![]() |
|
TheMovieDb Helper - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky) +--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video) +--- Téma: TheMovieDb Helper (/prispevek-themoviedb-helper) |
TheMovieDb Helper - csaba85 - 15.1.2023 TMDb Helper je doplnok, ktorý poskytuje Kodi informácie o filmoch a televíznych reláciách z webovej stránky TheMovieDb, usporiadané do mnohých užitočných zoznamov, s možnosťou vyhľadávania a schopnosťou vytvárať vlastné zoznamy pomocou filtrov. Tento doplnok je kombináciou OpenMeta a OpenInfo a slúži na mnoho účelov. Ponúka miniaplikácie, ktoré je možné použiť s prispôsobiteľnými skinmi na prispôsobenie domovskej obrazovky. Pomocník MovieDb môže tiež interagovať s inými nainštalovanými doplnkami, čo vám umožňuje vybrať si, ktorý doplnok chcete použiť pri prehrávaní obsahu. ( Ako napr. SC Cz/Sk alebo SCC) TheMovieDb Helper si môžete predstaviť ako centralizované menu pre všetky nainštalované doplnky. Namiesto prehľadávania mnohých ponúk v rôznych doplnkoch môžete pomocou Pomocníka TheMovieDb najskôr nájsť obsah a neskôr vybrať doplnok. A ak používate prispôsobiteľné skiny, môžete si vytvoriť vlastné widgety. TheMovieDb Hepler môže používať váš účet Trakt.tv na prístup k vašej zbierke, zoznamom, návrhom a ďalším funkciám Traktu. Môže sa tiež integrovať s knižnicou. Laicky povedané môžete napr. vytvorit widget (Práve hrané filmy) z tohto addonu a ked kliknete na film po stačení prehrať vám vyskočí okienko kde chcete prehrať : SC Cz/Sk , SCC, Netflix, You Tube atd... podstate vyhladá v databáze (hodí vás do okna addonu s vyhladaním len nemusíte nič vypisovať). Je to aj v oficiálnom úložisku Aj tu: GitHub - jurialmunkey/plugin.video.themoviedb.helper A takto neak vyzerá u mna RE: TheMovieDb Helper - SikySikov - 27.2.2023 Sdílím funkční konfiguraci SCC Playeru v TheMovieDB Helperu: Kód: {RE: TheMovieDb Helper - tdriver - 14.12.2023 @SikySikov, Ahoj, chapem spravne,ze ten kod treba vlozit do userdata/addon_data/plugin.video.themoviedb.helper/players/ ? RE: TheMovieDb Helper - SikySikov - 03.1.2024 @tdriver: Ahoj, ano. Vytvořit soubor scc.json a do něj vložit tento kód. RE: TheMovieDb Helper - jarednomak - 16.1.2024 @SikySikov: Ahoj, předem bych chtěl poděkovat za sdílení jsonu. Trochu mi to ale zlobí a chtěl bych poprosit o radu. Problém je, že v TMDB helperu používám češtinu a proto, když chci použít SCC player tak mi to většinou nic nenajde (u zahraničních filmů jejichž český název se liší od toho origináního). U filmů jsem to vyřešil tím, že jsem řádek Kód: "title": "(?i)^(\\[.*\\])?.*{title}.*(\\[.*\\])?$"Kód: "title": "(?i)^(\\[.*\\])?.*{originaltitle}.*(\\[.*\\])?$"RE: TheMovieDb Helper - SikySikov - 17.1.2024 @jarednomak: Tip s "originaltitle" je dobrý, díky. Také používám TMDB v češtině, ony se totiž české názvy rozcházejí na TMDB a SCC, proto to některé tituly nenajde. Ale možná by ti pomohl fallback na search - tedy, že vypíše nalezené tituly a je možné si vybrat. Kód by byl pak následující: Kód: {RE: TheMovieDb Helper - SikySikov - 18.1.2024 Tak beru zpět, s použitím {originaltitle} nedochází k automatickému spuštění filmu přes TMDB Helper. Mám TMDB Helper i SCC v češtině a bez problémů funguje nastavení níže. Spustí vybraný film, pokud se v SCC nachází a případně fallback na výpis nalezených filmů: Kód: {RE: TheMovieDb Helper - jarednomak - 18.1.2024 Díky za rady, já prozatím skončil s následujícím: Kód: {RE: TheMovieDb Helper - karci78 - 30.4.2025 ..... RE: TheMovieDb Helper - beepee - 30.4.2025 @karci78: A proč si nenainstaluješ tohle? Context Menu RE: TheMovieDb Helper - predator.1 - 30.4.2025 A teď bude vyspamováno další téma
RE: TheMovieDb Helper - karci78 - 30.4.2025 @beepee: ďakujem, vyskúšam... @predator.1: Ja myslím že nebude.
