XBMC-Kodi.cz
Dálkové ovládání Skip 1s - Verze k tisku

+- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz)
+-- Fórum: KODI - hardware (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-hardware)
+--- Fórum: HW - příslušenství (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-hw-prislusenstvi)
+--- Téma: Dálkové ovládání Skip 1s (/prispevek-dalkove-ovladani-skip-1s)

Stran: 1 2

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - JiRo - 09.7.2024

Výdrž baterek

První výměna dvou AAA baterek po dvou měsících. Není to tedy bůhvijaká oslňující výdrž, ale po tom, co někteří uživatelé psali na fóru Flirc, je to vlastně docela ucházející. Stávající FW zřejmě problémy se spotřebou nemá.

Nejsem si ani jistý, v jakém stavu byla ta první sada, která přišla s ovladačem, takže to ještě nepovažuji za úplně směrodatné. Nová sada je od kvalitního výrobce, doporučený typ pro tento způsob použití.

A ještě jeden poznatek. Zda se, že pokud je Skip připojený k počítači, je z něj i napájený.

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - rab001 - 08.10.2024

Posunuli sa nejak tvoje skusenosti s tymto DO? Nejaky FW alebo App update? Zmena ohladne popisanych negativ? Dobre som pochopil, ze troma tlacidlami Activity sa vlastne prepinaju 3 sady predefinovanych funkcii k jednotlivym tlacidlam? Prepinanie medzi aktivitami stale funguje cez trojkombinaciu stlacenia Power button-Activity button-Power button? Kazdemu tlacidlu v jednej aktivite sa da zadefinovat makro zlozene z po sebe nasledujucich povelov pre rozne zariadenia? Kazdemu tlacidlu v jednej aktivite sa da zadefinovat samostatny povel pre samostatne zariadenie (napr. hlasitost zosilovaca a channel TV) ? Podsvietenie funguje len pre kurzorove a acitivity klavesy? Aka je orientacia na DO pri pouzivani potme?

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - JiRo - 08.10.2024

@rab001: Vezmu to popořadě...

Posunuli sa nejak tvoje skusenosti s tymto DO?
Přes léto tak trochu na Kodi kašlu, a to platilo i pro Skip 1s. Bude to asi platit i nadále, mám trochu jiné starosti a povinnosti než je Kodi.

Nejaky FW alebo App update?
Přichází stále, i když je zatím moc nesleduji. Co bylo významné, to je učení se IR povelů. Vede mě to k názoru, že si asi ve Skip 1s vytvořím vlastní MCE ovladač tak, jak je definovaný v Logitech Harmony 1. Ten, co je součástí databáze Skip 1s mi moc nevyhovuje, pár příkazů tam chybí.

Zmena ohladne popisanych negativ?
Z posledních infomací které mám, tak zatím nic zásadního.

Dobre som pochopil, ze troma tlacidlami Activity sa vlastne prepinaju 3 sady predefinovanych funkcii k jednotlivym tlacidlam?
Ano, v podstatě to tak je.

Prepinanie medzi aktivitami stale funguje cez trojkombinaciu stlacenia Power button-Activity button-Power button?

Ano, ale ne nutně. Použití této sekvence je třeba, pokud chceš jasně a jadnoznačně dostat DO i ovládaná zařízení do jasně definovaných stavů. Proto ho doporučuji především BFU. Ale samozřejmě je možné, přepnout aktivitu i bez použití POWER, ale pak si musí být člověk jistý tím co dělá a počítat s tím.

Kazdemu tlacidlu v jednej aktivite sa da zadefinovat makro zlozene z po sebe nasledujucich povelov pre rozne zariadenia?
Ano.

Kazdemu tlacidlu v jednej aktivite sa da zadefinovat samostatny povel pre samostatne zariadenie (napr. hlasitost zosilovaca a channel TV) ?
Ano

Podsvietenie funguje len pre kurzorove a acitivity klavesy?
Nejde o podsvícení v pravém slova smyslu, spíše o indikaci stavu. Krátce se rozsvěcí klávesa zvolené aktivity při stisku jakéhokoliv jiného tlačítka. Při stsku POWER se navíc k tomu ještě rozsvítí kruh kolem OK, ale nenese to (podle mne) žádnou informaci, je to jen na efekt. No a při stisku COLOR tlačítka se samozřejmě navíc ještě rozsvítí kruh kolem OK barvami tlačítek, které symbolizují, tedy RED, GREEN, BLUE, YELLOW.

Aka je orientacia na DO pri pouzivani potme?
Je to samozřejmě o zvyku. Skip 1s to nemá řešené tak zásadně jako některé jiné ovladače. Mně se osvědčilo palcem nahmatat kruh kolem OK. Kolem něj jsou čtyři klíčová tlačítka, která mají kolem mírné zahloubení, takže se podle hmatu rychle poznají. Nad tím jsou řady (ovládání přehrávače a pak ACTIVITY) a úplně nahoře pak POWER. Dole naopak jsou atypické kolébky VOLUME a CHANNELS a mezi nimi COLOR a MUTE. Pod tím je pak číselná číselná klávesnice 0..9 a RECORD a STOP. Člověk tak musí, při přechodu z jednoho konce na druhý, občas ovladač v ruce posunout, ale jak jsem napsal, zvykl jsem si, mám na to už grif (a ostatní členové rodiny taky). Už jsme těch ovladačů v rodině měli opravdu hodně, a vždycky to tak bylo. Nakonec si zvykne každý a po pár dnech už ani nepotřebuje se na ovladač při používání dívat. Je to i díly tomu, že ho používáme jak na Kodi tak na TV (Samsung). Originály SAMSUNG, ten klasiký i Smart už nikdo nepoužívá.

