Tak trochu se teď potácím mezi používání TMDb a Trakt v Kodi.
Trakt používám především k ukládání příznaku shlédnuto napříč všemi aplikacemi Kodi, k udržování seznamu titulů, které chci shlédnout (Watchlist) a k vytváření a přejímání různých uživatelských seznamů. Jeho výhodou je jednak vazba na knihovnu a pak také integrace do některých doplňků, v současnosti už pouze SC. Díky tomu mám k seznamům Trakt přístup i v Kodi, bohužel ale pouze k těm titulům, které jsou zároveň obsaženy i v databázi SC.
TMDb používám nepřímo jako zdroj při přílušná scrapery a pak v rámci doplňku TMDb Helper. Díky němu mi tak Kodi nabízí přístup k libovolnému seznamu, ať už těch základních (Watchlist a Ratings), tak těch uživatelsky definovaných.
Oproti Trakt seznamům v doplňku SC má TMDb Helper výhodu v tom, že v Kodi jeho prostřednictvím vidím všechny tituly, nejen tedy ty, které jsou obsahem databáze SC. Taky proto jsem si kolem něj vybudoval celou infrastrukturu, díky které mohu v Kodi integrovat celou řadu dalších zdrojů. Pomohlo mi to nahradit ztrátu SCC a vytvořit si tak v Kodi komplexní databázi titulů, která mi pomohla, díky své šíři, SCC ptakticky zcela nahradit.
Tím by to celé mohlo skončit, jenže mě momentálně docela vadí dvě věci. První je, že dosud jsem si přehled titulů, které chci (a to i v budoucnosti) sledovat, udržoval v seznamu Watchlist v Trakt. A druhá, že v Trakt obecně existuje celá řada sdílených uživatelských seznamů, které jsem dost často využíval. A obojí bych rád měl i v TMDb a díky tomu i v doplňku TMDb Helper. Hledal jsme tedy způsob, jak data z Trakt přenést do TMDb. Našel jsme celou řadu řešení pro synchornizaci seznamů, ale ani jeden mě svou komplexností nenadchl. Nejblíže k dokonalosti má řešení uvedené v
https://github.com/RileyXX/TMDB-Trakt-Syncer. Rozhodl jsem se ho použít. Proto se ptám, zda má někdo s tímto scriptem zkušenosti a používá ho. Pro mé účely bych ho samozřejmě potřeboval ještě rozšířit, ale po prvotním screeningu jeho kódu to nevidím jako zásadní problém. Budu tedy vděčný za jakékoliv postřehy, nápady nebo i případné informace z jeho praktického používání.
A mezitím jsen narazil na
https://www.reddit.com/r/Addons4Kodi/com...mdb_lists/, což se zdá být na první pohled ještě lepší.