• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 14 Hlas(ů) - 2.36 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oneplay
Nám to hlásí : problém při přihlášení u verze 1.9.3

Citovat
@jerrytr: v Doplňky - Instalovat z repozitáře vyber v kontextovém menu na XBMC-Kodi CZ/SK repozitář Zkontrolovat aktualizace. Stáhne si to aktuální verze doplňků v repozitáři a Oneplay by se měl zaktualizovat.

@Mefesto: došlo ke změně na straně Oneplay. Opravené je to ve verzi 1.9.5. Žádná starší nebude fungovat.

Citovat
(09.3.2026, 12:31)waladir Napsal(a): @jerrytr: v Doplňky - Instalovat z repozitáře vyber v kontextovém menu na XBMC-Kodi CZ/SK repozitář Zkontrolovat aktualizace. Stáhne si to aktuální verze doplňků v repozitáři a Oneplay by se měl zaktualizovat.

Děkuji, povedlo se. Vše funguje. Dokonce i seriály v "Nejnovější epizody oblíbených" Dobrá práce, děkuji moc a pěkný den.

Citovat
(09.3.2026, 12:37)jerrytr Napsal(a): Děkuji, povedlo se. Vše funguje. Dokonce i seriály v "Nejnovější epizody oblíbených" Dobrá práce, děkuji moc a pěkný den.
Na jaké platformě? Pod win ve verzi 1.9.5 tato kategorie nefunguje.
Nokia 8010 ATV12+Kodinerds 21.2
Win11+Kodi 21.2 

Citovat
@Dancan7976: spíš to bude dělat nějaké problématická položka, na platformě, kde Kodi běží, to závislé nebude. Mě to na Linuxu také nedělalo, odpoledne to ještě vyzkouším  doma na Windows. Přinejhorším se ozvu a nějak zjistíme, kde je problém.

Citovat
(09.3.2026, 13:04)Dancan7976 Napsal(a):
(09.3.2026, 12:37)jerrytr Napsal(a): Děkuji, povedlo se. Vše funguje. Dokonce i seriály v "Nejnovější epizody oblíbených" Dobrá práce, děkuji moc a pěkný den.
Na jaké platformě? Pod win ve verzi 1.9.5 tato kategorie nefunguje.

Tak už to také nefunguje. Běželo to asi 10 min a pak to napsalo “chyba Oneplay”. Mám nainstalované kodi na Sony Google TV, android tv verze 12. Zkoušel jsem i na Macbooku Air M3, verze systému macOS 26.3.1, kodi verze 21.3, Oneplay 19.5 a tam "Nejnovější epizody oblíbených" zatím funguje.

Citovat
Tak mě se to chová přesně obráceně - na verzi 1.9.3 mi přehrávání funguje, ale na 1.9.5 mi to hází chybu přihlášení.

Citovat
@mic951: bohužel máš pravdu. Zřejmě před chvíli to zase vrátily zpátky. Rychlé řešení je v detailech doplňku ve Verze vybrat verzi 1.9.4. Udelam to tak, aby pripadne fungovaly oba zpusoby volani API, kdyby se zase rozhodli dělat nějaké pokusy.

Citovat
Ve verzi 1.9.6 by měly fungovat oba způsoby volání API.

Citovat
@waladir: Funguje. Dobrá práce. Díky
Nokia 8010 ATV12+Kodinerds 21.2
Win11+Kodi 21.2 

Citovat
zdravím lidi, nevím jestli se to tady už řešilo. Abych to rozjel tak jsem si musel vytvořit podučet na moje o2. Hlavní přihlašovací údaje jsou závislé na 2FA. s tím mi to nejelo. možná to někomu pomůže.

Citovat
@hellboy3905: tohle asi nebude plošné. Pro přístup také sice používám samostatný účet, ale když jsem teď zkoušel primární, stačilo ověření jménem a heslem. ale je možné, že dvoufaktorové ověření začaly v některých případech vynucovat a je vyžadované u Oneplay. Vyzkoušet se to dá přihlášením na webu. Doplněk používá stejná API.

Citovat
Ahoj, problém stále přetrvává a nelze se přihlásit verze 1.9.6 . Dekuji za radu.

Citovat
@Mefisto: mě to teď jede. Nevím jestli neměli v noci nějaký výpadek. Jestli to pořád nepojede, tak zkus přihlášení přes web, jestli nemáš něco z účtem. Když i to bude v pořádku, tak mi napiš do SZ email. Mohli tam zase něco změnit co se tentokrát projevuje jen u někoho.

Citovat
@Mefisto: když tak zapni ještě logování podle prvního příspěvku a pošli mi odkaz na něj do SZ. Přihlašovací údaje se nelogují, takže se nemusíš bát. Stejný problém už mám hlášený, takže nejsi sám, ale narozdíl od pondělí to tentokrát není plošný problém, který by se týkal všech.

Citovat
Mně např. resetovali heslo přihlášení kvůli objevení hesla v databázi uniklých přihlašováků, tudíž bylo neplatné v doplňku a ten nefungoval.
Zkusil bych přihlášení na webu jak píše waladir, jestli je vše v pořádku.

Citovat
@dkdkdk: oficiální zdůvodnění je potřeba brát s rezervou. Blokované je to nejspíš automaticky a odpověď je univerzální. Mlže jít např. o počet úspěšně nedokončených přihlášení za nějaký čas, takže to může souviset i se změnami na začátku týdne. Vím o dvou případech, kterým teď najednou preventivně změnili heslo.

