25.4.2024, 21:01
Já vím co je root, jen se ptám, co ním v případě TV získám. Vím co ním získám třeba v případě telefonů.
|
Hodnocení tématu:
Kodi na LG s WebOS
|
(29.1.2024, 22:01)Majkysek Napsal(a): No máš neomezenou dobu testování aplikací, můžeš si stáhnout Youtube AdBlock a můzěš si trěba přemapovat ovladač, a spouštět aplikaci přímo (YouTube, Kodi atd.) Já si třeba nastavil abych mohl vypínat a zapínat funkci blue light a hlavně jsem si nastavil, že můžu snižovat a zvyšovat jas nebo třeba zapnutí/vypnutí Eco režimu. Také jsem si stáhl aplikaci Steam Link. Nebo třeba aby se Ti rovnou po spuštění TV spustilo Kodi včetně USB. Možností je spousta. Také jsem si vypl všechny reklamy v TV od LG atd. ale to jde vlastně i bez rootu. Ale chce to si možnosti zjišťovat sám pač to by bylo na dlouho. Nějaké znáš teď už je to na Tobě. Ale hlavně si blokni aktualizace, pač už to LG opravuje.
Když už je rootnutí telky takhle jednoduché, tak jsem to také udělal, a povedlo se! Opravdu, díky chybě (díře) ve firmwaru TV a jistě velkému úsilí autora hacku je teď získání práv roota takhle snadné - stačí připravenou flešku připojit do usb a spustit z ní jednu empétrojku.
Ale určitě se k tomu ještě vrátím, možná to zkusím na oficiální verzi Kodi...
(07.5.2024, 7:21)Saxel Napsal(a): @Majkysek: Díky za skvělý tip.Když už je rootnutí telky takhle jednoduché, tak jsem to také udělal, a povedlo se! Opravdu, díky chybě (díře) ve firmwaru TV a jistě velkému úsilí autora hacku je teď získání práv roota takhle snadné - stačí připravenou flešku připojit do usb a spustit z ní jednu empétrojku.
Mám TV z roku 2018, viz info v podpisu, WebOS verze 4.4.2-11, firmware 05.50.15. Nemám sice v úmyslu používat Kodi v TV, ale za vyzkoušení to určitě stojí. Kodi jsem musel instalovat přes DevMode Managera z PC, protože při pokusu o instalaci z aplikace HomeBrew v TV jsem dostával chybu certifikátu. Použil jsem poslední Nightly build Kodi, instalace proběhla bez potíží. Po úspěšném nainstalování několika doplňků z repozitáře xbmc-kodi.cz jsem chtěl nainstalovat SCC z jejich repozitáře, ale běh instalace se nehnul z 0% a po chvili zahlásil chybu instalace. To jsem zkusil několikrát se stejným výsedkem a přestalo mě to bavit.Ale určitě se k tomu ještě vrátím, možná to zkusím na oficiální verzi Kodi...
(30.5.2024, 12:41)Majkysek Napsal(a): Nemá cenu instalovat nightlies, když už je stabilní verze. Dělalo se to dříve před vydáním stable. Nightlies je nestabilní verze, která často padadá a přidávají se do ní experimentální funkce pro vývojáře. Takže už instaluje jen oficiální Stable verzi což je Kodi v21 (Omega)Ve stabilní verzi mimo jiné nefunguje průchod zvuku pro DTS a další HD kodeky zvuku. Nehledě na to, že ta takzvaná stabilní verze zatím stabilní není, třeba se na ni zpomaluje zvuk - respektive je nestabilní synchronizace zvuku s obrazem, což ale zatím dělá v každé verzi.