18.2.2025, 12:49
Už delší dobu jsem chtěl YT Live v Tvheadend oprášit, ale stále jsem se k tomu nemohl dokopat. Až teď, kdy zmizelo z OTT služby NASA TV vysílání. Na YT nějaké NASA Live TV Streamy běží, tak jsem se tomu chvíli věnoval a příjem Youtube.live v Tvheadend zase zprovoznil. Zatím jen na zkoušku, budu to testovat, ale zatím se zdá, že to základní nějak funguje. Měl jsem trochu problém s youtube-dl, které se mě na Rpi OS, kde Tvheadend provozuji, nepodařilo nainstalovat. Nakonec jsem na to šel hrubou silou, našel na internetu přeložený yt-dlp, ten do systému /usr/local/bin prostě jen nakopíroval, nastavil práva a příznak spustitelné úlohy a bylo vymalováno. Musím si ještě ověřit, jak je to s platností adres streamů, který yt-dlp vygeneruje (dříve to myslím bylo 4 hodiny), a také s jejich kvalitou. Víme, že se s kvalitou teď šachovalo (viz trailery ve Stream Cinema Community). Ale na první pohled je kvalita tam, kde je inzerovaná jako FHD, taková i v odkazu, který vygeneruje yt-dlp. Také ještě musím ověřit, jak bude Youtube reagovat na opakované obnovování adres streamů, jestli mi to nějak nenabourá přístup k dalším službám, které v Kodi z Youtube využívám. Live streamy NASA jsou sice pěkné, ale kdyby by to mělo nabourat příjem jiných kanálů, tak se bez nich klidně obejdu.
Zatím jsem vyzkoušel 4 NASA Live streamy: [attachment=11313] [attachment=11314] [attachment=11312]
Zatím jsem vyzkoušel 4 NASA Live streamy: [attachment=11313] [attachment=11314] [attachment=11312]