• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TV Samsung
TV Samsung, model QE43, při vypnutí (prostřednictvím DO) přechází do dvou možných stavů:
  1. V prvním (a častějším) případě je to stav, kdy při zapnutí (opět prostřednictvím DO) se na obrazovce animovaně roztáhne od středu bílá plocha, pak obrazovka potemní a po kratším či delším čase, kdy se může objevit nejdříve rotující kolečko a pak případně i obrazovka s upozorněním, že není připojený žádný zdroj, se na ni zobrazí obsah aktuálně nastaveného rozhraní/aplikace.
  2. V druhém případě se po zapnutí objeví nakrátko pouze bílý text QLED, obrazovka zůstává černá, a zobrazí se na ní až obsah aktuálně nastaveného rozhraní/aplikace.
Trochu mě štve, proč nemohu přijít na to, v čem je v obou případech rozdíl. Na nic jsem zatím nepřišel. Náhodné chování při zapnutí nezávisí na tom, jak dlouho byla TV vypnutá, na jaký zdroj byla přepnutá před vypnutím nebo jaká aplikace na ní běžela, ani to, jakým typem DO TV vypínám a zapínám. Používám jak klasický IR ovladač Samsung nebo jiné IR ovladače, které mají Power Toggle povel Samsung nahraný, tak RF Smart ovladač Samsung. Vždy je způsob zapnutí výsledek náhody.

Mně osobně, tedy kromě toho, že na to nemohu přijít, by to snad ani tak nevadilo. Problém je ale v tom, že když je zdrojem, který je k TV připojený, nějaký box s Kodi, který se zapíná prostřednictvím HDMI-CEC na základě zapnutí TV, tak v tom prvním případě, kdy se čeká na to, až se zobrazí obrazovka Kodi, se nejdříve na TV objeví rotující kolečko a pak zpravidla, i když jen nakrátko, obrazovka s informací, že zdroj není připojený a teprve poté se zobrazí obrazovka Kodi. To v tom druhém případě není. Tam je po zhasnutí nápisu QLED obrazovka stále černá a rozsvítí se až s obrazovkou Kodi. Uznávám, že je to prkotina, ale vysvětlujte to ostatním uživatelům.

Citovat

Příspěvků v tématu
TV Samsung - od JiRo - 11.5.2024, 11:30
RE: TV Samsung - od meda - 11.5.2024, 20:50
RE: TV Samsung - od ericek74 - 11.5.2024, 22:04
RE: TV Samsung - od JiRo - 11.5.2024, 22:57

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)