XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: TV - TCL 65C815
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
Já tedy musím říct, že moje Philips s Android TV není vůbec pro 4K přes WiFi vhodná. Ten HW výkon TV je na úrovni kancelářského notebooku, plus jen 100MB síťovka je konec.
I normálně jen pohyb v prostředí Android TV, kde zmáčknu tlačítko a čekám i 15 sekund než se něco provede je peklo. A to jsem dával TV do továrního nastavení a je tam nová základní deska.

Každopádně sháním nějakou dostupnou krabičku. Myslíte, že ten nvidia shield je dobrá volba na velký 4K videa? Má to aplikaci do telefonu a lze ho ovládat pomocí telefonu?
Díky. Pročtu. A skutečně je to pro přehrávání to nejlepší na trhu když nepočítám vlastní složené HTPC?

Tak jsem to pročetl a vypadá to docela schopně. Tak to zkusím. Ovšem tedy těch 16GB už je ale trestu hodné A divím se že 2 roky už nevydali žádnou novou verzi.
No uvidím jestli to splní mé potřeby. V zásadě mi stačí, když tam nahodím Kodi, které pak budu z telefonu ovládat pomocí Yatse a pouštět na tom 4K přes LAN.
"A skutečně je to pro přehrávání to nejlepší na trhu když nepočítám vlastní složené HTPC?"

Tak na tohle se konkrétně mne vážně neptej  1 1 1 , proč ? proto (pokud Tě to zajímá, čti odsud) → Výběr nového boxu
Tak to jsi mi nasadil brouka. Už jsem myslel, že jsem rozhodnutej.
Co jsem pochopil, tak hlavně vadilo, že nespolupracuje s tvým DO a že rozhraní kodi není plynulé. Tohle by mi až tak nevadilo. Obcházím to právě tím Yatsem.
Nastavení sdílení disků s domácí sítí v androidu je sice fakt cancer, ale nakonec se mi to s TV podařilo. Tak by to to snad také neměl být problém.

A ty teď používáš HTPC? Máš někde info, jaký hw používáš?
Na mne nedej, řiď se vlastním úsudkem a prioritami.  4  HTPC je od té doby stále ve stavu "hibernace", tedy nepoužívané a asi to tak i zůstane. Vero jede na jedničku, jsem zvědav jestli mu ta bezproblémovost vydrží i na Matrixu ...
Jen pro upřesnění-bezproblémová funkčnost Kodi v TV s Androidem je o výkonu TV.
Mám novou TV Sony a Kodi tam běhá jako vítr...a to srovnávám s RPI3,včetně 4K HDR streamů.
Paradoxně jsem musel TV připojit po Wifi 5-LAN je pouze 100mb.
(04.7.2021, 20:43)Rossi D Napsal(a): [ -> ]Na mne nedej, řiď se vlastním úsudkem a prioritami.  4  HTPC je od té doby stále ve stavu "hibernace", tedy nepoužívané a asi to tak i zůstane. Vero jede na jedničku, jsem zvědav jestli mu ta bezproblémovost vydrží i na Matrixu ...
Jasně, že dám na svůj úsudek v kontextu svých potřeb. Ale sbírám data a informace. Já teď hlavně pouštím kodi na tabletu. Jak dostat video na TV mám několik cest, ale ani jedna mi úplně nevyhovuje. Proto hledám další možnosti. Já měl vždy HTPC dohromady s hlavním gamer pc a to celé připojeno na monitor, TV a do receviru. Ovšem má to své nevýhody. Proto chci samostatnou krabičku, ale zase se mi nechce stavět HTPC. No vidíš, Vero třeba neznám. Čili je dobré se ptát. Prozkoukám to.

