• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Zdravím hosta! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DVB-T HD programy na TVHeadEnd
#1
Poradí mi někdo. Mám DVB-T (SDR) dongle. Nainstaloval jsem TVHeadEnd a nevidím obraz u HD programů jen zvuk. Asi bude chybět nějaký kodek. Poradí mi někdo jaký a jak jej případně doinstalovat?
Díky
Raspberry PI 3B - LibreELEC 8.2.5 KODI 17.+ NAS Synology DS418 - DSM 6.1.4 - TV Samsung UE50MU6172



 
Citovat
#2
Odvolávám dotaz. HD funguje.
Ale občas se mi stává, že přepnu na jiný program (jedno zda HD či ne) a zůstane zaseklý obraz předchozího a zvuk je z nově přepnutého.
Raspberry PI 3B - LibreELEC 8.2.5 KODI 17.+ NAS Synology DS418 - DSM 6.1.4 - TV Samsung UE50MU6172



 
Citovat
#3
Pokud v TVH nepřekódováváš, tak je jen předavačem data streamu... A protože TVH je předavačem hodně dobrým, tak pak lze předpokládat, že za všechno co blbne může přehrávající klient a nikoliv TVH. Takže je spíše otázka, čím se na ten TVH připojuješ.
 
Citovat
#4
@Peta V podpisu vidím "OpenELEC 6.0.3 KODI 15.2". Je-li to ten klient, na kterém se ti TV seká, tak možná hledej důvod tam.
Client/TV Server: Asrock Beebox+LE 8.2.5+Tvheadend 4.2,  Clients: RPi 2+LE 8.2.5 2xW10+Kodi 17.6, Android Mobile+TVHClient+Yatse NAS: Asustor.
Máte-li nějaké dotazy, nepište mi SZ, na to je fórum. Pomůžete i ostatním!
 
Citovat
#5
@JiRo: Ha! Neaktualizuji podpis.  8   Je to LibreELEC 7.0.3 KODI 16.2. Může to být také tím?
Raspberry PI 3B - LibreELEC 8.2.5 KODI 17.+ NAS Synology DS418 - DSM 6.1.4 - TV Samsung UE50MU6172



 
Citovat
#6
@Peta O žádném konkrétním problému v dané verzi nevím, ale je pravda, že se stabilita PVR Tvheadend doplňku se s každou novou verzí zlepšuje. Já osobně jsme zaznamenal výrazné zlepšení právě při přechodu z 7.0.3 na 7.90.x. Každopádně dnes je už stabilní 8.0.0, tak není důvod na ní nepřejít. Ale jestli ti to pomůže při tvém problému, tak to samozřejmě garantovat nemůžu.
Client/TV Server: Asrock Beebox+LE 8.2.5+Tvheadend 4.2,  Clients: RPi 2+LE 8.2.5 2xW10+Kodi 17.6, Android Mobile+TVHClient+Yatse NAS: Asustor.
Máte-li nějaké dotazy, nepište mi SZ, na to je fórum. Pomůžete i ostatním!
 
Citovat
#7
To může být i problém konkrétního kodeku, to že máš HD kanál není dostatečná identifikace - jde o rozlišení, snímkovou frekvenci, interlace a hlavně kodek. Je možné, že klient dekóduje akcelerovaně a ta akcelerace má s něčím konkrétním problém... "Systém -> Video -> Akcelerace" a zkusil bych tam jestli nelze vybrat něco jiného nebo akceleraci úplně vypnout -minimálně uvidíš, jestli se něco změní...
 
Citovat
#8
@Peta Mobilemanic má asi pravdu, to mě nenapadlo. Takhle podobně se totiž chová Kodi (tedy jeho player), když máš zapnutou akceleraci a nemáš MPEG licenci.
Client/TV Server: Asrock Beebox+LE 8.2.5+Tvheadend 4.2,  Clients: RPi 2+LE 8.2.5 2xW10+Kodi 17.6, Android Mobile+TVHClient+Yatse NAS: Asustor.
Máte-li nějaké dotazy, nepište mi SZ, na to je fórum. Pomůžete i ostatním!
 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)