![]() |
|
Yet Another Webshare Plugin - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - Doplňky (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-doplnky) +--- Fórum: Video (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-video) +--- Téma: Yet Another Webshare Plugin (/prispevek-yet-another-webshare-plugin) |
RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 12.5.2025 @gegy: V obou případech se mýlíš. O té analogii s filmem Pláž ti to už vysvětlil @cache, a s tím, že by tu někdo nechtěl podporovat nováčky v psaní doplňků je to podobné. Reaguješ na příspěvky, které jsi zjevně nepochopil. Pokud tu nějaká kritika byla, týkala se toho, že téma o doplňku masivně zaplňujete diskusí o tom, jak upravit jeho kód. To prostě do diskuze uživatelů doplňku nepatří. Už takhle tu vládne anarchie a nikdo se neobtěžuje dodržovat pravidla a zásady, a z obsahu jednotlivých témat se stává amorfní hromada textu. O to spíše mě překvapuje, že právě ti, kteří mají ambice se něco o Kodi a jeho doplňcích naučit, tohle nechápou. @cache to napsal hezky, myslím tu analogii s auty. Ono začít programovat, to vyžaduje přeci jen něco víc, než se zeptat ChatGPT. Jistě, pokud jde jen o jednoduchou úpravu, kterou to začne a skončí, tak je to asi v pořádku, ale má-li někdo ambice se stát tvůrcem doplňků, musí tomu dát víc než jen to. A ten příklad s barevným textem je toho typickýcm dokladem. Trápili jste se tady s tím pěkně dlouho, a přitom stačil docela obyčejný dotaz na Google, který vás mohl v 1. nalezené položce nasměroval na Kodi Wiki. A tohle o znalosti programování rozhodně není. Jasně, v celé řadě případů je to o tom, že člověk zná Kodi a neumí programovat, případně je to naopak. To je celkem dobrá výchozí situace a tam se zeptat Google nebo ChatGPT, může přinést produktivní výsledky, kdy zpravidla skrze znalost jednoho bez problému získáte znalost druhého. V okamžiku, začínáte-li ale bez znalosti jednoho i druhého, musíte tomu zkrátka dát víc. Nějak tak, jak to popsal @cache:. Pamatuji si na dobu, kdy tady na našem fóru hledal pomoc hlavní autor SCC. To byl (a stále jistě je) excelentní programátor. Nicméně v Kodi byl nováček. Radu, resp. odpověď na otázku tu dostal. Nijak vyčerpávající, ale to málo mu stačilo. Nicméně kdyby přišel s tím, že nejen že moc nezná Kodi, ale vlastně ani neumí porgramovat, tak by to asi tak jednoduché nebylo. A na závěr něco pozitivního. Ano, na tvůrce doplňků jsme tu už kdysi mysleli. Vznikl nápad na Téma/subfórum pro tvůrce. Bohužel to ale usnulo, ale jistě by bylo možné v tom pokračovat. Tam by se jistě našlo mnoho možností, jak podpořit i začínající tvůrce. Zkusili jsme to i ve speciálním přípdě doplňků typu skin, a myslím, že to mělo docela dobrou odezvu. Takže chuť i nápady, a troufám si napsat, že i znalosti, by byly. Zkuste o tomhle diskutovat právě v uvedeném tématu a nezapomeňte v něm oslovovat i admina tohoto fóra, @XBMC-Kodi, aby si uvědomil přínos i kultivační aspekt takového subfóra a dal tomu zelenou. RE: Yet Another Webshare Plugin - petulko11 - 12.5.2025 @cache, @JiRo: tak ono to zavisi od cloveka, bud to v sebe ma alebo nie. Tu chut objavovať nové veci a zistiť ako fungujú... z mojho pohladu je to väčšia zabava a hlavne dobrodružstvo ako si pozrieť