• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zvuk přes kabel HDMI
#1
Děkuji předem všem zdejším Guru a Mistrům za případnou radu.
Mám nainstalované KODI Crypton na Windows 8.1. Vše mi funguje, až na jednu závadu. Když jsem u PC unavený a chtěl bych si přepnout KODI z počítače na velkou televizi přes HDMI kabel, přepne se pouze obraz, ale zvuk zůstává pouze v tom PC, ve vedlejší místnosti. Hledám to snad už měsíc a ještě jsem na nic nenarazil, co by to řešilo.
Uvádím, že ze stejného PC, stejným HDMI kabelem, sleduji na TV sportovní přenosy ze StreamComanda a bez problémů, takže to nemůže být vina ani kabelu, ale ničeho jiného než právě nastavení někde v KODI.
Jen tak ještě vědět kde ??
Nemá někdo zkušenost s podobným problémem ?
Naštěstí mám i Raspberry II, takže mě to až tolik nebolí, ale štve mě, že na to nemůžu přijít.
Děkuji.
 
Citovat
#2
A v nastaveni zvuku ve Windows ses dival? 88
Apple TV 4K - tvOS 14.4 (iSCC, KODI 17.6) & HomePod - audioOS 14.4 & RPi 4B 4GB RAM - HomeBridge & 1x RPi 2B - LibreElec & RPi Zero
Asus EEE Box EB1501U - Atom N330 (1.6 GHz), 4GB RAM, nVidia ION, W10 Pro + KODI
iPhone 12 Pro 256 GB - iOS v14.4 (KODI 18.7) & Apple Watch 6 Nike+ 44mm v7.3
iPad Pro 11 512 GB - iPadOS v14.4 (KODI 18.7)
 
Citovat
#3
Ano, tam je vše obvyklé. Nakonec, všechny aplikace mi zvuk do televize převádějí bez problémů, jen KODI ne. Skoro budu muset říct, když to nenajdu nikde v KODI, že je to tvrdohlavý program. -:) Zvuk ze Skype, systémové zvuky, StreamComando, to vše funguje normálně.
Někde v KODI musí být nějaký "přepínač, ale já to nevidím.
 
Citovat
#4
@astv Video a audio se v Kodi přepíná zvlášť. Je to logické, ne vždy je zájem přenášet audio a video na to samé zařízení, proto to má Kodi oddělené.

Najdeš to v nastavení zvuku.. Nastavení>Systém>Zvuk. Tam se snad už zorientuješ. Buď si vybereš konkrétní fyzické zařízení nebo default Windows. Ale to už je víceméně klasika, s kterou si jistě poradíš.
 
Citovat
#5
Možná blbost, ale toto by nepomohlo ?

MagicSee N5 MAX S905X3 4/32 → CE 9.x \ RPi3B-RPi4 → L9.x \ HTPC → L9.x \ XOne S  18 \ X96 - S905X 2/16 → CE 9.x \ NAS Synology 212J → DSM 6.x \ Vero 4K+ → OSMC 18
 
Citovat
#6
Pánové děkuji.
Nefunguje-li něco, je tu jednoduchý recept. Zveřejněte to na KODI foru. Jen jsem si ulevil, najednou to naskočilo samo a už to funguje. Měsíc to všelijak přenastavuju a pořád nic, najednou to jede samo. Asi se to zaleklo, že by někdo mohl na tu "závadu" mít řešení. Já to furt říkám, důležité je nebát se na počítač zakřičet.
Prostě svéhlavý program.

Rossi D.
Děkuji, to jsem samozřejmě všechno prolezl, až do nejtemnějších zákoutí. Ale děkuji.
Pořád to nešlo a najednou to jede samo. I naše počítače mají svůj soukromý život. -:)
 
Citovat
#7
@astv No já nevím. Kodi rozhodně svéhlavý není, tedy alespoň ne v takových základních funkcích jako je nastavení výstupu zvuku a videa. Přepínám audio na Windows instalaci každý den několikrát (mezi repro a bluetooth sluchátky) a používám k tomu raději Kodi, kde to jde jednodušeji, než pomocí systémových nástrojů Windows.
 
Citovat
#8
JiRo.
Měsíc jsem se snažil přepínat vše co jenom šlo. A pořád nic. Já nejsem úplně bezbranný, jsem schopen si udělat lecos. Ale prostě nic nefungovalo. Tedy ten zvuk v KODI. Na pc fungoval, po zasunutí HDMI kabelu se nepřepnul. Je zajímavé, že všechny ostatní aplikace a že já používám hodně programů, všechno ostatní fungovalo bez chyby. A pak jsem na foru požádal o radu a najednou to samo začalo fungovat.
Je to jedno, nemá cenu se přít. Teď už mi to funguje a kdyby došlo k poruše mého Raspberry, mám náhradu.
Ale děkuji všem, kdož se mi snažili poradit, děkuji za snahu, za to, že vůbec někdo reagoval.
-:)
 
Citovat
#9
Možná by stačil pouze prachobyčejný restart  1 4
MagicSee N5 MAX S905X3 4/32 → CE 9.x \ RPi3B-RPi4 → L9.x \ HTPC → L9.x \ XOne S  18 \ X96 - S905X 2/16 → CE 9.x \ NAS Synology 212J → DSM 6.x \ Vero 4K+ → OSMC 18
 
Citovat
#10
@astv: Nikdy to není tím, že by se samo stalo. Jen sis nevšiml, nepřepnul vstupy TV kvůli obnovení detekce signálu, nebo... atd. atd.
Škoda, mohl jsi i ty poradit dalším.
Kodi 19/18.x -LibreELEC 9.1.x-BerryBoot -RPi4/3/0/w -LinuxMint/W10/Android 11/10. Router 1Gbit, 2.4+5GHz
 
Citovat
#11
Můžete si myslet co chcete, pánové, ale já jsem nic nezapomněl, i ten restart jsem samozřejmě udělal. Nemám počítač dva dny, ale už od Spektra a Atari, přes 286ky.
Prostě neexistuje žádné logické zdůvodnění, proč to nechodilo.
-:)
 
Citovat
#12
Jsou věci mezi nebem a zemí i ve světě 0 a 1  1
MagicSee N5 MAX S905X3 4/32 → CE 9.x \ RPi3B-RPi4 → L9.x \ HTPC → L9.x \ XOne S  18 \ X96 - S905X 2/16 → CE 9.x \ NAS Synology 212J → DSM 6.x \ Vero 4K+ → OSMC 18
 
Citovat
#13
sam jsem s tim mel problem ale program-audio output switcher vse vyresil
 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)