• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Zdravím hosta! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USB DVB-T a v7.90.008
#1
Po upgrade LibreELEC (RPi2) z v7.90.007 na v7.90.008 nevidím v TVheadend USB DVB-T přijímač Evolveo Venus (dual DVB-T). Druhý přijímač, který mám k RPi připojen, WinTV-NOVA-T-Stick (single DVB-T), vidět je a funguje. Když se vrátím zpět na verzi v7.90.007, tak je všechno OK.

JiRo
Server: W10 - HDD 8TB  (10.12.2016 po 8 letech nepřetržitého provozu odstaven Media Portal TV Server)
Klienti: 1x LibreELEC RPi 2 + Estuary MOD + Tvheadend Backend with 1x Double DVB-T+1x single DVB-T+500 GB HDD + Logitech Harmone One, 1x W7 2x W10 - Kodi 17 + Estuary MOD, 1x Android Mobile - Kodi 17, TVH Client, Yatse

 
Citovat
#2
Zkousel si i prohodit ty USB porty?
2x Raspberry Pi 2B - OpenELEC v6.0.3 (KODI 15.2) + 32 GB SD card & Raspberry Pi Zero
Asus EEE Box EB1501U - Atom N330 (1.6 GHz), 4GB RAM, nVidia ION, W10 Pro + Kodi 16
iPhone 7 128 GB v10.2 nonJB CZ & Apple Watch 2 Nike+ v3.1.3
iPad Air 2 128 GB v9.0.2 JB CZ (KODI 15.2)
 
Citovat
#3
Zkoušel jsme úplně všechno, všechny kombinace portů a USB přijímačů. Přijímač fyzicky odpojit a připojit, zkoušel jsem připojit a odpojit USB porty v systému, zastavit a spustit příslušné moduly. Nic nepomáhá. Každopádně díky za radu. Uvažujeme stejně...

Fakt je, že i v předchozí verzi (v7.90.007) s přijímačem Evolveo Venus jsou problémy. Čas od času ho systém po rebootu taky nenajde, a tak to tam řeším tím, že v autostart.sh spouštím script, který příslušné moduly spustí. Tam je ale problém trochu jiný, protože tam se některé moduly ani nespustí. V v7.90.008 jsou moduly spuštěné všechny, ale přijímač nefunguje.

Skoro začínám mít podezření, jestli problém není v napájení. Budu teď laborovat tímto směrem - jiný zdroj, silnější zdroj nebo aktivní hub. Bohužel nic z tiho doma nemám, musím tedy vyrazit na nákupy...

JiRo
Server: W10 - HDD 8TB  (10.12.2016 po 8 letech nepřetržitého provozu odstaven Media Portal TV Server)
Klienti: 1x LibreELEC RPi 2 + Estuary MOD + Tvheadend Backend with 1x Double DVB-T+1x single DVB-T+500 GB HDD + Logitech Harmone One, 1x W7 2x W10 - Kodi 17 + Estuary MOD, 1x Android Mobile - Kodi 17, TVH Client, Yatse

 
Citovat
#4
Ahoj chtěl sem se zeptat jak vám funguje evolveo Venus mne chytne akorát radia novu ,primu a cerecka jinak nic.přitom na starým tunechu chytam všechno úplně v pohode.zkoušel sem to jak na rpi le7.90.010 tak na synology
 
Citovat
#5
@Pagy Evolveo Venus potřebuje silnější signál, to se o něm říká. Pravděpodobně kvůli internímu rozbočovači. Pokud je signál ostatních muxů slabší, je možné, že je přijímač nevyhodnotí správně.
Server: W10 - HDD 8TB  (10.12.2016 po 8 letech nepřetržitého provozu odstaven Media Portal TV Server)
Klienti: 1x LibreELEC RPi 2 + Estuary MOD + Tvheadend Backend with 1x Double DVB-T+1x single DVB-T+500 GB HDD + Logitech Harmone One, 1x W7 2x W10 - Kodi 17 + Estuary MOD, 1x Android Mobile - Kodi 17, TVH Client, Yatse

 
Citovat
#6
Na začátku tématu oznámené problémy po přechodu na v7.90.008 jsem už dál neřešil. Zůstal jsem na verzi v7.90.007, přeskočil verzi v7.90.009 a upgradeoval zase až na verzi v7.90.010, ve které se zdá být vše v pořádku. Zprvu se zdálo, že jsou problémy se zvýšenou chybovostí příjmu v TV vysílání, ale šlo zřejmě o shodu okolností. Při krátkodobém testu a návratu na v7.90.007 zůstala chybovost na podobné úrovni. Zřejmě došlo v tom samém čase ke změně úrovně signálu DVB-T v síti UPC. Po posledním upgrade na v7.95.1 BETA se zatím neobjevily žádné problémy.
Server: W10 - HDD 8TB  (10.12.2016 po 8 letech nepřetržitého provozu odstaven Media Portal TV Server)
Klienti: 1x LibreELEC RPi 2 + Estuary MOD + Tvheadend Backend with 1x Double DVB-T+1x single DVB-T+500 GB HDD + Logitech Harmone One, 1x W7 2x W10 - Kodi 17 + Estuary MOD, 1x Android Mobile - Kodi 17, TVH Client, Yatse

 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)