• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dron na blbnutí :)
Zajímavé srovnání obou brýlí kompatibilních s Avata. U Goggles 2 to dokonce vypadá i na budoucí možnost využití u DJI Mini 3 Pro a DJI Mavic 3.

DJI Goggles 2 vs FPV Goggles V2

[Obrázek: DJI_Goggles2_vs_FPV_Goggles_V2-696x378.jpg]
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
Aby to tu "nezamrzlo" malé info, téměř vše je již skladem ! Čeká se "pouze" na Avatu Combo a jednu baterku, což není vcelku nic podstatného, zato už mám Fly More Kit, Care Refresh a MicroSD, co si více přát 4 1
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
Zajímavosti Mini 3:

Recenze držáku na kolo pro ActiveTrack → DJI Mini 3 Pro příslušenství

Zajímavosti Avata:

Download simulátoru (2GB) → DJI Virtual Flight

U Avaty bude zřejmě kladen důraz na ovládání + výuku "kniplem" (video pro názornost)

Citovat
Ledy se hnuly, bylo to dnes trošku dobrodružné, takový "Indiana Jones Shop"  1

Objednávka na Alze komplet zrušena, obratem zde zakoupeno zrušené prodloužené pojištění DJI Care Refresh 2-Year Plan. Z objednávky nelze po zpracování již žádný z produktů odebrat, musí se stornovat celá i s věcmi o které by měl člověk zájem. Care refresh je elektronické pojištění a zůstává připraveno k použití v mé Alza složce licencí, zde bude čekat na sériové číslo dronu s kterým ho musím spojit do 48 hodin od jeho aktivace.
Datart opět nezklamal, DJI Avata Pro View Combo i s VIP slevou téměř dva tisíce přistál hned v košíku společně se 128GB  Micro SDXC Evo+ kartou od Sama.

Příslušenství k dronu je docela dost:
[Obrázek: product_5188075.jpg] Obsah balení:
  • 1× DJI Avata
  • 1× DJI Avata Intelligent Flight Battery
  • 3× DJI Avata Propellers (Pair)
  • 1× DJI Avata Power Adapter
  • 1× DJI Avata Gimbal Protector
  • 1× Type-C to Type-C PD Cable
  • 1× Screwdriver
  • 4× Screws (M2×7)
  • 1× OTG Cable
  • 1× DJI Motion Controller
  • 1× Lanyard
  • 1× DJI Goggles 2
  • 1× DJI Goggles 2 Battery
  • 1× DJI Goggles 2 Eyeglass Frames (Pair)
  • 1× DJI Goggles 2 Screen Protector
  • 1× DJI Goggles 2 Headband
  • 1× DJI Goggles 2 Power Cable
  • 1× DJI Goggles 2 Dual-Band Antenna (Pair)
U DronPro objednán set baterií s nabíječkou DJI Avata Fly More Kit
Na DJI Shop doobjednána čtvrtá baterie (pro jistotu) DJI Avata Intelligent Flight Battery kterou tam mají jakýmsi zázrakem skladem.

Ufff, pokud vše půjde jako u Indiany Jonese tak happy end by měl nastat během pondělí - úterý. Uvidíme, již se těším na dronové rallye pod taktovkou FPV   4

Citovat
+ užitečná recenze s pár doporučeními ....

Citovat
"Hack" dronů DJI  4

Drone Tweaks 

→ DJI Mini 3 Pro
→ DJI Avata

Citovat
No a je doma, chybí již jen Fly More Kit a náhradní baterie. Za chvíli rozbalím  1

Citovat
Ještě že je večer, než to vše nabiji a updatuji SW/FW bude půlnoc. Aktivovaný dron i pojištění (Care refresh) již mám, nyní ještě přihlásit, objednat SPZ a můžeme letět. Na poslední fotografii je má kompletní "letka" čítající dva stroje  1 1 ​​​​​​​ 1 ​​​​​​​

Citovat
Šťastný vzlet == Veselé Vánoce.

