XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: TV - TCL 65C815
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
(08.7.2021, 14:22)JiRo Napsal(a): [ -> ] No, já bych tu diskusi zase trochu zlehčil. Informace o připlacení záruky se nakonec dostane i k výrobci, včetně relace k S/N daného výrobku. Co pak brání tomu, aby se pak při následné aktualizaci FW nedostal i do samotného přístroje. 1
slovy klasika - jestli tomu dobře rozumím, tak jako že výrobce udržuje při životě jen doplacené záruky a ostatní mají smůlu a jdou po pár dnech po záruce řešit opravu, nebo novou TV? No mi se stát tohle, tak bych si určitě stejnou značku nekoupil. To mi udělal Canon s tiskárnou, kdy se mi posrala tisková hlava na multifunkci tak, že nejel ani skener. Ani blbý skener! Měsíc po záruce. Tiskárna šla do sběrného dvora a na stůl multifunkce Epson, která má velké nádržky na inkoust a jede už pátým rokem bez problémů.
připojím se. Pořídil jsem TCL C728. Změnil jsem Kodi z dosavadní Pi4 na instalaci do TV (mizerné ovládání přes CEC, míň kabelů). Připojení netu přes kabel. Jenže 4k videa s tokem kolem 15-16 mb/s se dost sekají, respektive se objeví klasické okno, že zdroj je pomalý a načítá to. Je to ukazatel pomalého připojení, nebo to může být i HW? Je zvláštní, že některé 4k fungují dobře, ale paradoxně se nesmí dát třeba pauza atd, pak se to začne sekat taky. 
Mám možnost vrátit Pi4, nebo dát Kodi ještě do Xboxu, ale je to cesta pokus/omyl a pokud by to bylo pomalým připojením, tak by to asi nemělo význam. Taky mě napadlo film stáhnout třeba na NAS a pak teprve pustit, ale nevím, jestli by to měl význam.
Jinak k samotné TCL. Asi to byla chyba, využil jsem akce, 75´´ 5letá záruka navíc. Ale první jsem vrátil kvůli cloudingu za 2 dny a tutu se chystám po vánocích kvůli tomu samému asi reklamovat zase. Když se začne sekat při přehrávání v Kodi, tak ji to rozhodí a nejde přehrát pak ani jiný zdroj (nejde obraz, nebo zvuk a musím restartovat). Dokonce mi to teď po přechodu z Kodi na vysílání začalo rozbíjet obraz kostičkama, které tam zůstávají. Naštěstí to není chyba v monitoru, ale v systému, protože po vypnutí a zapnutí zmizí.
Neznám tvoji TV, takže spíš všeobecně ke KODI na TV. První problém je, že naprostá většina má pouze 100/10 síťovou kartu (vlastně neznám žádnou TV s Gigovkou), takže to je první omezení. Tady paradoxně může pomoci připojit na 5Ghz WIFI, pokud jsi dost blízko routeru, to někdy jede rychleji, než po kabelu. Druhý problém je, že v TV bývá horší i ostatní HW, než v obyčejných čínských Android boxech - pomalejší CPU, méně RAM, ze které ubírají spoustu místa Android i další na pozadí běžící aplikace.
Máš nějak nastavenou cache v advancedsetings? To může pomoci od případných mikrovýpadků netu, ale ne v případě trvale nižší rychlosti. Také je třeba cache nenastavovat příliš velkou - pak může nastat situace, kdy je nastavena věší, než má systém momentálně k dispozici (protože jsou v ní nasrané jiné apps), a soubor se vůbec nespustí, dokud se cache nevyčistí (vlastní zkušenost).
Takže závěr - KODI nainstalované v Anroid televizi funguje, ale soubory s větší bitrate jsou sázkou do loterie.
: Mohu tě "uklidnit", že podobné nešvary mají i další značky vyrábějící "chytre" TV. Čím chytřejší, tím hloupější chyby.
[ot]
TCL, Samsung... U Samsungu zůstávám kvůli obrazovkám.
TCL si vybral vnouček ke konzoli a internetu. Úžasné pochvaly zákazníků eshopů. Web s videem a rychlé dětské prsty ji dokáže zakousnout a pomůže až odpojení od 230V. Kodi jsem raději nezkoušel abych se nemusel obhajovat. Obraz z úhlu nemá černou - přes zónové podsvícení.
Samsung lepší obrazem, zónové podsvícení ztmavuje(!) závěrečné titulky (nejvíc je vidět). Ztrácí nepravidelně schopnost HbbTV. Listování kanály EPG nedrží aktuální programy v čase (proti hloupější předchůdkyni) a někdy se od D.O. kousne. Je třeba dělat údržbu systému ale výsledek neznatelný.

