• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poradit s výběrem PC a příslušenství pro KODI
Sice jsem krysa a pomalu opouštím Intel "nabírající vodu", nicméně mi to nezabránilo v tom, abych nevyužil nabídku kamaráda, který přišel levně k většímu množství NUC 13 z nějaké zrušené objednávky. Lidé prý, po neradostných informacích, jak to s těmi jejich procesory poslední gerenarce je, začali bláznit a i když se ty velké průsery týkají hlavně špičkových CPU určených do stanic a hlavně serverů, ovlivnilo to jejich výběr i v případě, když jde o procesory určené pro mobilní aplikace. Stal jsem se tedy, asi jen dočasným (nemám pro něj využití), majitelem NUC 13 Pro s procesorem i5-1340P. Jde o druhý nejvýkonější typ této řady, vybavený tradiční sadou rozhraní, jak už to tak u NUC této kategorie bývá. Na trhu je občas ještě k dostání, buď originál Intel NUC13ANKI50002 (ten mám já) nebo jako rebrandovaný Asus NUC 13 Pro Kit NUC13ANKI5, kód Asus 9L90AB3ANKMR6120. Cena Asus se drží poměrně vysoko 13-15 KCZK), cena Intel, pokud je ještě někde vůbec k dostání, začíná většinou někde kolem 10 KCZK, někde ale atakuje cenu podobnou té nižší Asusu. Já si od kamaráda vzal jeden kus, protože cena pro mne byla významně pod těmi 10 KCZK. No, nekupte to. Možná ale, že jsem si jich měl vzít i víc... 8

A tak jsme si řekl, že to ještě jednou zkusím. V šuplíku mám ještě jeden nevybalený SSD disk i pár DDR4 pamětí a vyrobím si jeden exluzivní LibreELEC setup. Píši exkluzivní, protože disk má 1 TB a pamět 2x 16 GB. Ten LibreELEC s Kodi se tam budou krčit v koutku. 3 Jasně, že na tom ten LibreELEC neskončí (tedy doufám, že se do něj nezamiluji), takže nakonec půjde z domu jako kompletní W11 stroj  (jednu volnou Windows licenci snad ještě mám), a pokryje mi minimálně náklady. Zítra je volno, nikam nejedu, takže to bude príma zábava.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Poradit s výběrem PC a příslušenství pro KODI - od JiRo - 07.5.2024, 19:30

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)