RE: TheMovieDb Helper - Lukas78 - 30.4.2025 Ahoj, jsem vděčný lidem jako jsou tady a relativně i přátelské atmosféře která tady vládla... osmělil jsem se s dotazem i když asi dostanu bídu za to, že patřím k "lamám" co se narodili bez mikroprocesoru za dob soudruha Husáka a první hry hrál na PMD85 (Piešťanský Mikropočítač Displejový). Popravdě i když nechápu potřebu vyjadřovat se pořád ve vlákně jednoho offline doplňku... a zbytečně čeřit vodu, o fejzbůku ani nemluvě, je to banda deme.... ehm tedy momentálně zaostalých lidí. tak k věci, nainstaloval jsem si TMDb Helper 5.4.16 + YAWsP v TMDb Helper v konfiguraci na kartě Players jsem si nakonfiguroval nový Player jako YAWsPu postupoval jsem podle návodu v příspěvku ve vlákně YAWsP číslo 111 .. celé to vypadá velmi zajímavě ale něco dělám špatně ..protože metodou pokus omyl mě to přehraje asi 3 sekundové logo TMDB a pak to skočí do vyhledávání .. ergo to makro jsem trošku . dojebal a to jsem zkoušel ladit jak keyboard_dialog.json tak keyboard_default.json Abych vyloučil chybu doplněk vždycky odinstaluju i s nastavením a nainstaluju zpátky a zkouším novej pokus ![]() Jsem u pokusu 15 a už na to nemám nervy a manželka hrozí že mě pošle do ..... ehm tam kam slunko nesvítí. Holt jsem starší snažím se to pasivně nasávat, ale asi jsem na to krátkej .. skončil jsem konfigurací enigmy2 a satelitních irdetokaret kdyby mi někdo chtěl naznačit jak na to.. klidně přes PM .. šířit dál to nebudu, ale dcera v pokojíčku by byla asi spoko. Jakožto předplalitel 3 VOD služeb se ani necítím jako velký uterwaserman. ![]() Kdyby ty pit*mci udělali něco jako spotifi pro hudbu, ergo all movies na jednom místě a to včetně starého obsahu .. klidně za litr měsíčně byl bych spoko i já. RE: TheMovieDb Helper - karci78 - 30.4.2025 @Lukas78: No tu velmi pomoc nečakaj..od našich mladších čias sa toho dosť zmenilo. Lebo ak by ti povedal ako to nastaviť alebo poskytol už nastavenia tak by odhalil tajomstvá siedmych morí a asi by ho zabili agenti CIA,NSA a KGB. Tak ako sa ludia hryzú kvôli očkovaniu,politike a vojne tak sa hryzu aj v IT priestore. Ale stale je tu pár dobrých ludí ktorí sa podelia o vedomosti. 1. Stiahni si v teme Yawsp subor s nastaveniami pre helper...budeš to mať na dva kliknutia,lepšie ako nič. 2. Použi doplnok context menu. tiež ok,ale viac klikania. Myslel som že fora sú na vzajomné odovzdávanie skuseností a vedomostí,nie je tomu tak. Možno tak 5 rokov dozadu. Ja som teraz odskušal na webshare funkciu chci si stáhnout , prakticky synchonizacia medzi zariadeniami,pamatá si poziciu pri zastavení...viac není treba... Hoci helper vyzerá parádne... PS : Možno skus použiť umelú inteligenciu...ako prehodiť poradie doplnkov v stremio aby šlo po česky tak poradila na parádu. RE: TheMovieDb Helper - JiRo - 30.4.2025 @karci78: Sám jsi důkazem toho, že nezveřejnění podrobného popisu dává smysl. Ačkoliv tobě