• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xiaomi vs Samsung aneb Xiaomi 100" Max 2025 vs značka
Mám dotaz. Mám android tv která má v sobě je 100mb síťovou kartu. Má význam hledat nějaký adaptér USB RJ45? Na televizi je Usb3 a internet mám 1gbit.
Jde o to když mám nějaký 4k stream kde je datový tok např. 60Mbit/s stíhá připojení kabelem na 100mbit síťovce?
V těch rychlostech se vůbec nevyznám:)

Citovat
Vůbec netuším jaká "síťovka" je v TV, ale doposud jsem neměl absolutně žádný zádrhel. A jak psal JiRo, stream je optimalizovaný, tedy nemám možnost vidět nějaké sebemenší zpomalení či "zátuh" ani při maximální kvalitě. Faktem je, že se stejně dobře chová i Kodi s SCC. Dle mého záleží i na ostatním HW obsaženém v panelu, CPU/GPU/RAM-ROM který to vše uspokojivě zpracuje. 

Na redditu se o tom chlapci nedávno dohadovali ...  4
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
99,9% streamů SCC v Kodi v pohodě přehraje i TV se 100 Mbps Ethernet rozhraním a s rozumným nastavením video cache. Samozřejmě za předpokladu, že síť je koncipována nějak rozumně, není na ní žádný další velký provoz a nebo že ostatní účastníci jedou nějakou vyšší rychlostí (1 Gbps a více).

Citovat
Já taky problém nemám. Tedy občas ve večerních hodinách. Ale s tím nic neuděláme jak se zde probírá. Chtěl jsem jen vědět jestli tomu můžu pomoci rychlejším připojením.
Na odkazu od Rossi jsem se dozvěděl že na 4k streamovani by mělo stačit připojení 25mbit. Tak nemá smysl nic řešit. Maximálně asi poladit cache paměť.
Tak díky:)

Citovat
@pixel101: No, tak jak píšeš, že "na 4k streamovani by mělo stačit připojení 25mbit", tak to takto jednoduše neplatí. Přibližně to tak bude pro profesionální VOD služby, ale bitrate videa je obecně závislý na hodně parametrech, z nichž rozlišení je jen jeden z nich. Takže např. v případě streamů z SCC to takto jednoduše neplatí.

Jinak samozřejmě problémy s přehráváním v prime time z SCC, které také zmiňuješ, s tímhle moc nesouvisí. I když, prakticky může vyšší rychlost přenosu zrychlit načítání do cache, což může pomoci v případech, kdy rychlost přenosu kolísá a kdy v okamžiku, když je na vrcholu, se rychle cache zaplní a pak je větší šance, že při propadu rychlosti k nižším hodnotám nebo až k 0 výpadek dodávky dat pomůže obsah cache překrýt. Ale ani tohle není absolutní, při delších výpadcích ani sebevětší cache nepomůže a přehrávání se zastaví nebo spadne. Ale vzhledem k tomu, co se dnes děje, tak už nás asi brzy problémy spojené s SCC moc zajímat nebudou.

Citovat
a už je tu odpověď od Samsungu ...

[Obrázek: xJndlJu.png]

98" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025)

pravda cena je krapet někde jinde, leč Samsung je Samsung a Ai je stále drahá  4
... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
No, docela by mě zajímalo do jaké míry se na ceně podepisuje právě použití technologií pro úpravy obrazu. Ten cenový rozdíl mezi Xiaomi a Samsungem je skutečně propastný.

Kdybych stál před rozhodnutím si takový typ (a velikost) TV koupit, a rozhodoval mezi těmito dvěma TV, tak bych hodně stál o to, mít je vedle sebe a mít možnost si na nich současně přehrát vybrané typy obsahu přes různá rozhraní. A abych si vybral Samsung, musel by tam být zatraceně hodně velký rozdíl. Ale protože se znám, tak vím, že žádná super kvalita obrazu by mě k tomu, abych vydal 5x víc za Samsung než za Xiaomi, s největší pravděpodobností nepřesvědčila. A to i přesto, že jsme jinak, podobně jako @Rossi D, příznivcem Samsungu.

