![]() |
|
WIFIkundace - Verze k tisku +- XBMC-Kodi.cz (https://www.xbmc-kodi.cz) +-- Fórum: Obecná diskuse (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecna-diskuse) +--- Fórum: Obecné otázky a dotazy (https://www.xbmc-kodi.cz/forum-obecne-otazky-a-dotazy) +--- Téma: WIFIkundace (/prispevek-wifikundace) |
RE: WIFIkundace - JiRo - 26.7.2021 @uda: Hmm, no dobře. Myslím, že jsem to, co jsi tak zmateně a nedostatečně psal, pochopil. Tak to ještě zkusím.
RE: WIFIkundace - uda - 26.7.2021 Tak jsem ten kabel z R1 připojil do R2 WAN a už to funguje, už jsem to tak měl a nešlo to, první logická verze co mě napadla. Internet mám všude a PC jsou v síti také a s internetem, mobil2 už má taky internet. Problém je, že se aplikace v mobilu nechce spojit s vysavačem přes wifi, vidím ho v administraci s "?" a ve Wifi sítích jako "robota", ale aplikace se s ním nespojí. RE: WIFIkundace - JiRo - 26.7.2021 @uda: Tvůj problém je v tom, že nevíš, co to znamená, když ten kabel v "routeru2" zapojíš fo LAN zásuvky a co znamená, když ho zapojíš do WAN zásuvky. Chceš-li to vyřešit korektně, tak bys měl postupovat alespoň trochu metodicky a když už se ptáš, tak se radami, které dostáváš řídit. Ale takhle je to, jako ostatně s tebou vždycky, jen ztráta času... RE: WIFIkundace - uda - 27.7.2021 To je mi líto, samo, že tomu nerozumím, kdo také jo? Se mnou bys moc nepokecal. Jsou to hrozné šílenosti, u mě končí síťování zapojením kabelů a přepínáním co potřebuji. Tak se mi to povedlo spojit, musel jsem vypnout zabezpečení wifi. RE: WIFIkundace - uda - 27.7.2021 Zásuvka taky, přemýšlím když přidám ty věci nějak natvrdo tak můžu zapnout šifrování? Čím se to dělá. Mac adresou? RE: WIFIkundace - packy1 - 27.7.2021 @uda: Mac adresa je jedinečnej identifikátor síťového zařízení (karty) je jedno jestli je na drát (RJ45) nebo WIFI, s šifrováním to nemá nic společnýho. Tvým dotazem jak zapnout šifrování je nejspíše myšlen zabezpečený protokol pro WIFI. Musíš do administrace Routeru 2 a někde v sekci WIFI > ZABEZPEČENÍ najít volbu ideálně WPA2 (AES) příp. WPA2 (TKIP/AES), nastavíš heslo k wifi atd., viz. obrázek. Po přenastavení, Router2 restartuješ. Po restartu budeš muset znovu donutit jak vysavač tak i zásuvku aby se připojily na WIFI, bude to pro ně nová (SSID) WIFI síť. RE: WIFIkundace - uda - 27.7.2021 To právě nejde jak zapnu zabezpečení tak se ty věci nepřipojí, protože nemají zabezpečení, asi. Jediné jak se s nimi přes mobil a wifi spojit jde jedině když nechám wifi bez zabezpečení - otevřené. RE: WIFIkundace - packy1 - 27.7.2021 @uda: Připojení k zabezpečené WIFI budou umět obě zařízení, je potřeba se nějak dostat do jejich administrace a tam vše nastavit. Budeš muset prostudovat návody kde by to mělo být popsáno, každé zařízení to může mít jinak. RE: WIFIkundace - uda - 27.7.2021 Zásuvka a vysavač, nikde jsem v těch aplikacích nic neviděl pochybuji. RE: WIFIkundace - packy1 - 27.7.2021 @uda: 1. Použij jiný mobil nebo tablet než ten co děla konektivitu na internet. 2. připoj se sním k wifi routeru2. 3. zresetuj zásuvku WOOX. (Stiskněte tlačítko zapnutí / vypnutí po dobu 10 sekund, počkejte, až začne blikat kontrolka LED a zařízení se resetuje.) 4. stahni apku pro WOOX a zkus spárovat viz. návod. S vysavačem to bude podobný (co máš za vysavač?). RE: WIFIkundace - uda - 27.7.2021 1 - mám 2 - mám 3 - mám 4 - mám, smart life, zásuvka funguje normálně, ale jenom s otevřenou wifi, v aplikaci o zabezpečení nic není. TESLA RE: WIFIkundace - packy1 - 27.7.2021 @uda: Jak se zásuvka chová když změníš WIFI na routeru2 na WPA2 ? (ps: wifi na routeru 2, pokud je možnost nastavit WIFI na 2,4 a 5Ghz nastav pouze 2,4Ghz) Tady je návod na smart life. Zkus to ještě jednou i s tím resetem zásuvky a znovu sparovat s WIFI. RE: WIFIkundace - uda - 27.7.2021 Přestane fungovat, je přihlášená, ale nejde jí ovládat. 2,4mám RE: WIFIkundace - packy1 - 27.7.2021 @uda: Tady o tom píše má stejnej problém: odkaz nejspíš vadí heslo na WIFI. Bohužel víc asi nepomůžu .@uda: Poslední pokus tohle jsem našel: odkaz Změňte identifikátor SSID domovského rozbočovače, aby neobsahoval žádné nealfanumerické znaky, protože některým zařízením se nelíbí znak „-“ v identifikátoru SSID. Změňte to na něco jednoduchého, jako je BThub. Problémem může být také heslo, zkuste heslo, které má pouze 8 číslic, ne více a méně. Zkuste znovu vyhledat a připojit inteligentní zásuvku. RE: WIFIkundace - uda - 27.7.2021 Dík za snahu. Až budu mít náladu na ten vopruz, zkusím. RE: WIFIkundace - uda - 31.7.2021 Tak asi vyřešeno: - otevřená WIFI bez šifrování - povoleny jen zařízení s konkrétní MAC adresou (mobil, vysavač, zásuvka) RE: WIFIkundace - S474N - 31.7.2021 Takze z hlediska bezpecnosti nula nula nic. Naspoofovat MAC adresu znamena asi minutu prace s odposlechem, co lita ve vzduchu (navic nesifrovane) a dalsich 10 sekund v nastaveni na sitovem rozhrani. Drzim palce v provozovani takove libove vychytane site... RE: WIFIkundace - uda - 01.8.2021 Super, kdyby jste někdo potřeboval trochu internetu tak si poslušte. RE: WIFIkundace - S474N - 02.8.2021 Zrovna vyuzivani pripojeni je asi to nejmensi, co by mne osobne trapilo... BTW https://czechtongue.cz/kdybyste-x-kdyby-jste-kdybychom-x-kdyby-jsme/ RE: WIFIkundace - uda - 02.8.2021 Tak po novém firmware TP link 1043ND-v2 umí i klienta a mistra současně, jedu přes jeden router. Při zapnutém šifrování WPA2 PSK funguje jen zásuvka a mobil2, vysavač ne. Při otevřené wifi a povolené vybrané MAC adresy funguje vše. Ten vysavač prostě neumí šifrování a nevím jak to wifi oddělit jen pro něj.
|