(04.7.2021, 20:49)kraftwerk007 Napsal(a): [ -> ]Jen pro upřesnění-bezproblémová funkčnost Kodi v TV s Androidem je o výkonu TV.
Mám novou TV Sony a Kodi tam běhá jako vítr...a to srovnávám s RPI3,včetně 4K HDR streamů.
Paradoxně jsem musel TV připojit po Wifi 5-LAN je pouze 100mb.
Tak to je mi samozřejmě jasné. Však jsem psal, že ten HW v TV nemá výkon ani jako kancelářský komp. Vůbec nechápu, jak mohli dát do takové TV takový slabý HW a vrcholem všeho je jen 100MB síťovka, která zabraňuje pouštět filmy ve 4K. Myslím opravdové 4K s vysokým bitrate.
(04.7.2021, 20:49)kraftwerk007 Napsal(a): [ -> ]Jen pro upřesnění-bezproblémová funkčnost Kodi v TV s Androidem je o výkonu TV.
Mám novou TV Sony a Kodi tam běhá jako vítr...a to srovnávám s RPI3,včetně 4K HDR streamů.
Paradoxně jsem musel TV připojit po Wifi 5-LAN je pouze 100mb.

Dobrá informace. Omlouvám se autorovi vlákna, že to tu zaplevelujeme jinou značkou. Prozradíš jaký model máš? Chystám se na KE-65XH9077 právě proto, že android a KODI a nechci další zbytečné škatulky k TV. Jedině kino případně Playstation 5 Big Grin
Já jsem šel hodně vysoko s nákupem...je to Sony XR-77A83J.
Osobní zkušenost mám ještě s řadou 9505,Android tam chodí taky dobře.
https://avmania.zive.cz/sony-kd-55xh9505...-tv#part=1
Já vím,dnes je to vše o penězích....
Dík za reakci. Na XH9505 jsem taky koukal, obrazově je lepší než XH9077, má více podsvětlovacích diod, ale 9077 má zase HDMI2.1 a je novější. A dávat za TV více než 30 tis se mi už nechce. Prodavač v DATARTu mě lámal na dokoupení prodloužení záruky o 3 roky, že se to vyplatí. Máte někdo nějakou zkušenost? Fakt se ty TV tak serou po 2 letech? Moje stará plazmička PS55B650 má už 13 let a furt jede jak nová. Kdybych nezařizoval nový pokoj, tak by mi stačila.
: Mě umřela TV za 50K přesně 7 dnů po záruce  1 1 1
D Však proto se jim také říká "chytré TV". Vědí, kdy je čas odejít.
: Svatá pravda  1 1 1

.... jen by to ještě měly před smrtí vysvětlit našim manželkám, které si myslí, že jsme TV do věčných lovišť poslali my naším neustálým šťouráním a experimentováním .... protože televize přeci po dvou letech umřít sama od sebe nemůže 1
(07.7.2021, 15:56)Rossi D Napsal(a): [ -> ]: Mě umřela TV za 50K přesně 7 dnů po záruce  1 1 1

Jen se neboj,že čekám,jak dopadne ta moje.... 8
Synovec má 3 měsíce Panasonic 55" (přesný typ teď nevím, obyčejný smart za 20k). Začal se zpožďovat za ovládacími povely D.O. o několik dlouhých sekund - přepnutí kanálu, hlasitost, ostatní volby...
Technik řekl "to ty chytré televize dělají".
Synovec má v rodině i Samsungy, TCL na stejném signálu. Ty chodí "normálně".
Podle servisu je to prý "v pořádku". To ovšem neměli říkat jeho manželce...

A já říkám spolu s Chaplinem: Moderní doba
: Technik asi začínal na elektronkových televizích...

A jak to bylo dál s se synovcovou manželkou? Pokračuj....

No vidím, že připlatit záruku asi nebude špatný nápad.
No, já bych tu diskusi zase trochu zlehčil. Informace o připlacení záruky se nakonec dostane i k výrobci, včetně relace k S/N daného výrobku. Co pak brání tomu, aby se pak při následné aktualizaci FW nedostal i do samotného přístroje. 1
: ...Pokračování s manželkou je takové, že si vymohla výřečností (Pohovořila důrazně o jejich značce) náhradní přijímač ("to nedáváme!"), dokud nebude opravený jejich. Tak jsem zvědavý na dořešení závady. 1
: Ano, řešení takovýchto problémů je vhodné ponechat na našich drahých polovičkách. Některé to zvládnou zářivým úsměvem. Ostatní ehm... výřečností. Na to žádný potencionální "odpůrce" nemá.  4
Stran: 1 2 3 4 5