• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Titulky.com
@JiRo: Jenže to dělá jen na CE20 na kartě. CE20 v emmc jede v pohodě.  3
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: No, ale o to je to ještě horší... 11

Tak trochu OT. Já pro všechna zařízení, které jsou stabilní, trvalá a mají drátové připojení, zásadně nastavuji parametry síťového připojení fixně na nich. Ted yžádné DHCP ani rezervace na routeru. Tuhle zásadu mi kdysi někdo vštípil, a já se ji držím. Stejně jako toho, že DNS definuji na routeru, a všechna zařízení doma mi defaultně jedou s default DNS tohoto routeru. Už mi to tak funguje desítky let a je pravda, že všechny obvyklé potíže, co lidé se síťovými připojeními mají, se mi ty desítky let vyhýbají. A to mám přitom už hodně dlouho (20 let určitě) úplně obyčejný a pitomý router TP-Link.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@JiRo: No vidíš. Mně kdysi ajťáci v páci doporučili pravý opak. Používat DHCP s rezervovanými adresami domácích zařízení. Už proto, když dorazí někdo z rodiny, že nemůže dojít ke kolizi. Až dosud, a to je taky pár let, jsem neměl problém. Vlastně nebýt té appky, tak ho nemám stále. Ale nějak to s routerem souvisí. Poslední objev. Pokud boxu přidělím fixní IP a DNS 8.8.8.8, tak se to chová stejně špatně. Pokud se vrátím k DHCP, ale na routeru nastavím LAN DNS na 8.8.8.8, tak je to OK. Popsal jsem to na fóru výrobce routeru, uvidím, jaká bude reakce. Nicméně chování emmc vs. karta mě zaráží. Nevím, nakolik to může být o rychlosti nebo nestandardní komunikaci mezi boxem a routerem.

@JiRo: @meda: Vyřešeno a stydím se za to. Adblock. Koho by napadlo, že doména je obsažena v jednom z blokovacích balíčků. Nicméně musím znovu zreplikovat všechna má dosavadní tvrzení, protože v souvislosti s nálezem mi některá nedávají smysl. Ale tak blbej snad ještě nejsem.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Nemůže člověk mít vše v hlavě, stane se. Já jsem filtrování omezil ma Malwarebytes Browser Guard a ještě pro některé citlivé stránky, aby fungovalo přihlášení, musím povolit Ads/Trackers.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@jkmh: No jo, stane se. Alespoň jsme se pocvičili. Ale stejně tam ještě pár nevysvětlených špeků zůstává.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
Zdravím a prosím o pomoc. 

Používám Kodi 21.2 a protože mám více televizí a RPi u nich a nechce se mi pokaždé vše nastavovat znovu při nějaké mrtvé malině na pokusy apod, používám TinyMediaManager pro vytváření NFO souborů. 

ten pak podle nové normy Kodi (podle všeho co jsem zatím dohledal), správně doplňuje   <season>3</season>
<episode>6</episode>

jenomže v Kodi pak při stahování titulků přes addon Titulky.com (Beam 2.0.2) pak vyhledává epizodu S3E6 místo S03E06 

takže vlastně nikdy titulky nedohledá Sad jen ručně a to je nuda, protože po restartu kodi si to nepamatuje .

Nenapadá někoho nějaké vhodnější řešení ?

Citovat
@ca5per: Tak nevím o jaké nové normě píšeš, ale Kodi primárně doporučuje používat všeobecně rozšířený standard, tzn. formát SXXEYY, tedy s vedoucími nulami pro čísla sezon i epizod < 10. Ano, je natolik flexibilní, že připouští (z historických důvodů) i alternativní číslování, tedy např. S1E1. Ale tohle nikdo rozumný už dnes používat nebude. Právě proto, že jsou velmi často tyto informace předávány právě ve formě textových řetezců, ve kterých je ta případná vedoucí nula důležitá.

TMM už léta nepoužívám, takže si nepamatuji, zda se tam formát SXXEYY dá nastavit, ale bylo by nelogické, kdyby ne. Takže řešením je ty nfo soubory vytvořit znova a s číslováním epizod ve formátu SXXEYY. Tedy s vedoucími nulami pro čísla sezon i epizod < 10.