i ostatním zde i v tématu YAWSP bylo několikrát vysvětleno, proč ho nechceme zvěřejňovat, jediná tvoje reflexe se promítla do posměšného "tak by odhalil tajomstvá siedmych morí a asi by ho zabili agenti CIA,NSA a KGB". Možná bych ti nakonec i návod poslal přes PM, ale po tomhle mě ta chuť opustila. Ostatně, myslím si, že jsem už tady napsal více než dost, nehledě na to, že ani Context Menu není úplně k zahození. Jestli někdo nechápe, o co v tomto případě běží, tak já mu to tady dopodrobna vysvětlovat nehodlám. Jsme v situaci, kde si každý musí poradt jak sám umí a může. Ostatně, z tvého vyjádření je zřejmé, že to tak nakonec děláš, tak se divím, proč si tady stěžuješ. Až skončí i YAWSP, pak to možná pochopíš lépe. RE: TheMovieDb Helper - aarn - 30.4.2025 (30.4.2025, 19:02)karci78 Napsal(a): @Lukas78: No tu velmi pomoc nečakaj..od našich mladších čias sa toho dosť zmenilo. Lebo ak by ti povedal ako to nastaviť alebo poskytol už nastavenia tak by odhalil tajomstvá siedmych morí a asi by ho zabili agenti CIA,NSA a KGB. 2 karci78: omlouvám se ale jste zhulenej, nebo se mi to jen zdá? RE: TheMovieDb Helper - karci78 - 30.4.2025 To nebolo posmešne...bola to proste realita ako sa ku každému chovate... všade... Na fóra chodím preto ze potrebujem pomôcť,nie aby mi tu niekto písal ze keď nerozumiem ako fungujú doplnky tak nemám právo používať Kodi... používam ho od verzie 13.2 ešte ako xbmc. Nikdy som nikde nic nezverejňoval,ziadne návody,ci uz na webe alebo medzí zivymi ľuďmi... používam aj iptv a zdieľam to prakticky len s jedným človekom.. ktorý ma to tiez naučil len preto že chcel (zháňať linky). V komunite discordu som sa snažil aspoň pomôcť nápadmi bežného užívateľa,co väčšinou dopadlo kritikou,ale nikdy som sa nesťažoval,nikdy na začiatku mi tam nikto nenadaval. Vďaka mne a jednému mudremu ako ty (to myslím vážne,nie sarkasticky)vznikol na discorde navod ako do x96 dostať Android tv a coreelec...postupne vysvetloval,ja som posielal screenshoty co robím a šlo to...a nenadaval mi ... Vdaka mne vedeli tvorcovia že ESET blokuje repo...tiez mi písali co mám robiť,ake testy robiť az sme nato prisli...bol som na začiatku za blbca ale boli ochotní pomôcť...aj totálnemu blbovi do IT. Nechápem prečo ked to išlo pred pár rokmi,preco to nejde dnes. Čo sa zmenilo? Ak nechcete zdieľať informácie, návody,pomoc, prečo to tu všetci píšete? Co sa dá všetko robit a ake paradne možnosti su schopné doplnky robiť. Jasné ze potom ľudia kladú otázky, jasné že keď to nezvladnu ani na 15.pokus tak žiadajú pomoc. Asi to nijak nezmení pohľad ľudí na mňa,ale ja si proste a veľa ďalších ľudí tu sama neporadí. Ale nie som človek ktorý hneď všetko vykeca. Používam Kodi sám,nikto v mojom okolí nieje komu by som to vešal na nos. Píšem vždy všetko slušne, žiadam o pomoc len ked si stým neviem rady a je mi jedno či je to chlap,zena,mlady starý...ku kazdemu sa chovám