• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 57 Hlas(ů) - 1.68 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stream Cinema Community - nefunguje od 04/2025
@Aethain: Ten film najdi fyzicky jako soubor v adresáři (je zvolen v nastavení SCC) pomocí Souboroveho manažeru a vyzkoušej prehrát mimo Kodi.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@Aethain: Na to se tu dá těžko něco jednoznačně napsat. Pokud je soubor stažený správně, přehrát by se měl. Jediné co mne napadá, že by byl zakódován tak, že by ho žádný z přehrávačů přehrát neuměl. Ale ty píšeš, "jakákoliv film", tak tenhle případ to asi nebude. Já bych se jako první podíval na to, jakou má ten stažený soubor velikost. Píšeš, že to přehráváš Just Playerem, takže je to na Androidu. Takže tam by třeba mohl být i problém i s místem. V Androidu je možné si také nainstalovat Mediainfo aplikaci a s její pomocí se podívat na stažený soubor, tím zase zjistíš jak je kódovaný.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
Ano mám to přes android box, ten film tam fyzicky nedajdu ani přes správce úloh, není nikde viditelný.Zkoušel jsem cestu jak přez default, tak pak změnit cestu,aby se ukládal na připojený SSD disk a pořád to stejné.

Citovat
@Aethain: Tak to ale počkej. Napsal jsi
Citace:... najdu ho ve stažených, ale prostě nejde přehrát ať klasickým, nebo Just playerem.
A najednou píšeš
Citace:... ten film tam fyzicky nedajdu ani přes správce úloh, není nikde viditelný.
Tak ja ses ho mohl pokoušet přehrát ho Just playerem? To bys měl vyvětlit.

Pokud jsi tím "stažených" myslel jen seznam v doplňku SCC, tak pak je patrně problém v tom, že do místa, kam máš nasměrovaný download v nastavení doplňku SCC, položka Adresář pro stahování, ti Android nedovolí z Kodi zapisovat. Musíš si do tohoto nastavení zadat adresu místa, kam Android aplikaci Kodi zapsat povolí. To může být u Android vyšších verzí problém.

Já osobně Kodi v Android už nepoužívám vůbec. Je to pro mne ztráta času, takže ti asi úplně konkrétně neporadím. Musís si v Androdid povolit pro Kodi všechny možnosti, které pro přístup k datům umožňuje. A pak nastavit pro zápis stahovaného souboru takové umístění, které tomu odpovídá.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@Aethain: Jen ještě @JiRo: doplním, že v Kodi/SCC není ošetřeno, když SCC nemůže ukládat do vybrané cesty. Prostě zahlásí Hotovo a stejně tam nic není.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@Aethain @meda Tak jsem se přemohl 3 a nainstaloval Kodi do telefonu.
  • Samsung A54, Android 14, Kodi 21.1.0 z Google Play
    • telefon mám připojený přes WLAN do domácí sítě na které je i NAS a připojení k Internetu
  • Počáteční povolení zápisu (2x)
  • Spuštění Kodi
  • Instalace češtiny
  • Instalace Hacky repozitáře ze zip z NAS
  • Instalace SCC z Hacky repozitáře
  • Nastavení SCC - jméno a heslo
  • Nastavení SCC - zadání cesty pro download - Externí úložiště > Download
  • Spuštění download pro vybraný titul
  • Po 10 % stažení zkušební spuštění stahovaného streamu v doplňku a nativním přehrávači Kodi - přehrává se bez problémů
  • Ukončení stahování
  • Spuštění staženého streamu v doplňku a nativním přehrávači Kodi - přehrává se bez problémů
  • Ukončení SCC
  • V Android pomocí nativního správce souborů Samsung přechod do adresáře Download, kde je vidět adresář staženého titulu a v něm stažený mkv soubor
  • Pokus o spuštění mkv souboru:
    • Just Player - nepřehraje
    • VLC player přehrává bez problémů
Za mě tedy vše funguje bez problémů přesně tak, jak má. Jediné, co mě zarazilo, že Kodi nabízí ve správci souborů  i nastavení SCC pro download Externí úložiště, ačkoliv je to v telefonu úložiště interní. Já tam ani externí úložiště nemám, místo SD karty mám druhou SIM. Ale to pokládám za nějakou banální chybu v označení nebo možná překladu...

