• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nahrávání na síťový disk z Enigma 2
Celá tato problematika má několik klíčových apektů, jejichž podrobnější objasnění může použítí routeru pro účely, jaké mám na mysli @lucky323:, postavit do trochu jiného světla. I nějak tak, jako píše @meda:. Ale neplatí to obecně, musí to vždycky záležitost konkrétního posouzení jak požadavků a způsobu použití, tak použitého HW i FW, protokolů i dalších nastavení v rámci celé domácí sítě a všech jejich abonentů.

Citovat
No nevím. Měl jsem několik routerů resp. modemrouterů a všechny měly USB použitelné pro externí disk jako kvazi NAS. Já mám dokonce 2x USB3 pro Raid. Ale to je jiná kapitola. A jestli jím vybraný router podporuje USB pro požití jako externího disku se dočte v doku routeru.

Obecně si samozřejmě myslím, že všechno by se mělo používat k účelům k tomu určeným. Router = router a NAS = NAS. Ale to je na každém uživateli a na budgetu.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Opatrně s tímhle tvrzením. To by mělo mít nějaké mantinely. Protože pokud bys to vzal doslova, tedy Router = router, tak bys doma k tomu routeru musel ještě mít modem, firewall, switch, wifi access point a kdoví co ještě.

Citovat
Omlouvám se, tazateli @lucky323: pokud jsem vyjadřil pochybnost o funkci routeru. Opravdu je v manuálu na straně 33 popisovano, jak jej připravit na funkci úložiště dat.
AiDisk, SMB, FTP, DLNA.
https://www.asus.com/supportonly/rt-ac52...sk_manual/

Takže zde ASUS opravdu nabízí sdílení jako jednu z oficiálních funkcí.
Stále se mám co učit - - to je tak, když se spokojím se zastaralými vědomostmi.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@meda nemáš se za co omlouvat.. alespoň ses snažil pomoci. A to se cení.. 4

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: