• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi na LG s WebOS
Já vím co je root, jen se ptám, co ním v případě TV získám. Vím co ním získám třeba v případě telefonů.

Citovat
(29.1.2024, 22:01)Majkysek Napsal(a): No máš neomezenou dobu testování aplikací, můžeš si stáhnout Youtube AdBlock a můzěš si trěba přemapovat ovladač, a spouštět aplikaci přímo (YouTube, Kodi atd.) Já si třeba nastavil abych mohl vypínat a zapínat funkci blue light a hlavně jsem si nastavil, že můžu snižovat a zvyšovat jas nebo třeba zapnutí/vypnutí Eco režimu. Také jsem si stáhl aplikaci Steam Link. Nebo třeba aby se Ti rovnou po spuštění TV spustilo Kodi včetně USB. Možností je spousta. Také jsem si vypl všechny reklamy v TV od LG atd. ale to jde vlastně i bez rootu. Ale chce to si možnosti zjišťovat sám pač to by bylo na dlouho. Nějaké  znáš teď už je to na Tobě. Ale hlavně si blokni aktualizace, pač už to LG opravuje.

Citovat
Vyčerpávající odpověď! Moc Ti děkuji. Teď už chápu. Vypnout aktualizace mám i v případě, že nemám root? Mám jen ten dev mode a tím pádem Kodi.

Citovat
Pokud bys někdy do budoucna chtěl provést root, tak rozhodně neaktualizuj. A i tak většina aktualizací u LG spíše zhoršuje vlastnosti systému. (Více reklam atd.)

Citovat
Aha, rozumím, děkuji Ti

Citovat
Nedávno byl objeven nový exploit a opět jde provést jednoduchý root všech LG TV více zde. LG už pracuje na opravě, takže doporučuju nezalálet. (Na vlastní nebezpečí nemám to odzkoušené)

Instrukce (Z Google překladače)
1. Stáhněte si nejnovější verzi ( nikoli soubory s názvem „Zdrojový kód“) ze stránky vydání.
2. Rozbalte archiv do kořenového adresáře USB disku. (Měl by být naformátován na FAT32 nebo NTFS a měl by mít pouze jeden oddíl.)
3. Zapojte jednotku USB do televizoru. (Ujistěte se, že je to jediný připojený USB disk.)
4. Otevřete jednotku USB v aplikaci Hudba a vyhledejte lol$(sh$IFS$(find$IFS/tmp.
5. Zkuste přehrát soubor MP3 ( usb$IFS-maxdepth${IFS}3$IFS-name${IFS}autoroot.sh)).mp3).
6. Poté, co vám vyskakovací zprávy sdělí, že je rootování dokončeno, vysuňte jednotku USB.

Pokud máte nainstalovanou aplikaci LG Developer Mode, musíte ji před restartem odebrat. Neinstalujte jej, pokud je váš televizor rootovaný.

Více a řešení problémů zde

Citovat
@Majkysek: Díky za skvělý tip.  16 Když už je rootnutí telky takhle jednoduché, tak jsem to také udělal, a povedlo se! Opravdu, díky chybě (díře) ve firmwaru TV a jistě velkému úsilí autora hacku je teď získání práv roota takhle snadné - stačí připravenou flešku připojit do usb a spustit z ní jednu empétrojku.

Mám TV z roku 2018, viz info v podpisu, WebOS verze 4.4.2-11, firmware 05.50.15. Nemám sice v úmyslu používat Kodi v TV, ale za vyzkoušení to určitě stojí. Kodi jsem musel instalovat přes DevMode Managera z PC, protože při pokusu o instalaci z aplikace HomeBrew v TV jsem dostával chybu certifikátu. Použil jsem poslední Nightly build Kodi, instalace proběhla bez potíží. Po úspěšném nainstalování několika doplňků z repozitáře xbmc-kodi.cz jsem chtěl nainstalovat SCC z jejich repozitáře, ale běh instalace se nehnul z 0% a po chvili zahlásil chybu instalace. To jsem zkusil několikrát se stejným výsedkem a přestalo mě to bavit.  8 Ale určitě se k tomu ještě vrátím, možná to zkusím na oficiální verzi Kodi...
HK1 rbox X4S (CE), X96 Max+ (CE), Tanix TX92 (CE Leia) | Yamaha RX-V475 | LG OLED65C8

Citovat
Je nějaké omezení na kolik televizí můžu přes svůj LG účet nainstalovat Kodi? Nebo každá televize musí mít svůj LG účet?

Citovat
(07.5.2024, 7:21)Saxel Napsal(a): @Majkysek: Díky za skvělý tip.  16 Když už je rootnutí telky takhle jednoduché, tak jsem to také udělal, a povedlo se! Opravdu, díky chybě (díře) ve firmwaru TV a jistě velkému úsilí autora hacku je teď získání práv roota takhle snadné - stačí připravenou flešku připojit do usb a spustit z ní jednu empétrojku.

Mám TV z roku 2018, viz info v podpisu, WebOS verze 4.4.2-11, firmware 05.50.15. Nemám sice v úmyslu používat Kodi v TV, ale za vyzkoušení to určitě stojí. Kodi jsem musel instalovat přes DevMode Managera z PC, protože při pokusu o instalaci z aplikace HomeBrew v TV jsem dostával chybu certifikátu. Použil jsem poslední Nightly build Kodi, instalace proběhla bez potíží. Po úspěšném nainstalování několika doplňků z repozitáře xbmc-kodi.cz jsem chtěl nainstalovat SCC z jejich repozitáře, ale běh instalace se nehnul z 0% a po chvili zahlásil chybu instalace. To jsem zkusil několikrát se stejným výsedkem a přestalo mě to bavit.  8 Ale určitě se k tomu ještě vrátím, možná to zkusím na oficiální verzi Kodi...