ten cielovy film alebo TV. Tí ktorých to nebaví nech si zaplatia nejakú komerčnú službu, tam netreba nič bádať ani objavovať, funguje to out of the box (chapem dôvody že ani na jednej nie je všetko ale svet je zly :-D). Analogia je Windows/Linux RE: Yet Another Webshare Plugin - beepee - 12.5.2025 @gegy: Ono to ale není tak, že by lidi jako @JiRo: nebo @cache: a další nechtěli radit nováčkům. Zkus se podívat třeba 2 roky zpátky a uvidíš, kolik rad a návodů tady rozdali. Současný problém je trošku jinde. Podívat se na u nás nedostupný seriál ještě před pár lety znamenalo nainstalovat nějaký P2P klient (kdo si pamatuje Napster - i když ten byl jen na MP3), najít a stáhnout příslušné soubory často nepříliš velkou rychlostí, pak se pokusit najít titulky, pasující na danou verzi, případně si je přečasovat, a celé si to vypálit v NERO. No a teprve poté se dívat. Prostě musel pro to něco udělat. Pokud si s těmito věcmi nerozuměl, buď seriál neviděl, nebo mu ho musel "sehnat" někdo zručnější, většinou z rodiny. Běžný BFU samozřejmě nechodil ani na warezfora. Pak se na našem "trhu" objevilo SC a SCC, a s nimi do té doby komfort srovnatelný s legálními videotékami (často vlastně i lepší). A taky jednoduchost získání, kdy stačilo pár vteřin gůglení k nalezení návodu na instalaci. Případně kamarád, který s instalací pomohl. Nemluvě o vychcáncích, kteří krabičky s předinstalovaným SCC a ročním účtem WS vyloženě prodávali. To všechno mělo ale nežádoucí následky. Čím víc uživatelů SCC mělo a veřejně ho propagovalo na sociálních sítích (nemám k tomu žádné podklady, ale nedivil bych se, kdyby jich bylo víc, než předplatitelů Netflixu), tím více se doplněk dostával do hledáčků příslušných "orgánů". Navíc spousta těchto lidí se domnívala, že jde o legální doplněk, takže se pak často na fórech či discordu domáhali řešení svých problémů (já si to přeci platím a vy jste tady od toho, aby to fungovalo...). Když se tohle všechno sečte nedivím se, že jsou staří matadoři otrávení a nechtějí se bavit s lidmi, kteří často ani nejsou ochotni se podívat třeba jen pár příspěvků do minulosti, kde by odpověď na svůj problém našli, nebo ještě projevují značnou míru arogance. Omlouvám se za OT, ale prostě mi to už nedalo. RE: Yet Another Webshare Plugin - terzdek - 12.5.2025 Zdar borci, konečně mám chvilku času (stavím garáž a jsem furt na střeše abych se dostal taky ke kodi. Už mi doma nadávají všichni a na netflixu je kulo s dabingem.Mám celkem tři krabičky s libreelec a bojuju s tmdb helperem. Něž se na to vykašlu a zase nastavím propojení po síti a nahraju tam napřímo json, chci se jen zeptat, zda někdo neřešil něco podobného. V nastavení addonu v tmdb helperu úplně chybí možnost vytváření a editace playeru. Je to chyba, nebo podstata libreelec? Nastavil jsem expertní mod a roloval až dolu, ale nic. Na androidu to tam je, zde nikoli. Díky za jakokoli radu. RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 12.5.2025 @terzdek: No, správně by ses měl ptát v tématu TMDb Helper , ale co už...Co tam nevidíš. Stránku nastavení Player, na této stránce volbu Configure Players nebo v okně seznamu Select Player to Configure volbu Create new player? Podívám se do kódu nastavení, to by mohlo být příčinou prvních dvou. Procházet