![]() |
|
Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - hardware (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-hardware) +--- Fórum: HW - ostatní (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-hw-ostatni) +--- Téma: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC (/prispevek-orange-pi-one-levne-a-prekvapive-vykonne-mini-pc) |
RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Azazael - 13.6.2017 (12.6.2017, 9:12)Petrvald Napsal(a): Jak už jsem zde psal OpenELEC je pouze pro H3 procesor, takže i pro Orange Pi Plus 2E.Ďakujem, tak o mesiac keď to príde sa podelím ako to ide :) RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 14.6.2017 @Azazael určitě napiš budu se těšit . Jestli máš objednaný jiný model než OPi One, klidně na něj pak založ nové téma...Menší dodatek k napájení - pokud máte doma zdroj s klasickým konektorem DC Jack, je možné dokoupit pouze redukci pro OPi (Jack 5.5 x 2.1mm to 4.0x1.7mm ): Vzhledem k tomu že micro USB (OTG) nevyužiji dokupoval jsem ještě redukci z micro USB na USB, získáte tak dva plnohodnotné USB konektory: RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - tetref - 17.6.2017 Mohu potvrdit bezproblémový chod OpenElec od Jerneje na Opi One. Běží mi to asi rok. Zkoušel jsem i RetrOrangeOi, obsahuje jak OpenElec tak novější Kodi 17 ale to byla katastrofa. Jsem uživatel používající HUAWEI VNS-L21 , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 17.6.2017 (17.6.2017, 18:35)tetref Napsal(a): Mohu potvrdit bezproblémový chod OpenElec od Jerneje na Opi One. Běží mi to asi rok. Zkoušel jsem i RetrOrangeOi, obsahuje jak OpenElec tak novější Kodi 17 ale to byla katastrofa. cau muzes dat odkaz OpenElec od Jerneje diky RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 17.6.2017 @baron100 odkaz najdes v prvním příspěvku RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 17.6.2017 dik ,jeste jedna otazka libreelec 8 skousel jsi ,ja jeste cekam na zdroj tak zatim jen sonduju
RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 17.6.2017 Doplním že RetrOrangePi obsahuje i OpenELEC od @jerneje, který je použitelnější než Kodi 17 v Alpha verzi..... RetrOrangePi mám krátce otestováno, a zdá se mi že pohyb v menu o něco pomalejší než v případě RetroPie, jinak testované hry (NES, SNES, Mega Drive, PSX ) fungovali bez problému. Vyhodou je že lze i přepínat do desktopového prostředí, kde najdete Armbian. Určitě, ale doporučuji vyzkoušet OS Debian, Lubuntu a Armbian. Na OPi chodí poměrně svižně a pro základní práci jsou dostačující. Včera mi ještě dorazil dálkový ovladač z ebay (120kč) a běhá naprosto bezproblémově , odzkoušený je i na RPi a navíc jsou funkční všechna tlačítka: @baron100 - moc pěkné krabička, šikula RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 17.6.2017 jak dorazi zdroj vse prubnu .diky za info
RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - tetref - 17.6.2017 Mě se z nějakého důvodu asi po týdnu RetrOrangePi zhroutil, chyby v zápisu na kartu a to jsem mě nastavené vždy tak aby se po zapnutí spouštěl OpenElec. Z emulátorů jsem zkoušel hlavně ZX Spectrum a Amigu, ale zrovna u ní to nefungovalo optimálně. Mě se osvědčilo toto dálkové ovládání
RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Rossi D - 18.6.2017 @baron100 velmi pěkné RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 20.6.2017 Tak jsem odskousel LibreELEC 7 vse jede jak ma jen mam jeden problem nemuzu v zadnem repozitari najit IPTV Simple Client drive byl v fusion nebo v xunitytalk ktere dnes jiz nejdou zkousel jsem nainstalovat rucne ale nedari se ,nevi nekdo finkcni repo kde simple najit RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 20.6.2017 @baron100 u mě je součástí repoziáře OpenELEC (@jernej), PVR Klienti→IPTV Simple Client RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 20.6.2017 tak skusim openelec diky RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 20.6.2017 takze dal jsem tedy openelec a vse funguje jak ma zustanu u nej jsem prekvapenej jak jedou 4k videa jedna radost RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 20.6.2017 Muzu se zeptat o jake 4k videa se jedna, v jakem bitrate...? RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 20.6.2017 Testoval jsem videa ze stranky http://jell.yfish.us/ dostal jsem se 100-mbps-hd-h264.mkv skousel jsi pretaktovat procesor na vysi hodnotu ,me ted pise hodnotu 480000 nejsem z toho moc chytrej ,to je kolik takt RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 20.6.2017 Tak to potom sedí , už jsem myslel že máš něco výkonějšího než já .... 4k je na jell.yfish až od 120 mbps. Takty mam původní, procesor už v základu celkem hřeje, frekvence je udávaná v kHz, takže 480000 kHz = 480 MHz = 0,48 GHz. Je to však naměřená hodnota bez zátěže, kdy se CPU automaticky podtaktuje, obdobně jako na RPi. Na OPi One je maximální frekvence 1.2 GHz. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - baron100 - 20.6.2017 Diky za osvetu zase o kousek chytrejsi RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 20.6.2017 Doplním že na Armbianu mám vyzkoušené 4k video s nižším bitrate (kolem 45 mbps) a kupodivu se přehrálo bez zaškobrtnutí. Takže přehrát jdou, ale pouze s nižším datovým tokem, přehrával jsem přes mpv player nikoliv v Kodi. Ještě pro srovnání, Notebook s CPU Pentium 2020M - 2.4GHz, integrovaná grafika, přehraje maximálně Full HD video o toku kolem 70 mbps (h264) a pouze 10 mbps (HEVC). RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - tetref - 21.6.2017 (20.6.2017, 6:31)baron100 Napsal(a): Tak jsem odskousel LibreELEC 7 vse jede jak ma jen mam jeden problem nemuzu v zadnem repozitari najit IPTV Simple Client drive byl v fusion nebo v xunitytalk ktere dnes jiz nejdou zkousel jsem nainstalovat rucne ale nedari se ,nevi nekdo finkcni repo kde simple najitPravděpodobně nezbývá než si ho zkompilovat: http://www.orangepi.org/orangepibbsen/forum.php?mod=viewthread&tid=1077 |