XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Problém s přístupem ext. přehrávače na NAS
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj,
mám Kodi ver. 18.5 nainstalované na Android TV TLC, filmy mám uložené na NAS Synology.

U defaultního přehrávače v Kodi mám problém při přehrávání některých filmů – je nesynchronní obraz a zvuk. Když přihraji jiným přehrávačem (např. VLC player), je všechno ok.  Pomocí souboru playercorefactory jsme si jako výchozí přehrávač nastavil VLC player, ale problém je teď v tom, že se VLC nedokáže dostat na NAS. Když chci přehrát film, opakovaně požaduje zadání  přihlášení a hesla, když zadám, tak nefunguje. Když nastavím jako výchozí přehrávač MX Player, vůbec se zjevně na NAS nedostane.  Pokud přehrávám film přímo z úložiště TV, jde všechno bez problému. Když spustím jenom VLC na NAS se dostane.

Nevíte, v čem může být problém?
Díky
ahoj viem ze je to forum o KODI ale skus na synology rozbehat plex server a na telke Plex klienta urcite budes spokojny :)
Díky za radu, ale já jsem obecně s Kodi spokojený, už jsem si na něho zvykl, tak bych zatím zkusil ten problém nějak vyřešit.
Skús iný protokol..
Cez čo to máš prepojené? Dlna, ftp, samba?
ja ked som mal synology tak som to mal cez nfs na RPI2 a islo to v pohode.
Já to mám přes sambu, ale jinak to funguje dobře. Zkusím jiný protokol.
Marignola: Dobrý den, podařilo se vyřešit?

Já mám stejnou telku také se Synology. Připojuji se přes protokol NFS a jede to bez problému. U konkrétní sdílené složky musí být v Synology vytvořeno oprávnění NFS, jinak se na data nedá dostat.
Ahoj, teď jsem delší dobu nebyl doma, tak jsem se k tomu nedostal. Zkoušel jsem to dneska, ale nějak se mi nedaří dostat k obsahu to složky, i když u ní oprávnění NFS mám. Na TV vidím složku, ale ne její obsah.
Marignola: Můžeš sem dát screeny co vidíš na TV a jak máš nastavené NFS na NASu?
Ahoj, posílám náhled nastavení pro konkrétní složku na Synology. Na TV v Kodi vidím adresářovou strukturu, ale nevidím žádné soubory. D.
: předpokládám, že IP kterou tam máte je IP kterou vidíte v KODI. Nejsem odborník na bezpečnost, takže nevím jak přesně to ovlivní bezpečnost, ale mě to začalo fungovat až jsem nastavil Squash -> mapování na root.
Ano, je to přiřazena IP adresa. Přístup k souborům na Synology se mi už podařilo zprovoznit, ale můj problém to bohužel nevyřešilo, externí přehravač v Kodi pořád bohužel nedokáže filmy ze Synology přehrát.

(04.1.2020, 19:13)conkast Napsal(a): [ -> ]ahoj viem ze je to forum o KODI ale skus na synology rozbehat plex server a na telke Plex klienta urcite budes spokojny :)

Plex jsem zkoušel, ale jelikož mám základní verzi Synology, není NAS moc výkonný a načítání filmů v Plexu trvá hodně dlouho.
Naťukl to . Podle mě je to tak, že pokud přehráváš video uložené na NAS pomocí Kodi playeru, tak k němu máš přístup proto, že v Kodi máš klienty pro příslušný protokol, kterým na NAS přistupuješ. Jakmile ale použiješ externí player, tak tím pádem opouštíš Kodi a mimo něj už ten přístup k serveru mít nemusíš. Proto si ho musíš explicitně vytvořit i mimo Kodi. Viz ten -ův post.