Citovat
@meda: Děkuji !!!!  4

První seznámení ... nejdříve jsem to zkusil doma v obývacím pokoji (největší místnost).
Dron jsem nic netuše nastartoval a posléze vzlétl do obývákové letové hladiny, oproti Mini 3 nastal docela randál, síla a určení stroje je opravdu znát. Avata se vzhledem k nedokonalému seznámení s motion ovladačem a mé roztřesené ruce začala pomalu sunout přímo do středu 75" TV (velmi snadný cíl, udělala to určitě schválně) místo aby pokojně vyčkávala na místě. Co vám budu vyprávět ... byl jsem rád, že jsem poslední dobou pravidelně sledoval diskuze na DJI fóru a mohl ji promptně a takřka na poslední chvíli úchopem za vršek a obrácením vzhůru nohama (pardon vrtulemi) vypnout. Docela jsem se lekl, pak se splašil papoušek, následně zdrhnul pes a nakonec jsem dostal vynadáno od manželky, že už nevím jak na stará kolena blbnout a prý že se z nás snažím udělat bezdomovce neb chci zničit vlastní domov .... což samozřejmě není pravda, ale říkejte to nechápající manželce (a rozčilené) ...
Venku už to bylo lepší, návyk na "knipl" je bleskurychlý a vpravdě intuitivní i když nic okolo díky brýlím nevidíte Za chvíli jsem se řítil po lučních pěšinách, doslova je kopíroval v minimální výšce, střemhlavě stoupal a stejně tak i padal, abych na poslední chvíli udělal "výkrut" či prudký levý či pravý oblouk. Vše je promítáno na ostré displeje v brýlích, člověk se cítí jako by byl přímo v kokpitu letadla, stačí jen sledovat bílý bod před sebou a údaje okolo.
Předesílám, nikdy jsem neměl v ruce FPV a o létání a zvládání stroje v těchto rychlostech jsem neměl ani páru. Avata je bezpochyby super strojovna, vhodná i pro začátečníka. Jsem opět nadšen, jen ta doba ve vzduchu 12-15 minut je sakra krátká a minimum 3-4 (raději čtyř) baterek je tedy více než nutné.
Oba stroje mají něco do sebe a každý z nich najde své uplatnění. Mini 3 je na poklidné, dlouhé a tiché natáčení/focení krajin, budov, řek a vodních ploch. Avata je připravena k záznamu akčních, rychlých, dechberoucích scén mezi překážkami v podobě stromů, zdí, či čehokoliv co vás jen napadne a pokud to zvládnete uděláte si s ní i virtuální "průletovou" prohlídku svého domu, jako zářný příklad budiž video níže. (inspirace na fóru "živě")

Avata a její "druhý" start

Tohle je prostě jedna velká paráda:

Citovat
Poslední díly setu dorazily, tedy kromě kufru. Baterky jsou na nabíjecím "pásu" jak vlaštovky na drátě.  4

Citovat
Nastavil jsem si "obtížnost" ovládání Avaty o level výše na "S" a hned se mi orosilo čelo byť rychlost stoupla jen na 51km/h. Střemhlavý pád a výkrut 2 metry nad zemí se FPV profesionálům jeví jako pohoda, ne tak mě, v jednom okamžiku se musím přiznat, že zaprotestoval i můj žaludek. Dokonce i vlaštovky mě přestaly pronásledovat, už pro ně nejsem "alfa" samcem a velitelem letky, ale šíleným, splašeným, přerostlým čmelákem.