pokojne a slušne . Vždy podakujem dopredu. Nechápem úplne prečo prepojenie dvoch legálnych doplnkov (databaza a vyhľadávač) musí byť také tajné. Aj tak ked ľuďom skončí webshare predplatné tak prejdu na iné služby. PS: To prirovnanie s tymi pokladmi a agentmi bola reakcia na to prepojenie dvoch legálnych doplnkov. A že okolo toho všetci robia tajnosti. A to by bolo asi tak všetko. RE: TheMovieDb Helper - JiRo - 30.4.2025 @karci78: Já už nevím, jak jinak to ještě napsat. Tak to ještě jednou zkusím a pak už na to kašlu... Není to tak, jak píšeš, "Ak nechcete zdieľať informácie, návody, pomoc, prečo to tu všetci píšete?". Mohl bych tady, podobně jako ty, vypsat zásluhy zdejší komunity, např. co všechno jsme tu za informce, návody a pomoc sdíleli za těch necelých 10 roků. A byl by to věru velmi dlouhý seznam. Takže v tom, že bychom něco sdílet nechtěli jen tak a zvláště tobě, v tom to jistě není. To konkrétní, co stojí za tím, že tu nechceme teď něco sdílet, je obava z urychlení nevyhnutelného. Ano, jednou k tomu dojde, to víme jistě, ale snažíme se, aby to bylo co nejpozději. Zkušenosti z masivního šíření některých informací nás ale vedou k tomu, že se to šíření snažíme omezit. Neber si to osobně. A navíc. Tím, že ty informace nemáš, přeci o žádné možnosti nepřicházíš. Možná jen o to, že musíš přidat pár kliků, ale k obsahu se nakonec vždycky dostaneš. Tak to snad taková hrůza není. BTW Dnes nebo zítra plánuji doplnit do doplňku Contex Menu novou funkci Smart hledání TMDb - Webshare. Vyzkoušej ji. Nelíbil se ti počet kliků, pokud si ale v doplňku vypneš všechny ostatní funkce, můžeš se na výsledek hledání filmu, seriálu, sezóny nebo epizody (o to by snad měl být Context Menu lepší jak nativní vyhledávání v TMDb Helperu) automaticky (proto Smart) na tři kliky. RE: TheMovieDb Helper - karci78 - 30.4.2025 Ďakujem za vysvetlenie, teraz som to už pochopil.. máš pravdu, lepšie radšej menej informácií. Viem že tu pomahas,si skoro v každej téme co tu je.... Mal som to zle nastavené, preto tie klikania,uz som si to nastavil. Neskôr určite vyskúšam aj to smart hľadanie.... RE: TheMovieDb Helper - Lukas78 - 01.5.2025 Já děkuji moc všem angažovaným za nasměrování ... misto propojení doplňků jsem konečně pochopil jak to je myšleno... to víte, mám delší přívodní kabel . TMDb + kontext menu odstraňuje otravné vypisování a takovýto stav, je akceptovatelný. I když někdy by se tam hodil i CZ název .. případně epizoda. Ale třeba to tam někde je .. ještě jsem to celé neprolezl. Nebyl čas. holt pivo, čarodějnice, buřty měli přednost ![]() Já jinak asi chápu proč to všechno tady, a i když se ni to ne úplně líbí, trochu mi to vyhovuje. Protože kdybych jako osel podle nějakého obrázkového nebo video návodu něco nastavil, ani bych nepochopil některé souvislosti které mi mohou pomoci s jiným doplňkem. znovu díky moc všem, tedy snad krom čistokrevných rýpalů.
|