@wolfjunior No, dopadl jsem s mým dotazem (položeným nejen zde) tak, jak jsem předpokládal.
Ve spektru několika odpovědí se celkem rovnoměrně vyskytly všechny varianty od "neomezují vůbec, jede mi to vždy blízko maxima tarifu" až po "omezují zásadně, večer mi to klesá až k rychlosti 3 Mbps". Každopádně díky za názor.
Neobstál jsem ani s nápadem @jkmh, protože známí v okolí mají vesměs starší tarify ještě od UPC (stejně jako já) a zazvonit na neznámého souseda a požádat ho, že si do jeho sítě připojím PC nebo na jeho PC spustím test stahování z Webshare, mi nepřipadá jako něco, do čeho se mi moc chce.
Jinak souhlas tím významem rychlosti updloadu. I já zálohuji vybraná data z NAS a také posílám do cloudu fotografie a home videa pro celou širší rodinu. A tam je těch max. 10 Mbps přeci jen hodně otravných.
Ve spektru několika odpovědí se celkem rovnoměrně vyskytly všechny varianty od "neomezují vůbec, jede mi to vždy blízko maxima tarifu" až po "omezují zásadně, večer mi to klesá až k rychlosti 3 Mbps". Každopádně díky za názor.Neobstál jsem ani s nápadem @jkmh, protože známí v okolí mají vesměs starší tarify ještě od UPC (stejně jako já) a zazvonit na neznámého souseda a požádat ho, že si do jeho sítě připojím PC nebo na jeho PC spustím test stahování z Webshare, mi nepřipadá jako něco, do čeho se mi moc chce.
Jinak souhlas tím významem rychlosti updloadu. I já zálohuji vybraná data z NAS a také posílám do cloudu fotografie a home videa pro celou širší rodinu. A tam je těch max. 10 Mbps přeci jen hodně otravných.