• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
K čemu je vlastně KODI?
(04.9.2025, 8:15)sachlj Napsal(a): Zdravím. Na tcl jsem nainstaloval KODI, ...
... držáky středového a bočních repro. Musely by jít pryč ale kam? ... jen příčka výklenku z protilehlé kuchyně. Ta stěna má na šířku 140cm...

Už se, probůh, na trápení s Kodi, a psaní o tom, vykašli. Vždyť máš nebeskou náhradu.
A jiný odstavec - já příčku zboural a rozmístění otočil. Ze sedačky a od "hodovního stolu" se dívá směrem na celou stěnu, kde se vše vejde.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@meda: ... zatím jí dech nedošel na ničem  1 4

Stále čekám na nějakou tu "stodolu" pro zastřešení VOD služeb, patlám se v tom jak se dá, ale ten komfort ovládání z jakékoliv verze XBMC/KODI prostě ani zdaleka nemám, stále je to po vzoru "drbání levého ucha pravou rukou".
Zcela by mi stačilo, kdyby vznikl jakýsi hybrid Trakt/GTV v podobě filmového dashboardu na domovské obrazovce. Trakt má fantastický rozcestník ze vším všudy nač si člověk vzpomene ... kalendáře, grafy, upozornění na novinky, nové díly v seriálech, knihovnu shlédnuto/neshlédnuto/databáze atd.. Proč tato aplikace nemůže být v G-TV to nechápu ? Zkoušel jsem to přes webový prohlížeč v televizi, ale to nechceš ...
 Kua chlapi ze stáje Kodi kdybych to uměl tak už něco tvořím  1
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
@Rossi D Jo jo. Je to tak. Taky se tím zaobírám, ale je jasné, že tvůrci Google/Android TV do podobného komfortu api rozhraní pro komunitní/individuální "tvorbu", který nabízí Kodi, celkem pochopitelně nepůjdou. Ale řekl bych, že je to možná jen otázka času. I když z jiných případů (Plex, Jellyfin, Emby, ...) je vidět, že ta cesta bude ještě dlouhá. Takže zatím máme doma všechno opřené o Kodi (včetně Live TV) na uspávaných boxech a jen výjimky, které jsou pro danou chvíli nějak zajímavé a v Kodi hůře (nebo vůbec) dostupné, si pouštíme nějakou applikaci na TV. Kodi na uspávaném boxu je pro mne stále bezkonkurenčně nejlepší řešení. Okamžitý start (do nízkých jednotek sekund a se zachováním kontextu), možnosti správy a údržba bez omezení... A překvapivě, po marasmu poloviny roku se zdá, že jsme se, co se týče obsahu, vrátili na prakticky stejnou úroveň jako v době, kdy existovalo SCC. Pravda, znamenalo to nějakou práci a úsilí, ale právě Kodi a jeho prostředí při tom významně pomohlo.

Nicméně se zprávami o dalším rozvoji Dolby Vision (DV 2) přemýšlím, že monokulturu Samsug při první potřebě výměny HW opustím. Už jsem pro to udělal další krok. Ztratil jsem jedno sluchátko od Galaxy Buds a nechtělo se mi platit ty tisíce za nový model a tak jsem zkusil sluchátka JBL za téměř třetinovou cenu a jsem docela spokojený. Takže až si budu kupovat novou TV, Samsung to s vysokou pravděpodobností nebude. A s tím samozřejmě přijdou i nové výzvy...  4

Citovat
@sachlj: máš kolem TV cca 5cm a řešíš Ambilight?  3
Když ho řešíš, proč jsi nekoupil Philipse.
2xRPI3,LibreELEC 9.2,Sandisk 32Gb,Sony Android TV

Citovat
(02.9.2025, 17:15)kraftwerk007 Napsal(a): @sachlj: tak TCL 55Q6C bych nenazýval nabušenou TV, to je dnes low end model

Tak jsem pročetl parametry a hodnocení, ...jako Low End ani náhodou.
Velmi dobrý střed a dobře slovně majiteli hodnocený 4,7/5. Dříve u toho byly dva ovladače.

@Rossi D: U těch hodnocení jsem právě narazil na stížnost, že Xiaomi TV 100 obcas zamrzne a musí se odpojit od napájení 230. Ale jistě přichazejí updaty, které něco vylepší (a naopak).
#

Citovat
Když jsem za téměř 100k koupil Sony Bravia OLED XR-77A83J, tak jsem si myslel, že mám nabušenou TV.
Ale asi se za tu dobu změnil žebříček nároků kupujících...
2xRPI3,LibreELEC 9.2,Sandisk 32Gb,Sony Android TV

Citovat
Taky bych řekl, že ta TV je +/- střed. Ale hodnoťme TV v jiném tématu, sem to nepatří.

Jen poznámka ve vztahu ke Kodi, tedy vhodnosti pro to, provozovat Kodi aplikaci přímo v TV. Je to sice nevím už kolikáté opakování, ale jak vidno z příspěvků @sachlj:, stejně to asi nestačí. Tady je, kromě velikosti RAM, určitě důležitý výkon CPU, a výkon paměťových a "diskových" operací. Tohle bohužel výrobce většinou nesděluje a může to být pro svižný a bezproblémový běh Kodi docela klíčové. Ony ty TV jsou primárně navrhovány pro kvalitu zpracování videa a audia, a v tom problém asi nikdy nebude. Ale ty ostatní parametry pro to, co taková TV nabízí (nativní funkce a v popisu TV vyjmenované aplikace), nijak oslnivé být nemusí. A pokud se tam spustí Kodi s řadou doplňků a trvale běžících service, navíc těch, co zpracovávají mnohdy zásadně vyšší datový tok než jakákoliv nativní aplikace TV, tak pak to už může být kritické. Bohužel z udávaných parametrů výrobce se tohle nedá posoudit, takže tady se to prostě musí vyzkoušet nebo si nechat od někoho kdo danou TV má, poradit. Docela by se hodilo, udělat tady v příslušném subfóru nějaké téma, kde se vhodnost Kodi na různých TV a verzích systémů Google TV bude diskutovat a kde si lidé ověří, zda je daný typ, model a verze pro provoz Kodi vhodný. Je to stejné jako u boxů. Jsou boxy, kde otevření extrémně velké knihovny (30 000 titulů) trvá 15 sekund, u jiných 10 sekund a ještě u jiných třeba jen 1 sekundu. U TV to nebude jiné.