kód doplňku se mi tedy moc nechce. Tak to zkusme omezit. Ještě se zeptám, máš u toho doplňku už verzi s češtinou? Rep. z jakého repozitáře máš doplněk nainstalovaný, Kodi Add-on repository, nebo Jurialmunkey? Jinak já mám TMDb Helper instalovaný na LibreELEC z Kodi Add-on repository a funguje mi. V kódu nastavení (Settings.xml) jsem žádnou možnost, že by něco z nastavení mohlo být skryto, nenašel. RE: Yet Another Webshare Plugin - terzdek - 12.5.2025 Pravda, vůbec mi to nešlo. Sledoval jsem obsáhlou diskuzi u cacheho addonu a asi mě to nějak vykolejilo. Nicméně, pokud mohu pokračovat zde, budu jedině rád, když jsme to již nakousli. Jedná se o sekci: Players -> Configure players - > Configure players. Tato volba zcela chybí. Poslední volbou je tuším z hlavy Update players from URL. Jinak mám pouze anglickou verzi z offiko repa. Ani netuším, že je počeštěná verze a kde ji sehnat. Pár příspěvků tu někdo psal, že ji překládal, tak zkusím pohledat. RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 12.5.2025 @terzdek: Ne, v počeštěné verzi to není. Jednou z možností by bylo, že je v těch českých textech chyba a díky tomu se ti nezobrazí český text položkay Configure Players. Ale pokud češtinu nemáš, tak to v dané chvíli není asi důležité. Pátrejme dál. Zkusil jsi najet na tu předposlední položku Update players from URL a pak se zkusit posunout ještě o jednu položku dolů? I když tam není žádný text. RE: Yet Another Webshare Plugin - Dancan7976 - 12.5.2025 Zdravím vespolek, YAWsP v. 0.3.0 - Vyhledávání seriálů. Seriál to nalezne, nicméně při spuštění epizody vyletí chyba "Chyba při komunikaci s Webshare API". Přes TMdB bez i s Context Menu to funguje. RE: Yet Another Webshare Plugin - cache - 12.5.2025 @Dancan7976: 1) Tu chybu vypisuje, ked vznikne akakolvek chyba v komunikacii s WS, moze to byt napriklad "docasne nedostupny" subor, co niekedy WS vracia. 2) Nauc sa poriadne popisat problem, nikto nema krystalovu gulu, aby vedel o aky subor sa jedna. 3) Nauc sa kde si pytat pomoc, moj yawsp pred schovanim skoncil na verzii 0.2.0, takze pytaj sa tam, kde si doplnok zohnal, ale garantujem ti, ze s takymto popisom ti nepomoze ani novo zvoleny papez.. RE: Yet Another Webshare Plugin - mibumi - 12.5.2025 (12.5.2025, 15:07)Dancan7976 Napsal(a): YAWsP v. 0.3.0 - Vyhledávání seriálů. Fíha a kde jsi tu verzi vzal, že jsem tak smělý ? Když i @cache: skončil na 0.2.0
RE: Yet Another Webshare Plugin - Dancan7976 - 12.5.2025 (12.5.2025, 15:07)Dancan7976 Napsal(a): Zdravím vespolek,Omlouvám se autorovi doplňku za ne zcela jasnou specifikaci problému. Jednalo se jen o obecný dotaz na situaci, se kterou se mohli setkat další uživatelé této verze. Netušil jsem, že ta úprava není jeho i když číslování verzí navazuje. Ten, kdo to upravil, to nemínil. Nebo se mílím a jsem jen slepej. Více se o tom tady rozepisovat nebudu. Vysvětlení jsem napsal @cache do SZ. @mibumi: Zdroj uvádět nebudu, to mi nepřísluší. Navíc o tom můj příspěvek nebyl. Ctím autorovu žádost o nezveřejňování. Řešil jsem funkčnost, ne že se to dá schrastit. RE: Yet Another Webshare Plugin - aarn - 12.5.2025 (12.5.2025, 18:31)Dancan7976 Napsal(a):(12.5.2025, 15:07)Dancan7976 Napsal(a):a proč to tady tedy vlastně řešíš? RE: Yet Another Webshare