Do posledních nightlies nejde SCC nainstalovat, musí se nejdříve nainstalovat poslední stabil a ta se musí přeinstalovat vybranou nightlies, pak to jde bez problémů.

Citovat
Nemá cenu instalovat nightlies, když už je stabilní verze. Dělalo se to dříve před vydáním stable. Nightlies je nestabilní verze, která často padadá a přidávají se do ní experimentální funkce pro vývojáře. Takže už instaluje jen oficiální Stable verzi což je Kodi v21 (Omega)

Citovat
(30.5.2024, 12:41)Majkysek Napsal(a): Nemá cenu instalovat nightlies, když už je stabilní verze. Dělalo se to dříve před vydáním stable. Nightlies je nestabilní verze, která často padadá a přidávají se do ní experimentální funkce pro vývojáře. Takže už instaluje jen oficiální Stable verzi což je Kodi v21 (Omega)
Ve stabilní verzi mimo jiné nefunguje průchod zvuku pro DTS a další HD kodeky zvuku. Nehledě na to, že ta takzvaná stabilní verze zatím stabilní není, třeba se na ni zpomaluje zvuk - respektive je nestabilní synchronizace zvuku s obrazem, což ale zatím dělá v každé verzi.

Citovat
Mě se nakonec povedlo nainstalovat SCC i na nightly build Kodi. Běh Kodi je opravdu pod WebOS celkem svižný, všechno běží jak má, až na jednu věc - vícekanálové audio. Nepodařilo se mi žádným způsobem zprovoznit průchod vícekanálového Dolby ani DTS na konektor hdmi v TV. Možná to neumí jenom můj model LG, ale pro mě je to celkem jasný důvod proč zůstat u externího boxu.
HK1 rbox X4S (CE), X96 Max+ (CE), Tanix TX92 (CE Leia) | Yamaha RX-V475 | LG OLED65C8

Citovat
Mám to úplně stejně, DTS a jeho další varianty prostě AVR nedetekuje i když je mám v Kodi povolené.

Citovat
Říkal jsi, že Ti DTS v nightly funguje? Tak jak to tedy je. Podle mě by Ti fungovat mělo pokud máš LG TV vyrobenou od 2023 a výš a pokud ne, tak Ti to fungovat nebude nehledě na to jakou verzi kodi používáš.

Citovat
Ohľadne toho audia DTS ak vaša TV nepodporuje DTS, tak môžete mat aj ten najlepší AV alebo Soundbar, čo vie DTS i tak vám to nepôjde, pôjde len to, čo v kodi v nastavení, systém, v audiu v preposielaní zbytočne zakliknete DTS aj tak to nepôjde, ak chcete aby DTS nešiel len stereo, tak povoľte prekódovať do DD (AC3) a DTS pôjde aspoň v DD. V skratke ak mam box čo nevie DTS tak to nepôjde ani cez AV to iste i o TV ak nevie DTS tak to skratka nebude dávať v DTS ale len stereo.
/LG OLED 55"/- SoundbarSamsung HW-Q990B / BOX - Dune Homatics R 4K plus/

Citovat
Moje LG TV z roku 2018 podporuje DTS i DD (AC3), umí to audio také předat přes HDMI-ARC na můj AVR. Jenže průchod DTS ani DD z Kodi (WebOS) prostě nefunguje ať dělám co dělám.

Citovat
Problém s audio Passthrough se asi týká jen starších TV s verzí WebOS 4.x. Hledal jsem informace na forum.kodi.tv a našel toto:

dotaz 2024-03-29, 10:02Stále není žádná odpověď na toto: Jsem jediný na světě, kdo používá stereo spíše než 5.1 směrovaný do optického výstupu mého televizoru OLED55B9? Jaká je chyba v mé konfiguraci?

odpověď 2024-03-29, 17:36: Na webOS 4 zatím není možný žádný passthrough.

Citovat
Jen pro info tady na fóru se hodně řeší Audio passthroug a na 67 straně se vyjadřuje člen vývojového teamu Kodi, že DTS jede jen na vybraných TV a to až od roku 2023. Je to příspěvek z 18.4.2024.

Citovat
Ahojte,
nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to napíšu zde.
Na své PC jsem si aninstaloval KODI v21 a poté SCC, vše funguje, jak má.
Poté jsem nainstaloval KODI přes Developer Mode na televizi LG 49SM8200PLA, verze firmware 05.40.45 a webOS 4.10.0.
Vše se mi podařilo nainstalovat bez nějakých problémů, ale problém nastane, když si vyberu nějaký film, seriál, cokoliv z nabídky, tak se KODI vypne a přepne se na klasickou televizi přes anténu.
Zkoušel jsem přeinstalovat, znovu nainstalovat, ale bez úspěchu.
Zkusil byste mi někdo poradit, čím by to mohlo být?
Předem děkuji.
 EDIT 19.08.2024: Zakoupil jsem si Xiaomi TV Stick 4K a problém je vyřešen.

Citovat
Ahoj, dostanu Lodi do této TV?
LG42LA620S-ZA
soft. 04.28.17
Děkuji.

(17.9.2024, 15:19)nat Napsal(a): Ahoj, dostanu Kodi do této TV?
LG42LA620S-ZA
soft. 04.28.17
Děkuji.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 4 host(ů)