Citovat
(04.9.2025, 20:52)kraftwerk007 Napsal(a): Když jsem za téměř ... se změnil žebříček nároků kupujících...

Něco se určitě mění. Vyvoj techiky, konkurence, cenová politika ... ta u Sony z tradice značky určitě ne.
Před mnoha lety jsem koupil první hloupou LCD Sony a tak neintuitivní menu aby pohledal. Sice krásný font velikosti pro slepce, ale menu dlouhé, jak seznamy epizod Dynastie. Přešel jsem při změně úhlopříčky na hloupý Samsung. Guide chodilo lépe než teď u smart.

Omlouvám se za odchylku od Kodi. To jistě autorovi zprávy o koupi TCL nevadí.
#

Citovat
Mé poslední OT:

@JiRo: ... neříkej, že jsi další přeběhlík od Sama  4
@meda: ... pravda, nějaké stížnosti byly, čekal jsem kdy se něco takového projeví u mne, zatím nic ... dobrý kus?
@kraftwerk007: ... žebříček se měnit musí, za chvilku bude patřit mezi hlavní kritéria výběru (pokud už nepatří) úroveň inteligence TV a budou dohady zda je CHatGPT lepší než Grok, Gemini nebo Copilot od Microsoftu a který z nich má ucelenější přehled programů v kolonce "Co dnes dávají"   1
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
Zdravím. Existuje nějaký plugin co by mi při přehrávání filmu dokázal poskytnout info o tom jaký zvuk je přehrávaná, případně jaké HDR, jaký je datový tok videa a audia.
Např umí Kodi v základu přehrát Dolby.Atmos, Dolby.Video. apod? A nebo je třeba doinstalovat nějaký kodek?

Citovat
@sachlj: Veškeré podrobné informace o přehrávaném obsahu umí KODI samo o sobě. Stačí jen zmáčknout to správné tlačítko na DO. Dolby Atmos není samostatný zvukový kodek, je maticově kódován v Dolby TrueHD, nebo Dolby Digital plus. O jeho dekódování se stará příslušné vybavený AV receiver. Z toho důvodu KODI (a ostatní přehrávače) zobrazují jen výše zmíněné dva zvukové formáty.

Citovat
hezké a o které tlačítko se jedná?

Citovat
@sachlj: To, na které si to namapuješ. Nebo použij např. aplikaci Yatse v telefonu, tam to je.

Citovat
@sachlj: V nastavení tlačítek v Keymap Editor se funkce v cestě (možná se pletu) jmenuje: Fullscreen Video /Other /Player process info.

Při přehrávání v Kodi pak uvidíš info ve třech záložkách (Media. Přehravač. Systém). https://kodi.wiki/view/Player_process_in...ocess_Info
#

Citovat
Moc díky...zkusím...

Citovat
Zdravím. Včera jsem si všiml při zkušebních videích z YB že občas se televize zasekne...někdo by se nevšiml ale já to vidím. Tak jsem zjišťoval jakou LAN má televize. A zjistil jsem že má jako všechny prodávané v EU standardních 100mbit LAN. TZN že i KODI co je na televizi na uložené filmy na Synology co např ten můj je připojený 2*1000 gib je pomalý. Když si pustím film ve 4K UHD se zvukem Dolby.Atmos tak chvílemi to nestíhá. Ale když pustím film na Apple TV na Infuse a ta malá krabička má gigabit LAN a pak to jde do televize HDMI 2.1 certifikovaný pro 8K videa tak nedojde k žádnému zadrhávání.

Citovat
@sachlj: Bravo, právě jsi objevil Ameriku  1
1. Zkus 5GHz WiFi, většinou je rychlejší, než kabel. Na druhou stranu je i míň spolehlivá.
2. Pořiď si externí síťovku do USB 3.0. Já mám v kombinaci s HUBem, protože má TCL má jen jedno USB a rychlost down se blíží maximu (mám Vodafone 500/30)

Citovat
Zdravím. Zrovna hledám i jiné přehrávače pro Apple na Apple TV. Infuse je placený a ještě si musíš zaplatit za prémiový zvuk jako je Dolby.Vision, Dolby.HD, Dolby.Atmos. Nasrat. Zkusím dneska další přehrávače (když KODI pro Apple TV furt není) a zjistím který zvládne všechno...

Citovat
Jak to, že není Kodi pro Apple TV? https://kodi.tv/download/tvos/

Citovat
(08.9.2025, 17:46)Gwin Napsal(a): Jak to, že není Kodi pro Apple TV? https://kodi.tv/download/tvos/

Existuje ale je to placené, drahé. To si raději nechám Infuse. To je přímo apka na Apple a ne pseudo mrvená instalace Kodi. Ať si KODI nechá aplikaci certifikovat na Apple a pak ano.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)