Plugin - mibumi - 12.5.2025 Citace:Zdroj uvádět nebudu, to mi nepřísluší. Navíc o tom můj příspěvek nebyl. Ctím autorovu žádost o nezveřejňování. Řešil jsem funkčnost, ne že se to dá schrastit. Spis mě zajímalo kde si to stáhnul ty a kdo se do toho @cachemu se.. Rozhodně to “schrastit” nechci. Pokud update YAWSP, tak jedině od autora doplňku. RE: Yet Another Webshare Plugin - Dancan7976 - 12.5.2025 (12.5.2025, 19:56)aarn Napsal(a):@aarn: Nerozumíš řeči mého kmene? O čem je toto vlákno?(12.5.2025, 18:31)Dancan7976 Napsal(a):(12.5.2025, 15:07)Dancan7976 Napsal(a):a proč to tady tedy vlastně řešíš? RE: Yet Another Webshare Plugin - JiRo - 12.5.2025 @mibumi: Upravit si nějaký doplněk není rozhodně nic dramaticky špatného a původní autoři doplňku by s tím měli počítat. Co už diskutabilní je, když původní autor svůj původní doplněk dále udržuje nebo plánuje udržovat, a autor upraveného doplňku nezmění AddonId ani jeho jméno, a nabízí takový doplněk uživatelům nebo ho dokonce vloží do nějakého repozitáře. Ideální je, pokud někdo přijde s nějakým vylepšením, aby ho původnímu autorovi nabídl a stal se tak jeho spoluautorem. Ve většině případů autoři doplněk udržují v prostředí github, nebo podobném, a tam je zpravidla možnost takové kooperace podporována. Je ale třeba si uvědomit, že může nastat i opačný případ, kdy si někdo původní doplněk upraví, např. tak, že do něj přidá nějakou další funkci, a původní autor si takovou úpravu zapracuje do další verze svého původního doplňku. V případě existence více verzí a autorů doplňku se stejným AddonId a jménem, umístěných v různých repozitářích, hrozí to, že se může jeden doplněk aktualizovat druhým. Tady už ale, kromě zmíněné zásady, že by upravené doplňky měly mít jiný AddonId a jménem, je to hlavně odpovědnost uživatele, aby si v případě neoficiálních repozitářů, uměl repozitáře vybrat a počítat s takovými rozpory i s případnými konflikty. Ono se to nemusí týkat jen vlastních doplňků, ale například i jejich závislostí, a to ať už dalších doplňků nebo třeba python knihovních modulů. RE: Yet Another Webshare Plugin - Venushja - 15.5.2025 (12.5.2025, 20:46)JiRo Napsal(a): @mibumi: Upravit si nějaký doplněk není rozhodně nic dramaticky špatného a původní autoři doplňku by s tím měli počítat. Co už diskutabilní je, ..... Tento post mi pomohl se rozhodnout udělat vlastní odnož pluginu, než čekat jestli se něco náhodou neobjeví. Jelikož jsem s pythonem přišel do styku defakto až díky úpravě pluginu, tak zase tak složitý to není. PS. jinak zdravím, můj první post na tomto fóru
RE: Yet Another Webshare Plugin - karci78 - 16.5.2025 Mohol by som novú verziu vyskúšať? samozrejme len pre svoju potrebu,šíriť dalej to nebudem. RE: Yet Another Webshare Plugin - Tomik68 - 16.5.2025 @karci78: To jsi asi nejzdvořilejší tester na světě. Ptáš se autora, který zveřejní svůj doplněk, zda jej může vyzkoušet. RE: Yet Another Webshare Plugin - rozumvhrsti - 16.5.2025 Úprav v popisu doplňku jaká fráze se má hledat na github, jelikož jsi změnil název RE: Yet Another Webshare Plugin - karci78 - 16.5.2025 Pokúšal som sa to ráno nájsť,ale nepodarilo sa mi to.... potom som už musel ťahať do roboty tak som len rýchlo napísal otázku... Hľadal som yawsp 0.3.0 , webshare cinema ale nič. |