XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: adresářová struktura KODI a RPI
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím,

marně hledám vysvětlení k adresářové struktuře KODI a potažmo například LibreElec. Hrozně v tom tápu. 

Jakmile se dostanu do root, kde jsou složky typu Download, Music, App, Backup, tak to je pohoda. Ale složky var atd nevím k čemu jsou a jaký je v nich systém.

Občas doplněk tahá cestu: special://

Není tu někde na foru podrobný návod, abych se v tom vyznal? Sám jej nemohu najít. 

Zasílám přílohou screen, kde je vidět, že mám 100% zabraných u jedné z pamětí. Mám se toho děsit? 

[attachment=2517]
V Kodi existuje celá řada symbolických jmen adresářů, která je nezávislá na konkrétní instalaci. Tady se asi o nich nic nedočteš (tedy já alespoň o nich nevím), doporučoval bych kodi.wiki. Např. zde jsou dobře popsané ty special://. Ve wiki najdeš i další informace, dobrá stránka, kde se hodně dočteš o umístění souborů i jejich významu a obsahu je např. i tato.

A jestli se bojíš toho /dev/loop0 a 100 %, tak to buď v klidu. To je normální. Loop0 je pseudo zařízení, ve skutečnosti je to soubor o udané velikosti (proto má 100%), použije se, pokud bys připojoval např. iso obraz disku.
Díky za odpověď. Hnedle na to mrknu. JInak myslíš, že dle sceenu mám dobře přerozdělená data? Máš pravdu, toho souboru loop jsem se fakt bál :))
 Velikost flash je definována v instalaci LibreELEC, kritická může být velikost storage, do které se instaluje Kodi a jsou tam jeho data. Vidím, že tam máš ještě něco dalšího /dev/mmxblk0p7, mount jako /var/me.., to bude další partition na kartě, ne? Jestli si tedy chceš něco hlídat, tak právě to storage. Ta se zaplňuje jednak daty z knihoven filmů, seriálů a hudby (obrázky obalů, pozadí, atp.), jednak dalšími daty z různých doplňků a taky daty při zálohování nastavení, upgrade apod. Nevím jak a čím jsi to instaloval a kdo nebo co rozdělovalo ty partition. Ta storage se mi zdá být dost malá. Bude samozřejmě záležet na tom, jak budeš mít Kodi konfigurované a taky jak s ním budeš pracovat.
JiRo: přesně jak jsi napsal:velikost flash je definována v instalaci LibreELEC,zajímalo by jak jednoduše zvětšit velikost storage.
Zřejmě by se musela provést nová instalace např. apk. Noobs a s novým rozdělením partitionů...