![]() |
|
Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: KODI - hardware (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-kodi-hardware) +--- Fórum: HW - ostatní (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-hw-ostatni) +--- Téma: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC (/prispevek-orange-pi-one-levne-a-prekvapive-vykonne-mini-pc) |
RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 28.7.2017 To jsem rád že se kup vydařil, je jeden z mála, který spolehlivě funguje na Orange Pi i Raspberry. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Amo_KE - 28.7.2017 Taktiež ďakujem za typ s diaľkovým, funguje parádne. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 29.7.2017 Kdyz by chtel nekdo testnout LibreELEC s Kodi 17.1, tak zde je mozne stahnout image: http://www.orangepi.org/orangepibbsen/forum.php?mod=viewthread&tid=2912 Dostupne pro modely: Opi 2 Opi one Opi pc Opi plus Opi lite Opi pcplus Opi plus2e Orange Pi Pc with Libreelec 8 ( Kodi 17.1 ): RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - kocickamia - 29.7.2017 @Petrvald: jo, testoval jsem, nerozchodil jsem TVheadend a pár doplňků hlásí chybějící závislosti :-( RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Azazael - 29.7.2017 Ja tiez, yelfish videa sekali aj tie najmensie tak som to dal prec... RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - harrym - 29.7.2017 Funguje je vám na těch ovladačích to červený tlačítko zap/vyp? RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - kocickamia - 29.7.2017 @harrym: funguje, na Libreelec to vyvolá nabídku vypnutí, uspání nebo restartu. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - kocickamia - 05.8.2017 Jelikož má OPi naprosto tragicky vyřešeno napájení, respektive zapínání stylem -vytáhni čudlík od zdroje a zastrč zpátky-, dumal jsem, jak to očurat. A napadla mě šílenost - vytáhnout napájení přímo z monitoru. V obýváku provozuju mediacentrum na starší 26" Samsung. Tak jsem ho kuchnul, zjistil, že má docela dobře dimenzovaný 5V zdroj, který nějaké 2A navíc zvládne jak nic. Jenže problém - to napětí je tam furt pryč, zmizí jen když vytáhnu kabel ze zásuvky. Takže jsem měřil dál a našel jsem signál 3,3V, který zmizí, když monitor vypnu tlačítkem. No a dál už to šlo samo, přidal jsem obvod, který se skládá z relátka, tranzistoru, odporu a diody, a teď mi stačí vypnout a zapnout monitor a nemusím vytahovat konektor. A to se vyplatí :-) RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - smazany_uzivatel - 15.8.2017 Vzhledem k tomu, že to žere tak málo tak není důvod proč to vypínat. a pak, každému elektrickému obvodu vadí šok zapínání. Už mi jde z Číny Orange Pi plus, prý to má 1GB ram, uvidíme. Doplní mi to RPi3, RPi1 a několik arduino mega. Do Orange jdu jen proto, že evolveo co mám sice umí samo přehrávat i 4K UHD ale KODI v něm to nezvládá, nezvládá datový tok. RPi3 videa 4K nezvládne, tak Orange do kterého se dostanu vzdáleně a budu ho moci upravovat. Do androidu evolvea a jeho KODI se ne a ne dostat. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - kocickamia - 15.8.2017 @sachlj: vypínání jsem řešil spíš z důvodu opětovného zapnutí, abych nemusel vytahovat a zasunovat konektor. Nepoužívám to jen já a dcera to vypíná tak nějak automaticky. Možná ještě udělám další šílenost a zabuduju to přímo do toho moncku, místa je tam habakuk. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Bartyx - 15.8.2017 @sachlj Nemá náhodou tohle Orange Pi dokonce 2GB RAM? Nebo to má až ta nejvyšší verze? RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - smazany_uzivatel - 15.8.2017 má ale stojí 50 doláčů... RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Azazael - 15.8.2017 Pi+2E má 2G ram a je za 35. Ale cisto na OE ci LE to nie je potrebne. Ak niekto chce server alebo android tam sa to uplatni. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Azazael - 15.8.2017 Eset na mna hodil tuto hlasku ...arp cache poisoning attack...ide to z opi. Mam si robit starosti ze sa niekto naburava cez LE alebo nejaky doplnok do siete ? RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - smazany_uzivatel - 16.8.2017 já viděl na alliexpresu 64 bit s 2GB ram za cca 50 doláčů. Jinej procesor. Dost výkonu na kde co. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - smazany_uzivatel - 17.8.2017 otázka. Nevíte náhodou někdo jak je to s výstupem zvuku z orange pomocí jeho 3,5mm jack konektoru ? Potřebuji aby mi orange pomocí hdmi posílal do televize obraz a zvuk a posílal ven cestou jacku digitálně tak, aby to mohl zesilovač zpracovat. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 17.8.2017 @sachlj Orange Pi One nemá analogový výstup pouze HDMI !!! , ale i to lze řešit pomocí konvertoru. Jestli se ptáš na jiné zařízení, tak to nedávej sem, ale tam kam to patří ! RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Marthinius - 15.9.2017 Zdravím, Je možné na Orange Pi One zprovoznit multiboot ? RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - smazany_uzivatel - 20.9.2017 Včera mi konečně přišel z Číny USB kabel na napájení. Tak jsem spustil OrangePc s distrem libre a verzí kodi 16.1. Zatím jen v samostatném módu, tj, bez sítě, bez zdrojů videa. Co mě udivilo je to, že byť nic nedělá tak hřeje jako sviňa. Bude potřebovat krabičku a ventilátor co ho bude ofukovat. Chladiče mám nalepeny. RE: Orange Pi One - levné a překvapivě výkonné mini PC - Petrvald - 10.11.2017 Nedávno byla vydána nová verze RetrOrangePi 4 (systém postavený na Armbianu a RetroPie) obsahuje již Kodi 17.4. Ukázkové video: Seznam změn:
|