XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: ČRo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7
Na W10 Pro, po omezení na 10 položek, to nepadá, při 15 položkách to spadne 1x z 10 pokusů, při 20 položkách 3x z 5 pokusů. Co mohu vidět, jak v Kodi, tak v systému, tak s pamětí to nic mimořádného nedělá. Vzhledem k tomu, jak se to chová a co s tím lze dělat, tak za mne bych to neřešil. Pokud na něco podstatného narazím, dám vědět. A ještě jednou díky za skvělý plugin. Užívám si ho.
Zdravím přispěvatele, čtenáře a zejména autora doplňku.
Naavazuji tady na můj první příspěvek ve fóru (https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-zpetn...3#pid94353), kde jsem se trochu představil. Stejně jako "Sledování O2TV", i doplněk "ČRo" jsem pro sebe objevil asi před dvěma týdny.
Na rozdíl od prvně jmenovaného, tento doplněk v Matrixu nefungoval (nainstalovat šel, ale ne spustit). Jak jsem byl už zvyklý, potřebné úpravy jsem si udělal sám. Nebylo to nic složitého, práce na několik minut. Pokud to někoho zajímá, výsledek dám do přílohy.
Doplněk funguje skvěle, jsem nadšen. Mám ale jeden námět, či "feature request", jak chcete.

Ještě než jsem znal tento doplněk, udělal jsem si jeden vlastní, který se jmenuje "EPG for ČRo". Ten funguje tak, že (na požádání) vygeneruje xml soubor (jen pro aktuální den) a "přilepí" ho k televiznímu xml souboru, který jsem si stahoval od "Pavuucka" (https://www.dropbox.com/s/gutu2tbn2z7mt9b/epg.xml?dl=1).
Linky ke streamům jsem měl ve statickém playlistu a ten jsem zase "přilepoval" k televiznímu playlistu, získanému skriptem playlist.py (service.playlist.o2tv). Skript playlist.py jsem měl upravený, takže to připojování probíhalo automaticky přímo v něm. Výsledkem bylo to, že když jsem vybral "Rádio" v nabídce Kodi, měl jsem nabídku stanic podobnou jako v "Televizi" i s popiskem pořadu. Bylo to velmi pěkné. Přikládám dva screenshoty.
Takže můj námět je, že doplňky "Sledování O2TV" a "ČRo" by mohly vytvářet společný playlist a společný EPG. Nebo možná spíše by se případné úpravy týkaly pouze doplňku "Sledování O2TV" (pokud uživatel používá oba doplňky). Může asi nastat i případ, kdy uživatel používá jen doplněk "ČRo" a nikoliv "Sledování O2TV". Pak asi bude problém vymyslet, jak to udělat nějak univerzálně. Vím, že existuje doplněk "IPTV Merge". Možná by to bylo řešení.
[attachment=6852][attachment=6851][attachment=6850]
: doplněk vpythonu 3/Kodi 19, zatím opravdu kompatibilní není, ale mám to samozřejmě v plánu. Nebude to nijak komplikované.