Rychlostní módy:

Normal = 29km/h
Sport = 51km/h
Manual = 97km/h (to hned tak nevyzkouším)

Citovat
Odemknutí FCC u Avaty zdarma:

B3YOND

.... netestováno, neb bych musel udělat downgrade FW u brýlí i dronu což zatím nepovažuji za nutné. Doletovou vzdálenost jsem zatím netestoval, bohatě mi stačí cestičky na louce a stromy v dosahu 1

Citovat
Tak dosah u Avaty. Obrazový signál vypadnul na 1,8Km, druhý signál přišel pouze o jednu čárku. Vypadá to i na více, bylo zjištěno až po příletu, že nebyly "vyklapnuty" antény na brýlích  1 1 ​​​​​​​ 1
Máme tu přírodu holt el-smogem nezarušenou  4

Citovat
Dnes dorazil kufr na Avatu, konečně ji nemusím nosit v batohu  4

... pokud bude dnes chvilka času, rád bych odložil "knipl" a ponořil se do odvážnějších kousků pomoci FPV Remote Controller 2.

Citovat
Chvilka se našla, "gamepad" to je jiná liga, knipl již do ruky hned tak nevezmu  1 Po všech těch ostrých zatáčkách, průletech, náletech, stoupání, klesání jsem dnes poprvé "havaroval".
Usídlil jsem se před létáním pod stromem aby na mě nepražilo sluníčko, samozřejmě co se nestalo ... Baterka docházela a já chtěl "předběhnout" automatiku a vyzkoušet tlačítko RTH. Návrat mám nastaven v letové hladině 50m, co kdyby náhodou stála v cestě nějaká ta sekvoj, že ... Bohužel jsem si neuvědomil že můj kufrový heliport je přímo pod oním vzrostlým stromem, Avata začala předpisově klesat a já zazmatkoval s tím že musí skončit přímo v koruně nade mnou, což se také díky mému zásahu stalo. Dron řval jak raněné podsvinče a vypadalo to, že tam nahoře nemilosrdně kosí vše co mu přijde pod vrtuli, doslova jako sekačka kterou trefil šlak. Listí létalo okolo jak při páření orlů skalních (blbé přirovnání, vím) a nejednou bzzzzz a Avata se vítězoslavně vyhoupla zpoza větví, lehce se zavlnila ze strany na stranu a přísahal bych na cokoliv, že to vypadalo jak gesto směrem ke mě "to jsem borec, dala jsem jim tam co proto".
Čekal jsem to fakt horší, ale kromě lehce zeleného vytunění, žádný škrábanec, oděrka či zásek na vrtuli ... vydrží asi opravdu dost.

Ještě fotografie z Mini 3 a jednoho z nedávných výletů (foto bez úprav) ... Mini je jiná, relaxační, klidná káva ... Oproti Avatě je to jako přesednout z Veyronu do Maybachu ...  1 Oba stroje mají prostě něco do sebe .

[Obrázek: HW8Wini.jpg]

Citovat
@Rossi D: Moc hezká fotka. Jsou to Dobronice?
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Uhádl jsi, jsou a velmi děkuji za pochvalu (opravdu to potěší) 4 Učil jsem se tam kroužení se současným přibližováním/oddalováním/stoupáním/klesáním okolo té věže a dělat trošku zajímavější videa, málem jsem si u toho zauzloval prsty 1 . Pár fotek si vždy ale nezapomenu udělat na památku.

Citovat
@Rossi D: Kryty vrtulí na Avatě jsou zjevně účinné, když ochránily všechny vrtule. Když se potká s větvemi dron bez chráničů, obvykle to znamená v tom lepším případě výměnu rozštípaných vrtulí. Ještě by mě zajímalo, co ten plast snese při nárazu do pevné překážky za letu. Ale raději to nezkoušej.  1
HK1 rbox X4S (CE), X96 Max+ (CE), Tanix TX92 (CE Leia) | Yamaha RX-V475 | LG OLED65C8

Citovat
@Saxel: Raději už žádná havárka, nemám na to nervy, dnes půjdu otestovat nálety na cesty (bez lidí)  1  Jinak crash test jsem sem již dával:

YouTube 

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: