07.1.2020, 13:56
aha takže video cache je jen np pro SC jo? a pro PVR streamy aby se mi nesekaly by mi prosím pomohlo co? děkuji
|
Hodnocení tématu:
Sledovani streamu - navyseni velikosti cache
|

.... takže ,můžeš mít video s rozlišením třeba full HD, to je 1920 x 1080,ale malý bitrate
,tak ti toto video pojede hladce,ale výsledná kvalita je mizerná ( kostičkování,rozmazávání,slívání obrazu,"krvácení" barev atd ) - datový tok videa je moc malý na to,aby vykreslil vše do podrobna,ale dostatečný pro spůsob přehrávání ( nezatěžuje se procesor přístroje - málo dat ).Výsledné video cca 1 a půl hodiny délky bude mít velikost asi 0,5 GB i méně. Pokud budeš přidávat bitrate
( při úpravě videa ),výsledná velikost tohoto videa bude rapidně stoupat,dostaneš se třeba až na 20GB i více.Kvalita videa bude suprová,jako když si doma otevřeš okno do ulice,skoro real scéna ( zatěžuje se ale více procesor přístroje - hodně dat ).Přirovnání je na snadě.Tak například si ve tmě rozsviť baterku ( málo svítí ) a přečti si např. miniaturní text na krabičce od léků,budeš mít s tím problémy.Místo baterky potom použij halogen ( extrémně svítí ) a přečteš vše bez zaváhání.Takže čím více světla,tím lépe a více detailů uvidíš.....Tak takhle se nějak chová bitrate videa.Takže výsledná velikost videa záleží na bitrate,rozlišení orazu,typem zvuku atd.Není divu,že při sledování videa při rozlišení 4K HDR10,zvuku 7.1 je výsledná velikost i 70GB,tam ty data tečou,jak z hydrantu.Procesor se má co činit,proto někdy to zadrhávání.Takže je docela umění vše zkloubit tak nějak dohromady,aby vše prošlo sítí a přehrála to všechna zařízení bez problémů.....tohle je malá kvantová fyzika videa 21.století.
.......

mysleli si, že mám niečo zle nastavené. Vykašľal som sa na to a používal svoj. Po cca pol roku mi zaklopali technici, že mi prišli vymeniť káble, lebo mi namerali, že sa mi niekde stráca signál. Po výmene šiel aj ten router od nich a oni potvrdili, že tie routre sú ,,slabé" a môj zvládal spracovať aj ten slabý signál. Toto ale nie je pravidlo.
. Výsledek 2600 volné /3 = 866 *1048576 = 908 066 816 nebo výpočet z 3GB = 1 048 576 000 atd.. to už nevezme a nevím za boha proč.
Vůbec bych to neřešil, ale koupil jsem si novou telku na 4k a potřebuju přednačíst aspoň 2GB cache aby se to nezasekávalo.