O implementaci EPG zatím neuvažuju. Nejsem si jistý, jestli by ho někdo používal, resp. současné způsoby, jak se dostat k pořadu mě případají elegantnejší, než to lovit v časové ose. Druhý problem je, že minimálně v době, kdy jsem to zkoumal, byly v datech z programu a samotných pořadech rozpory nebo byl problém získat URL. Dokonce v doplňku sice online procházení implementované je, ale kvůli problémům s fungováním, se v menu nezobrazuje. Možné se k tomu časem vrátím, ale myslím, že je to možná zbytečné. Pokud bude o to nějaký větší zájem, můžu se na to zase podívat.
@waladir: 
Chápu tvůj postoj, pokud se opravdu jedná o "způsob, jak se dostat k pořadu".
Ovšem stejně by se dalo přistupovat k EPG televiznímu (také vlastně není třeba pouštět "Televizi", vše je přístupné i přes doplněk a přesto jsi generování EPG pro Simple Clienta implementoval).
Ale mně jde spíše o poslouchání živého rádia. Prostě zapnu rádio a vyberu si z nabídky, co zrovna kde běží. V hlavním menu Kodi přirozeně zvolím "Rádio" a ne "Doplněk". Naskočí mi přehled kanálů a při najetí na kanál vidím nejen informaci k právě probíhajícímu pořadu, ale i jaký pořad bude následovat.
Ale pravda je, že zájem o tuto funkci může být nulový a ta práce se nevyplatí. Na druhou stranu já už mám ten skript (který generuje cro_epg.xml) hotový a mohu ho samozřejmě dát k dispozici.
Když jsem to dělal pro sebe, neuměl jsem si úplně představit, jak to bude v reálu vypadat. Výsledek mě příjemně překvapil. Předtím mi bylo líto, že po kliknutí na "Rádio" vidím jen prázdnou stránku (tedy já vím, že Rádio mohu z menu odstranit, ale byla by to škoda).
Doplněk ČRo je zaměřený na archív Českého rozhlasu a proto mi v něm časová osa v živých stanicích nechybí. Živé v něm chápu spíše jako bonus.
Takže doufám, že bude i nadále existovat samostatně a inspirace se týká jen doplňku Sledování O2TV.
@meda:
Já v podstatě naprosto souhlasím. Však jsem i napsal :
Citace:Nebo možná spíše by se případné úpravy týkaly pouze doplňku "Sledování O2TV"
Vůbec bych to nenavrhoval, kdyby Simple IPTV Client měl možnost nastavit více zdrojů playlistu a EPG. To bych prostě použil svůj existující doplněk (upravený - bez funkce spojování souborů).
V současné situaci se mi opravdu jeví jako nejlepší řešení zahrnout to do "Sledování O2TV". Ale je to výhodné jen pro uživatele zmíněného doplňku.
V repozitáři je nová verze 1.1.4, která řeší hlavně kompatibilitu s Kodi 19. Opravil jsem i nějaké drobnosti, na které jsem při testování narazil.
Nevím jestli to má někdo podobně. Doplněk mi funguje, ale třeba při otevření nabídky Pořady mi zahlásí "Problém při uložení stanic" nicméně stanice načte. Když otevřu stanici zopakuje se hláška "Problém při uložení stanic" a přidá se další ""Problém při osob" nicméně pořady se opět načtou. Zřejmě díky tomu nemohu ukládat pořady do oblíbených. Setkal se s tím někdo a zná řešení?
: zkus v nastavení doplňku něco změnit a dát OK. Pokud to zabere, ošetřím to lépe, aby tohle nebylo potřeba.
waladir: To zabralo. Díky
Zdarec prosim jak to mam udelat aby tam furt nenaskakovala hlaska problem z ulozenim stanic atd jinak to jede ok jen tyty chybove hlasky mne otravuji docetl jsem se ze v nastaveni blabla ale tuto polozku ve win nemam dela to jak na coreelec tak widle 10,mam treba v Kodi\userdata\addon_data udelat nejakou slozku ktera se tam neudelala bo jak diky.
: stačí v nastavení doplňku (Moje doplňky - najít doplněk - Konfigurovat nebo na doplňku dát v kontextovém menu Nastavení) provést nějakou změnu. Po šesté by měla být ale v ropozitáři verze 1.1.6, která to řeší i bez workaroundu.
Ani jsem si dřív nevšiml, že Vltava, Wave a Jazz mají tok 256Mbps kbps.
256 Mbps?! 1 To jsi se asi uklikl, ne?
Ano, prsty píšou navyklé znaky 47
Už jsme se lekl, že ČRo začalo vysílat i video v 8K HDR. 3
Zdravím všechny a dovoluji si upozornit, že jsem založil nové téma: ČRo Live .
Prosím o konstruktivní komentáře.
Doplněk je to co jsem hledal. Díky za něj.
Lze ještě opravit problém, kdy používám doplněk v Kodi pod Android TV a spuštěný stream v doplňku "mi spadne" při spuštění šetřiče obrazovky nebo při přepnutí do Home obrazovky Androidu a pod.
: zkusil jsem to ukončení přehrávání nasimulovat na telefonu a když se přepnu na home obrazovku Androidu, tak mi to stále běží. Možná zkus:
* pokud nemáš nainstalovaný doplněk Kodi Logfile Uploader, nainstaluj si ho  z Kodi Add-on repository - Doplňky programů
* v nastavení Kodi - Systém - Protokolování povol Povolit protokolování ladění
* restartujte Kodi, aby se vytvořil čistý log
* něco pusť, přejdi na home obrazovku Androidu
* spusťte Kodi Logifle Uploader, dej upload a pošlli mi SZ vygenerovaný link
* v nastavení Kodi - Systém - Protokolování zase zakaž Povolit protokolování ladění

 V doplňku s tím nebude asi moc prostoru něco udělat. Ten jen zjistí adresu a předá ji přehrávači Kodi. Ale třeba něco bude vidět v logu.
: Ahoj! Mám info o méně významné nesrovnalosti: Živé stanice se ve verzi pro "Matrix" opět spouští v okně playeru. Tedy opustí menu výběru stanic Živě.
V "Leia" to zůstává v menu výběru.
Test na Androidu, Linuxu, Windows 10.
Diky předem 6
Stran: 1 2 3 4 5 6 7