Citovat
Ahoj,tak vyřešené . Stačí resetovat heslo a vytvořit novou session a vše vám pošlape . Mějte hezký víkend ?

Citovat
Ne že bych se úplně nudil, ale pustil jsem se do kompletního přepsání doplňku. Tím, že se programování věnuju jen v souvislosti s doplňky a jsem samouk, je můj kód plný různých nešvarů, někdy zbytečně složitý, nepřehledný a neefektivní. Mj. jsem si pomohl i typy od AI. Celý kód se zredukoval, je čitelnější a měl by být i výrazně odolnější a optimálnší. Doplnil jsem i nějaké komentáře, které mohou usnadnit orientaci v kódu, pokud by se někdo chtěl třeba inspirovat.

I když by měl doplněk fungovat navenek stejně nebo podobně, některé části jsem i z velké části přepsal nebo napsal úplně od nuly. To se týká hlavně práci s kategoriemi (potažmo i nahrávkami nebo Oblíbenými). Kód pro zpracování dat z Oneplay se, kvůli odlišné struktuře, stal postupně složitějším a už jsem se v něm ztrácel. Při úpravách jsem pak trávil spoustu času jen tím, že jsem hledal správně místo, kde je problém.

Než novou verzi vydám jako aktualizaci původního doplňku, udělal jsem samostatný doplněk Oneplay 2, který můžete nainstalovat a zkoušet nezávisle vedle původního. Můžete i zkopírovat data doplňku v user_data (jsou kompatibilní). Jediná věc, kterou je potřeba udělat je upravit v nastavení Device Id (třeba změnit libovolný znak), kliknutím na OK uložit změny a pak vygenerovat novou session. Jinak by si oba doplňky znevalidňovaly sessiony. Pokud používáte IPTV SC, testovací verze má úpravené jména souboru pro playlist/EPG. 

Počítejte s tím, že tam mohou být různé chyby, zvlášť v různých specifických případech. Také se můžete se setkat s hláškami Neznámé schema, Neznámé block schema, Neznámý contentType. Jsou to typy dat ve Oneplay, které v doplňku nejsou ošetřené, protože jsem na ně při zkoušení nenarazil. Pokud se s nimi setkáte, pomůže mi, když mi napíšete text hlášky a co jste konkrétně otvírali. Hlásit své postřehy, připomínky a chyby můžete hlásit přes SZ. Také uvítám informaci, pokud na žádný problém nenarazíte a všechno bude v pořádku. Následně pak budou změny vydané jako aktualizace původního doplňku.

Stáhnout ho můžete z https://raw.githubusercontent.com/waladi...eplay2.zip. Zip budu po úpravách aktualizovat.

Citovat
Vyzkoušel jsem novou verzi doplňku a mám dvě poznámky.
1. Možná jsem něco udělal špatně, ale nevytvořil se soubor session.txt a to ani při pokusu z nastavení (Nová session). Obešel jsem to tak, že jsem soubor překopíroval z původní verze a potom už vytvoření nové session prošlo. Předtím to psalo chybu

Kód:
Error Type: <class 'json.decoder.JSONDecodeError'>
                                                   Error Contents: Expecting property name enclosed in double quotes: line 1 column 3 (char 2)
                                                   Traceback (most recent call last):
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\main.py", line 205, in <module>
                                                       router(sys.argv[2][1:])
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\main.py", line 200, in router
                                                       Session().remove_session()
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\resources\lib\session.py", line 17, in __init__
                                                       self.load_session()
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\resources\lib\session.py", line 63, in load_session
                                                       self.create_session()
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\resources\lib\session.py", line 26, in create_session
                                                       self.reload_profile()
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\resources\lib\session.py", line 44, in reload_profile
                                                       data = api.user_profile_select(profileId=get_profile_id(session=self), profile_pin=addon.getSetting('profile_pin'), session=self)
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\resources\lib\profiles.py", line 60, in get_profile_id
                                                       profile = get_profiles(active=True, session=session)
                                                     File "C:\Users\lubos\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.oneplay2\resources\lib\profiles.py", line 45, in get_profiles
                                                       profiles = json.loads(profiles) if profiles else []
                                                     File "C:\Program Files\Kodi\system\python\Lib\json\__init__.py", line 357, in loads
                                                       return _default_decoder.decode(s)
                                                     File "C:\Program Files\Kodi\system\python\Lib\json\decoder.py", line 337, in decode
                                                       obj, end = self.raw_decode(s, idx=_w(s, 0).end())
                                                     File "C:\Program Files\Kodi\system\python\Lib\json\decoder.py", line 353, in raw_decode
                                                       obj, end = self.scan_once(s, idx)
                                                   json.decoder.JSONDecodeError: Expecting property name enclosed in double quotes: line 1 column 3 (char 2)
                                                   -->End of Python script error report<--
2. V nahrávkách (nebo v seznamu Kategorie/Můj seznam) se objevila položka Ostatní. Avšak když na ni kliknu, nestane se nic. Očekával jsem, že tam budou nahrávky, které oproti původní verzi doplňku chyběly. Konkrétně se jedná o Vraždy na vinicích, vysílané na Filmbox basic. Čili k těmto nahrávkám nemám v nové verzi doplňku vůbec přístup.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 2 host(ů)