To, že stažený soubor nejde přehrát pomocí Just Player-u pokládám za problém Just Player-u. Ve VLC i v Kodi to hraje zcela bez porblémů.

Citovat
Nedalo mi to,že Just player,neprehraje video mkv,tak som stiahol film v telefóne samsung a z SCC stiahol film,normálne to just player prehra,inak by ta apk nedávala zmysel.

Citovat
@chobotmilan: Tak především to co tady řešíme není to, jestli Just Player něco přehraje nebo nepřehraje. Každopádně ale platí, ne všechny přehrávače přehrajou všechny video soubory stejně, a to ani když když ty soubory mají stejnou příponu. To se přeci stává.

Ten konkrétní soubor, na které jsem problém stažení souboru v doplňku SCC v Kodi pod Androidem ověřoval, ten Just Player prostě přehrát neumí. Což ale neznamená, že jiný soubor zase přehrát umí. A není to ani o tom, že v takovém případě ta appka nedává smysl, jak píšeš.

Jak dlouho se v této branži pohybuješ, že ses ještě nesetkal s tím, že nějaký soubor jeden přehrávač přehraje a jiný ne, zatímco u jiného souboru to může být přesně naopak?

Citovat
No dosť dlho,schválne,pošli mi názov filmu,čo tebe neprehraje a ja to vyskušam,rád skúšam veci čo niekomu nefungujú. Použijem na to Just player.

Citovat
V současné době opět v doplňku nefunguje přehrávání trailerů z YouTube. Na vině je nefunkční script.module.yt-dlp. Zdroje, které tento modul používá, už obsahují novou verzi, tyto změny se bohužel ještě nepropsaly do vlastního scriptu v repozitáři, autoři na to zatím nereagovali. Jste-li netrpěliví, můžete si novou verzi modulu nainstalovat už teď z přiloženého zip. Kvalita přehrávaných trailerů je bohuželo stále jen na 386p.

Protože se modul v doplňku SCC volá z jeho service části, je třeba po instalaci nové verze modulu provést buď restart doplňku SCC nebo raději celého Kodi.

Přiložené soubory
.zip   script.module.yt-dlp-2024.12.23.zip (Velikost: 8,02 MB / Stažení: 33)

Citovat
Zdravim
dnes jsem si zjistil že mi v SCC zcela chybí možnost stahování, včetně jeho nastavení, nemá k tomu někdo nějaké info?

SCC 2.4.2, KODI 21.1., chybí to na LibreELECu tak na Kodi ve Windows

Dík

Citovat
Máš nastavenou složku kam stahovat (nastavení doplňku-stahování-adresář pro stahování)?

Citovat
Smile 
dik za odpověď
právě že možnost nastavení stahování uplně chyběla, ale po třetí reinstalaci KODI už se objevila 3

teď to ještě opravit na LibreELECu a bude to OK

Citovat
@edgar006: Pozor na zavádějící informace a nepodložené závěry! Nikde samozřejmě nic nechybí, nic není třeba opravovat a ani opakovaná reinstalace na tom nic nemění. To jen v nastavení doplňků, pokud se používá vzhled Estuary (nebo jeho modifikace), je to, že ve formuláři existují i další položky, zobrazeno poměrně nevýrazně. Stačí jen v položkách nastavení pokračovat v pohybu směrem dolů a pod položkou pro nastavení Trakt.tv se jako další objeví položka Stahování.

Citovat
Ahoj, jdu si pro radu :)

Da se prosim nekde nastavit / zapnout, aby se stahovany soubor pojmenoval presne podle nazvu dilu serialu (tak jak ho vidim v seznamu)?

