@jkmh: přesně tak
a díky, večer na to vlítnu. Sám jsi viděl ten papírový návod, ten se ani číst nedal
. Tak ještě, že jsem v rámci zoufalství objevil tu ikonu v aplikaci.
@jkmh: tak včerejší pokus se nepovedl. Udělal jsem celou instalaci znova včetně nastavení. Přihlášení do onvif v pořádku, kameru si to samo načte. IP adresa je stejná jak v routeru, tak v CMS na PC i v tom onvifu. Když jsem znovu nastavoval i CMS klienta, tak si to kameru taky samo načte a přenos jede. V onvifu to taky načetlo, ale pořád hláška s nadřízeným připojením. Co jsem googlil, tak je to chyba komunikace někde v nastavení, ale nevím nastavení čeho? IP adresy, časové zóny, hesla? Zajímavé bylo, že když jsem použil číslo portu, které je v návodu aplikace, tak to při načtení stejně samo hodí port 554.
Malé pozitivum bylo, na rozdíl od minule, že šlo přidat kameru ručně, což předtím vždy vyhazovalo chybu a nešlo nic načíst. To myslím potvrzuje, že mám správné přístupové údaje (jméno/heslo), ale opět hláška s nadřízeným připojením.
Při nové instalaci kamery se to v jednom kroku přihlašuje na wi-fi té kamery, tak jsem si od tama opsal IP adresu, ale to mi zatím nepomohlo.
Pak jsem ještě narazil na divné nastavení času v aplikaci kamery. Když zadám naše časové pásmo, tak to ukazuje o hodinu méně, tak musím zadat pásmo UTC +2, což by mohl být problém (psali to v návodu, že špatné nastavení času může dělat potíže), protože jsme pásmo UTC +1.
Dnes tedy vyzkouším druhý krok a projdu tvé odkazy a porovnám s potížemi, na které jsem teď narazil. Problém bude určitě někde v nastavení v tom onvifu, ale tam se nic extra nenastavuje, co jsem koukal na youtube.
a díky, večer na to vlítnu. Sám jsi viděl ten papírový návod, ten se ani číst nedal
. Tak ještě, že jsem v rámci zoufalství objevil tu ikonu v aplikaci.@jkmh: tak včerejší pokus se nepovedl. Udělal jsem celou instalaci znova včetně nastavení. Přihlášení do onvif v pořádku, kameru si to samo načte. IP adresa je stejná jak v routeru, tak v CMS na PC i v tom onvifu. Když jsem znovu nastavoval i CMS klienta, tak si to kameru taky samo načte a přenos jede. V onvifu to taky načetlo, ale pořád hláška s nadřízeným připojením. Co jsem googlil, tak je to chyba komunikace někde v nastavení, ale nevím nastavení čeho? IP adresy, časové zóny, hesla? Zajímavé bylo, že když jsem použil číslo portu, které je v návodu aplikace, tak to při načtení stejně samo hodí port 554.
Malé pozitivum bylo, na rozdíl od minule, že šlo přidat kameru ručně, což předtím vždy vyhazovalo chybu a nešlo nic načíst. To myslím potvrzuje, že mám správné přístupové údaje (jméno/heslo), ale opět hláška s nadřízeným připojením.
Při nové instalaci kamery se to v jednom kroku přihlašuje na wi-fi té kamery, tak jsem si od tama opsal IP adresu, ale to mi zatím nepomohlo.
Pak jsem ještě narazil na divné nastavení času v aplikaci kamery. Když zadám naše časové pásmo, tak to ukazuje o hodinu méně, tak musím zadat pásmo UTC +2, což by mohl být problém (psali to v návodu, že špatné nastavení času může dělat potíže), protože jsme pásmo UTC +1.
Dnes tedy vyzkouším druhý krok a projdu tvé odkazy a porovnám s potížemi, na které jsem teď narazil. Problém bude určitě někde v nastavení v tom onvifu, ale tam se nic extra nenastavuje, co jsem koukal na youtube.