Citovat
@JiRo: ... mít je vedle sebe ... tak tento rozdíl, tohle porovnání těchto konkrétních TV asi jen tak neuvidíš, ono je problém vidět byť alespoň jednu tu placku naživo (nepodařilo se mi to).
Dovedeš si představit, kdyby oba stroje stály vedle sebe a až na jemné nuance by se žádný podstatný rozdíl nekonal ... vlastně ano ... v cenovce na každé z těch TV , jedna by měla tu cenovku téměř nepatrnou a ta druhá "řvoucí"  1 1 ​​​​​​​ 1

Citovat
@Rossi D To je mi jasné. Skoro bych si myslel, že tohle mají prodejci v nějakých smluvních pravidlech, že něco takového nesmějí připustit,

Citovat
imho, Ai to má porovnané  1 

[Obrázek: IpMvcx7.png]

Porovnání Samsung QN90F 98” Neo QLED vs Xiaomi TV Max 100 (2025)
  1. Úhlopříčka a panel
    • Samsung: 97,5" (98" třída), mini-LED panel typu HVA, 4K (3840 × 2160), Quantum Matrix Technology Plus pro vynikající kontrast, pozorovací úhly 178°/178° Display Specifications.
    • Xiaomi: 100" QLED s kvantovými tečkami, 4K (3840 × 2160), barevný gamut DCI-P3 94 % (typ.) pro živé barvy, pozorovací úhly 178°/178° Xiaomi Italia.

2. Obnovovací frekvence a pohybové technologie
    • Samsung: adaptivní obnovovací frekvence 48–165 Hz (Motion Xcelerator Turbo+), plynulý pohyb ve hrách i sportu Display Specifications.
    • Xiaomi: 144 Hz nativně, MEMC 4K až 120 Hz a až 240 Hz v režimu Game Boost pro nesmírně plynulé zobrazení rychlých scén Xiaomi Italia.

3. Procesor a vylepšování obrazu
    • Samsung: NQ4 AI Gen3 Processor s 128 AI neuronovými sítěmi a 4K AI Upscaling Pro pro detailnější obraz a vylepšený zvuk Samsung it.
    • Xiaomi: Quad-core Cortex-A73 CPU a GPU Mali-G52 MC1, 3 GB RAM, 32 GB úložiště pro rychlý běh Google TV Xiaomi Italia.

4. HDR a kontrast
    • Samsung: HDR10+ Adaptive/Gaming, Quantum Matrix Technology Plus pro přesné ovládání mini-LED podsvícení Samsung it.
    • Xiaomi: Dolby Vision, HDR10, HLG a Filmmaker režim pro autentické filmové zážitky Xiaomi Italia.

5. Zvukové technologie
    • Samsung: Dolby Atmos, Object Tracking Sound+ (4.2.2 kanálů), Q-Symphony pro souběžnou hru se soundbary Samsung itDisplay Specifications.
    • Xiaomi: 2×15 W stereo, Dolby Atmos, DTS:X a DTS Virtual:X pro prostorový zvuk Xiaomi Italia.

6. Chytré funkce a platforma
    • Samsung: Tizen OS s přístupem k Netflix, HBO Max, Disney+ apod., podpora AirPlay 2 a Miracast.
    • Xiaomi: Google TV s vestavěným Chromecastem, Google Assistant, AirPlay a Miracast Xiaomi Italia.

7. Design a rozměry
    • Samsung: elegantní titanově černý rámeček, rozměry 2185 × 1249 × 31 mm, hmotnost 61,4 kg Display Specifications.
    • Xiaomi: bezrámečkový tmavě šedý design, rozměry s podstavcem 2229 × 473 × 1344 mm Xiaomi Italia.

8. Cena
    • Samsung: cca 250 000 Kč
    • Xiaomi: cca 55 000 Kč 
Závěr:
Pro uživatele, kteří požadují absolutní špičku v jasnosti, kontrastu a AI vylepšeních, je volbou Samsung QN90F 98". Pokud chcete obří obrazovku s vysokou obnovovací frekvencí a věrným podáním barev za dostupnější cenu, doporučujeme Xiaomi TV Max 100.

3

Citovat
1 *100

Citovat
[Obrázek: iFEewVC.png]

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 3 host(ů)