Mne se serial vzdy jen ulozi s nazvem serialu a 01x01.mkv

Citovat
Ještě k trailerům z Youtube. Trochu jsme se tím zabýval. Situace je taková, že pro vytvoření společného audio + video streamu pomocí yt_dlp je možné použít maximálně kvalitu 720p (alespoň takto se to uvádí v informacích, které jsem k yt_dlp zatím dohledal). Při požadavku na větší rozlišení videa, je už třeba parsovat uzvlášť audio a zvlášť video stream a pak je spojit (např. ffmpeg).

SCC teď při přehrávání traileru 1080p při volání yt_dlp používá pro parametr format hodnotu best, a to vrátí stream audio + video s rozlišením videa pouze 368p, což je už opravdu málo. Zkoušel jsem zadat pro format jiné hodnoty, ale kromě samostatného bestvideo (vrací pouze video 1080p) a bestaudio (vrací pouze audio), jiné kombinace, které jsem zkoušel, nefungují. Ještě si s tím chvíli pohraji, mým cílem je dosáhnout toho, aby video bylo alespoň oněch deklarovaných 720p. Jiné řešení (oddělené parsování videa a audia a jejich následné spojení) si bude už vyžadovat větší zásah do kódu SCC a do toho se samozřejmě pouštět nebudu. 4

@Andym: Ne.

Citovat
Tá informácia ohľadne max. kvality kombinovaného streamu 720p už nie je platná. Pre nové videá je kombinovaný stream dostupný v max. 320p. Ak chceš niečo v normálnej kvalite, tak sa muxovaniu na strane klienta nevyhneš.

Citovat
@skyjet: Dík za informaci. To jsem nevěděl.

Citovat
Díky informaci od @skyjet: tedy už víme, že za současného stavu řešení na straně SCC doplňku, trailer z Youtube s vyšším rozlišením jak (+-) 320p nedostaneme.

Pokud by někdo chtěl za každou cenu mít možnost (i když méně pohodlně) se k trailerům ve vyšší kvalite rychle dostat, může použít doplněk Context Menu, který má funkci Vyhledat upoutávku, která do kontextového menu přidá stejnojmennou volbu.

Pomocí ní a doplňku Youtube, se provede na Youtube vyhledání textu titulu z SCC a klíčových slov "trailer" nebo "teaser". Výsledek tedy nutně nemusí 100% odpovídat tomu, jak pracuje tato funkce přímo v doplňku, ale vyváží to poměrně jednoduchý a rychlý postup, které zpřístupní odpovídající nabídku videí na Youtube v maximální dostupné kvalitě, resp. kvalitě, která odpovídá aktuálním možnostem a nastavení doplňku Youtube, případně doplňku InputStream Adaptive. Teoreticky tedy i 4K, pokud taková upoutávka vůbec na Youtube existuje a je uvedným postupem vyhledatelná.

Jen poznámka na závěr, vyhledání podle textu titulu samozřejmě funguje v jakémkoliv seznamu v Kodi, nejen tedy v seznamu SCC doplňku.

Citovat
Zdravím všechny, obracím se na vás s žádostí o pomoc - téměř každý stream, který spustím, se mi zastavuje. Jako kdybych dal pauzu a za pět až deset sec. se opět rozjede. A tak i dvakrát, třikrát za film, díl seriálu atd.  Zařízení - Nokia streaming box 8000 na Androidu 12, Kodi 21.2 Omega z Google play a v něm pouze jeden doplněk - SCC + jeho závislosti. Ten jsem komplet přeinstaloval a vůbec to nepomohlo. Je jedno jak velký stream pustím, jestli má 2Gb, nebo 30Gb, výsledek tentýž. Změna velikosti videopaměti nemá žádný vliv. Ani zapnutí/vypnutí AFR. Připojení optika 1Gbit upload i download. Kromě SCC na boxu používám Magenta TV, Netflix, Voyo, Smart Tube, iVysílání a prohlížeč Kiwi browser - všechny mimo kodi formou app a nikdy se nic z toho nezastavilo. Taktéž videa z ext. HDD přehrávaná v KODI jedou naprosto bez problémů. Prostě jen a pouze SCC.    Děkuji za pomoc.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 10 host(ů)