I když, když o tom přemýšlím, tak ona asi nebude chyba v nastavení TMM, možná to bude spíše v tom, jak máš pojmenovanou tu strukturu zdrojových dat. Pokud se nemýlím, tak doplněk titulky pohledává podle jména seriálu (TVShowTitle) a pak podle názvu epizody (Title). Ale neznám tvůj setup, takže asi konkrétněji neporadím.

Ale jak jsem už napsal, já jsem se tímhle zabýval naposledy před několika lety. TMM už nepoužívám, tedy ne pro hlavní knihovnu, pokládám to za zbytečný krok navíc. Scrapery fungují dobře a většina titulů už ve veřejných databázích (TMDb) je. A pokud ne, tak ji tam opravím nebo doplním a prospěji tak ostatním v komunitě.

Citovat
@JiRo díky za reakci. Myslím tím tohle: 
https://kodi.wiki/view/NFO_files/Episodes#cite_note-1  :  <season>1</season>
<episode>2</episode>
můj soubor se jmenuje např. Tulsa King S03E07 Art of War 1080p AMZN WEB-DL DDP5 1 H 264-FLUX.nfo : 
  <season>3</season>
  <episode>7</episode>

ale když chci stahovat online z Titulky.com (placené s účtem), pak mu to Kodi podstrčí jako S3E7 a nedohledá. 

- NFO je podle mě dobře
- vlastní Titulky.com (ručně) funguje - účet, spojení, vše dobře

Už když pustím nějaký díl v Kodi, zobrazí se horní ... bend .. kde je uvedený název dílu apod a tam je už vidět jen S3E7 - tady je zakopaný pes a nemůžu na to přijít. 

Ptal jsem se Groka i ChatGPT a oba tvrdí, že toto je v pořádku a má se o to starat až vlastní plugin pro stahování. Jenže tem já uživatelsky asi neovlivním. Zdali v Kodi .. to je otázka, nicméně to řeším už pěkně dlouho a nevyhrávám Sad

Citovat
@ca5per: No, abych si v tom udělal jasno, tak jsme si u jednoho seriálu pojmenoval 1. epizodu 1. sezony postupně 01x01, 1x1, S01E01, S1E1, vždycky po změně to oscrapoval, pak vždycky spustil video a dál si vyhledat titulky. A vždycky mi je to našlo správně. Možná že tu řešíme jiný porblém, než tam ve skutečnosti je. Mně se to v kodi chová přesně tak, jak by se to chovat mělo. Abych něco dalšího vymyslel, musel bych se podívat, ja to vypadá v tvé video databázi Kodi, a to reálné není.

Ono je vlastně úplně jedno, jak to v tom nfo zadáš. Pokud se ti následně v databázi Kodi objeví správná čísla epizody a sezony, a tam jsou vždy bez vedoucích nul, tak je to vlastně jedno. Díval jsme se na algoritmus webu titulky.com a ten v případě seriálů snad ani epizody vyhledávat neumí. Vždycky vrátí titulky ke všem epizodám seriálu. Takže doplněk Titulky v Kodi to asi dělá podobně. Dostane titulky ke všem sezónám a epizodám a z nich ty, které odpovídají dané epizodě vybere fulltextovým (s Regex) vyhledáváním. Otázka je, podle čeho si je vybere a zobrazí. Podle mě je to primárně číslo sezony a číslo epizody. I když je pravda, že v záhlaví toho vyhledávacího okna se objevuje název toho souboru epizody. Ale ten na to vliv mít nebude asi taky, protože já jsem si vyzkoušel všechny 4 možné varianty názvů a vždycky to hledání titulků zafungovalo správně.

Citovat
@JiRo díky za snahu. Já taky zkoušel všechny varianty a bohužel se mi to chová jak popisuju a to na všech 3 zařízeních. Prostě musím titulky vyhledávat ručně a to je peklo. 

Já se s tím peru už asi rok. vždycky když sem nemocný (jako teď :)  tak mě to sere víc, dám tomu hromadu času a prd. 

jediné co mě napadá, zkusit to nainstalovat na čisto na novém kompu a zkusit jak se to zachová. i když jediné, co mají ty tři krabičky společné je, že na nich do dubna jelo NSC  (jak mě to chybí, ta služba byla skvělá..)

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 2 host(ů)