• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tipy a poznatky - co kde (ne)potěší žaludek i ducha
#1
Star 
Off topic téma, kde jste byli dobře pohoštěni nebo jak potěšeni dobrým pokrmem a co vás naopak urazilo.

Jím malé porce, možná častěji. Mám rád čokolády. Některé potěší a některé opravdu ne.
Uražen z některých dobrot jsem založil téma, abych se odreagoval od smutku nad kvalitou.

Snad budou převažovat kladné příspěvky o pohoštění.


V Praze:
Cukrářství Hostivař na Pražské - jinde nevídané, neuvěřitelně chutné špičkové dortíky, speciální čokolády; ale jen dva stolky. Za vnitřním sklem výrobna, kde se opravdu tvoří.

Zelenkova cukrárna Zahradní město centrum - Opravdu skvělá kvalita dortů a chlebíčků. Několik stolků, kde si dám i kávu a pohár.

Ovocný Světozor na ulici V Olšinách - Stejná pochvala a Zmrzlinový pohár s karamelem a oříšky jako kdysi.

Restaurace Selský dvůr na Pražské v Hostivaři - obava o neúměrné ceny lichá, chutný vyběr, historie prostředí uvnitř nebo dvůr.

Café Imperial - Pohlreichova restaurace - architektura interieru mi sice nepřirostla k srdci ale jednou za čtyři měsíce zajdeme a potěšíme se, jak by měla krmě všude vypadat. Nad cenami přimhouřit oko, ale kousek dál je to daleko výše.

Balounova Restaurace U Břízy - Spořilov. Prostorná a přesto kolem poledne dost zaplněná restaurace. Chutné dobré jídlo, nápoje. Tak má vypadat běžná restaurace.

U budoucí D6 /E48 směr Karlovy Vary:
Restaurace Motorest Na Šustně - Pokud se snížená návštěvnost neprojeví na kvalitě, vždy se tam zastavím na oběd. Kdysi mi učaroval králík.


Všude:
Orion, čokolády - V porovnání k sousedské Figaro snad jediné slušné výstižné slovo je smutek. Studentská pečeť s oříšky, kterou jsem před téměř půlstoletím měl v oblibě, se dá nazvat Šmakoláda. Fuj!
Milka Triolade - kombinace mléčné, tmavé a bílé čokolády - tak bych si běžnou čokoládu představoval.

Pilsner Urquel - 12˚. Bez debat.
Birell polotmavý citron - Chutné nealko.
Cool Rybíz a limetka - Nealko. Tyto dvě přísady opravdu ne!


Káva:
Marila Café Intensa - Vždy jsem byl zastáncem jednoduché ale pravé chuti. Ale poslední várky jsou přepražené, nedobré.
Tchibo Café Crema Intense - obyčejná standardně dobrá.
Prodejna Delicado u parku Na Solidaritě, bohužel po kovidu skončila - Výběr káv ze všech koutů. Mletí nabídli na místě. Škoda, krásně tam vonělo.
Kodi 20/21 -LibreELEC/LinuxMint/Win/Android -RPi4/3/2/ IntelPC/xMiStick4K -Router 1Gbit 2.4+5GHz
 
Citovat
#2
Hmm, dobré téma, ale dosti vázané na lokaci. Ale přidám se...

@meda: Ač taky z Prahy, mám jiné tipy, i když se s řadou Tvých ztotožním. Ono ani tak nejde o to, že by byly lepší, ale záleží na konkrétní situaci, náladě i typu společnosti. Rád tedy půjdu např. "ke Kalendům", ale jindy zase klidně "k Cibulím".  Na pivo chodíme různě, ale vždycky mě potěší, když se s kamarády sejdeme U Hrocha. U kávy vybíravý moc nejsem. Je to droga, takže většinou vezmu za vděk italskému způsobu přípravy (i pražení), kde na tom zas tolik nezáleží. Italové tu kávu svým stylem pražení poměrně dost unifikují. Ale pokud si chci pochutnat a zrelaxovat o dobrého batche z kávy různého původu, chuti i pražení , zaskočím do "Šálku". V Karlíně jsem více jak 12 let pracoval, a těch vypitých šálků kávy od DoubleShot bylo nepočítaně. Jinak rozumím slabosti na "Světozor". Ta trvá i u mne už desítky let a i když znám plno jiných vyníkajících cukráren, tak se dá řící, že minimálně jednou do měsíce si pohár Světozor s točenou nebo jahodový koktejl dám vždycky. Já preferuji tu ve Vodičkově. Bydlím na Barrandově, takže tam čato nastupuji na "pětku" a je to vždycky boj.

V poslední době často jezdím do Brna a tamní gastro je legendární. A tak za všechny jen jeden tip a tím je bistro Bratrs v Bástru. Odtamtud nebudete chtít odejít a když budete muset, tak se tam velmi brzy zase vrátíte a budete chtít vracet neustále...
 
Citovat
#3
@JiRo: Pokud bude příspěvků víc, rozšíří se i záběrt lokací 6
 
Citovat
#4
Já to mám jednoduché, na pivo nechodím ani jej nepiji. Pohoštění mě za tu spoustu let prakticky nikde nedostalo do stavu nechutenství. Do neznámých restaurací na večeři/oběd nechodíme, chodíme vždy tam kam nám to doporučí jídelní fajnšmekři a ti zatím nezklamali !  1

Mohu doporučit u nás v JČ tato místa:

Tábor:

- "MACE Restaurant" (šéfkuchař Martin Svatek, znáte z TV)
- "Lesní restaurace Pintovka"
- "Restaurace U Zeleného stromu"
- "Restaurace Goldie (Nautilus)"

- "Munice" (u Hluboké nad Vltavou, pozor pouze za hotové)
- "Hotel Podhrad" (Hluboká nad Vltavou)
- "Masné krámy" (kdo by neznal v ČB"

... toť mé doporučení na dobré jídlo tady u nás, na tato místa jezdíme s manželkou celkem pravidelně. Restaurace v širším okruhu nemá smysl jmenovat, bylo by jich dost ... avšak ty domácí společně s jihočeskou kuchyní jsou pro nás prostě TOP !
Vždy když se vrátíme ze zahraničí, první naše cesta z letiště (pokud tedy není noc) míří někam do těchto míst na domácí stravu, ta nemá prostě konkurenci a člověk je hned rád, že je doma  1 4
S905X 2/3 → CE 20 \ RPi4 → LE 19 \ HTPCLE 18 \ NAS Synology DS212J/DS220+ \ Vero 4K+ → OSMC 19
 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)