohužel  s tím asi nepomůžu :-(

Citovat
Ty titulky jsou typu TTML, které asi Kodi neumí.
VLC verze 3.x by je ale mělo umět. Já mám verzi VLC 3.0.20 pod W11, tu stopu tam přehrávač vidí, ale nezobrazí je.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 2 host(ů)