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - rab001 - 09.10.2024

@JiRo: dakujem pekne za promptnu a vycerpavajucu odpoved. Vsetko jasne okrem jedneho.
"Použití sekvence Power button-Activity button-Power button je třeba, pokud chceš jasně a jednoznačně dostat DO i ovládaná zařízení do jasně definovaných stavů. Ale samozřejmě je možné, přepnout aktivitu i bez použití POWER, ale pak si musí být člověk jistý tím co dělá a počítat s tím." Myslis tym, ze ked mas samotnym tlacitdlam A-B-C priradene aj nejake ine vlastne prikazy tak prepinanie medzi Activities je nejednoznacne?

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - JiRo - 09.10.2024

@rab001: Jak už jsem psal dříve, tlačítka A, B, C možnost definování příkazů nemají, pouze přepínají aktivity. Alespoň ve verzi FW, kterou mám já. Vím, že tvůrci na tom pracují, ale momentálně to, zda existuje už nějaká novější verze, která by to umožnila, nesleduji.

Měl jsme na mysli to, že např. při ovládání aktivity B Kodi (na MEDIA PC) + TV, kdy pro TV mám v této aktivitě definovaná pouze tlačítka VOLUME+, VOLUME-, MUTE a POWER a všechny ostatní jsou definovaná pro ovládání Kodi, mohu přepnou na Aktivitu A, kde mám pouze TV a ostatní tlačítka, které jsou v této aktivitě pouze pro TV mohu použít k aktivaci některé další funkce TV. Pak ale musím, pokud chci např. vše vypnout, abych se dostal do správné relace mezi nastavením Skip 1s na straně jedné a TV i Kodi na straně druhé přepnout zase na aktivitu B a pak pomocí POWER vše vypnout. Kdybych stiskl tlačítko POWER při přepnutí na ativitu A, tak by se ta konzistence porušila.

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - rab001 - 09.10.2024

ok, ak dakujem este raz za vysvetlenie

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - JiRo - 28.11.2024

Nový Skip 2s na obzoru?!  1

Ne, zůstaňte v klidu. Rozhodně se nic takového v dohlední době nechystá. Fáma a možná i panika vznikla ze špatně pochopené zmínky samotného Jason Kotzin, který v jednom ze svých příspěvků kromě jiného napsal:
Citace:Skip2s is around the corner...
To nastartovalo reakci jednoho uživatele, který vyjádřil obavu, zda se kvůli vývoji nového dálkového ovladače nezastaví práce na úpravách toho dalším zlepšování toho stávajícího, tedy Skip 1s. Měl samozřejmě na mysli především funkce spojené s přepínáním aktivit, na které všichni (já také) netrpělivě čekají. Sám Jason ho ujistil, že vývoj nového ovladače není úplně na pořadu dne, i když se na nových modelech určitě pracuje také. A také to, že na očekávaných vylepšeních Skip 1s stále pracuje. Je ale pravda, že tohle Jason tvrdí už velmi dlouho a zatím žádné další infomace, ani v náznaku, o tom zatím uvolněny nebyly. Takže nezbývá než dál čekat. Na druhou stranu je pravda, že jiné nové funkce, které anoncoval, už zprovozněny byly. Mám na mysli např. funkce učení IR povelů.

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - jkmh - 30.5.2025

Jaký je poslední stav. Potřebuji nějaké vhodné a odolné DO, protože už mi odchází druhé smart DO K Samsungu. Jsou promačkaná tlačítka.

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - JiRo - 30.5.2025

@jkmh: Já jsem vývoj přestal sledovat. Zakonzervoval jsem stav používání tak, jak jsem ho výše popsal. DO funguje, jen při přechodu z activity na activitu musíme vždy projít sekvencí vypnout aktuální akltivitu a zapnout aktivitu novou. My jsme si na to doma už zvykli, takže jsem další vývoj přestal sledovat. Chystám se k tomu vrátit, ale obecně platí, že jsme z přístupu výrobce trochu zklamaný. Čekal jsem větší progres a aktivitu.

Jinak z fóra se občas ozývají hlasy o poruchách, ale já (musím to zaklepat) jsem jinak s DO spokojený.

A jestli bych Ti ho doporučil? Sám nevím. Na jednu stranu je s ním skvělá práce, plno tlačítek, skoro u všech mám namapován i dlouhý stisk, ale když tak pozoruji ostatní uživatele doma, tak z těch všech možností stejně používají jen ty základní. Hodně jsou dobrá barevná tlačítka, kde mám při přehrávání namapované přepínání audia a titulků (krátký stisk přepne na next, dlouhý zobrazí kompletní okno pro nastavení), což se teď, v tom bordelu na Webshare, docela hodí. No a když pominu ty obstrukce při přepínání activit, tak i možnost používání DO na ovládání TV. V porovnání se Smart Ovladačem Samsung (na ten jsem si doma zvykl jen já, ostatní ho přímo nenávidí), je to pro ostatní uživatele prý úplná pohoda.

RE: Dálkové ovládání Skip 1s - jkmh - 30.5.2025

Díky za odpověď. DO, které hledám nechci mít na běžné uživatelské použití. Tam frekvence tlačítek není tak vysoká. Potřebuji vlastně jakékoliv spolehlivé DO právě do zkoušek jako děláme třeba teď. Nevím jak ty, ale já veškeré opravy, úpravy atd. dělám On The Fly v boxu + TV. Tak počet stlačení asi dovedeš představit.