Je to mimo tvůj problém ale s novými modely si prostě nevybereš.
Manželce na LibreElec kup novou RPi4/2GB a ušetříš si nervy.
Kodi na tvé TCL lze ovládat i z Android mobilu přes Core D.O.
dík.
tak jsem zjišťoval u providera a problém v připojení to nebyl, můj download po dobu streamu nedosáhl špičky.
Zkusím i tu wifi, router mám přímo pod TV.
Jak nastavit cashe nevím, do takového nastavení jsem nikdy nelezl. Žádné další addony kromě titulků a Open Wizzard na čištění tam nemám. OW jsem pořídil právě kvůli vyčištění paměti, ale přes to, že dám vyčištění celé paměti před spuštěním 4k, tak to moc nepomohlo.
- zkusím Wifi (bohužel hodnoty síťové karty TV jsem nikde nenašel)
- zkusím Kodi přes Xbox
- ovládání PI4 už by neměl být problém, kvůli tomu, že ta stará TV nemá asi určitě CEC jsem kupoval ovladač, mám kovový box, který by měl mít IR přijímač v sobě (dle konzultace obchodu)
- kdyžtak pak koupím nějakou další "krabičku" k TV
: Openwizard umí zvětšovat cache.
(20.12.2021, 12:42)Tomik68 Napsal(a): [ -> ]: Openwizard umí zvětšovat cache.
A dělá to automaticky po instalaci, není se musí nastavit? Všude jsem našel jen návody k instalaci doplňku, ale samotné nastavení ne
: Nedělá to automaticky. Tady je postup https://www.kodi-guide.com/how-to-fix-kodi-buffering/
: dělá se to ručně. Tady máš návod v češtině https://kodi.vlckovic.cz/.
takže
1) nastavení cashe nepomohlo
2) Xbox je překvapivě ještě horší než TV, vůbec nestíhá, nechápu
3) Pi4 je lepší, ale ne dokonalé, menší možnost formátů (HDR10 atd. mu dělá problém)
4) úplně nejlepší a bezchybné bylo stáhnout přes Pi4 na NAS a z ní to přehrát přehrávačem v TV
5) chtěl jsem zkusit stáhnout to z Kodi v TV buď přímo do TV, nebo na USB disk v TV, jenže jsem nikde nenašel možnost to stáhnout, když už jsem našel to menu přes ovladač, tak bylo daleko chudší a hlavně není tam "stáhnout".
Neví prosím někdo jak, je potřeba nějaký doplněk? Přece jen je to kostrbaté, mít připojenu krabičku, kterou budu posílat přes síť na NAS a pak spouštět na TV, taky je to dost pomalé.
Dík
: Zatím jsi nenapsal odkud streamuješ filmy, předpokládám že z SCC. Než problematické KODI v android TV, tak můžeš zkusit přes prohlížeč toto: https://ymovie.streamcinema.cz/
(20.12.2021, 21:05)Tomik68 Napsal(a): [ -> ]: Zatím jsi nenapsal odkud streamuješ filmy, předpokládám že z SCC. Než problematické KODI v android TV, tak můžeš zkusit přes prohlížeč toto: https://ymovie.streamcinema.cz/

Děkuji neznal jsem. Ano, jen jsem na původním SC (přes NEPODPOROVANÝ-SLOVENSKÝ-HOSTING).
Ale ať se autorovi neplevelím vlákno a týká se to TCL .
Do kontextové nabídky např. k nastavení doplňku, nebo streamu se dá dostat přes klávesu na pravé straně ovladače u kříže, znak několika vodorovných čárek pod sebou.
Na stahování je nejdřív nutné navolit cestu, kam se bude stahovat, pak se teprve tato nabídka zobrazí. Byl jsem zvyklý, že dřív tato nabídka byla vidět hned a po zadání to teprve vyzvalo k nastavení cesty.
Jinak včera vyzkoušený stream 4K HDR Dobly (tuším Atmos), stažený na NAS a pak přehrávaný přes VCL (původní přehrávač TCL neumí popsat titulky, myšleno v 15 hledáte ty české, protože jsou to jen titulky 1-15) a vše OK.
Vyzkouším ještě stáhnout na USB disk vražený v TV, to by mělo být snad ještě rychlejší.
: mam tiež TLC android a mne kodi ide bez problému 4K videa 60-70GB idu v pohode nemusím nič sťahovať , skús obnoviť výrobne nastavenie androidu a znovu nainštalovať, ak to nepôjde asi bude tv naprd
TV mám nějakých 14 dní max. Aplikace v podstatě žádné tzn. si nemyslím, že by něco změnilo tovární nastavení. Možná je skutečně "jen" pomalý net, i když podle providera jsem nikdy celou kapacitu nevyužil. 
Jak jsem psal, s těmi videi i před tím neporadilo ani Pi4 a Xbox překvapivě už vůbec ne. Videa jen v HD jdou úplně v pohodě.
Před tím jsem sledoval 2h Dunu taky v 4K a vše OK, ale nevím, jak velký tam byl datový tok. Zřejmě prostě, když je 4K video, HDR, někdo tam nechá 2 zvukové stopy, obě min v DD, tak je toho prostě moc.
Ale kvůli cloudingu chci TV po novém roce reklamovat, tak uvidíme, co nová.
Pokud přehráváš videa z SC (NEPODPOROVANÝ-SLOVENSKÝ-HOSTING), tak je třeba počítat s tím, že slabé místo je už v místě připojení jejich serverů. Už je to dlouho, co jsem to sledoval, ale maximální bitrate více jak cca 30 - 40 Mbps jsem nikdy nedosáhl.

EDIT 2021-12-22 To už asi neplatí, při aktuálních pokusech jsem dosáhl rychlostí odpovídající maximu mého připojení. Viz post zde.
Už se to tu řešilo ze začátku, že mají slabé servery
Nedalo mi to, tak som v SC pustil video z bitratem 65 Mbps a šlo v pohode a to mam linku max 86Mbps
krátka video ukážka: https://photos.app.goo.gl/CbxW7To25F1Ad2ZA9
Jaké, kdy? Porovnáme.
ty jo, tak to mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být na straně uploadu :-O. Ale mohlo by to sedět, starší film 4k to valilo dobře, teď to sekalo u Zaklínače, na který v tu dobu čumí asi víc lidí.
moje rychlost (podle speedtest.net) je download kolem 185 mb/s, upload 100mb/s
: je to sekcia demo videa DTS speaker 5.1.4
Stran: 1 2 3 4 5