Proč nový doplněk
Před cca 6 měsíci přestal fungovat doplněk iDnes TV. Dost mi to vadilo, protože jsem rád sledoval tamní témata, hlavně technická a nostalgická. Zkoušel jsem původní doplněk opět zprovoznit, ale nedařilo se mi to. Zřejmě proto, protože web TV.iDnes.cz byl celý předělán a API, pokud existuje, jsem nesehnal. Použil jsem tedy stejný princip jako je u doplňku Tipsport.cz. Jeho nevýhodou je složitější instalace a zdlouhavé načítání stránek. Pokud má téma např. 100 stránek, načtení všech trvá i 15 minut. Doprogramovat cache pro opakované použití jsem nedokázal.
Instalace
Nyní stejný postup instalace jako jakékoliv jiného doplňku ze ZIP souboru. Kódy v oknech ignorujte.
Windows
Zde je instalace jednoduchá. Nejdříve ale nainstalujte doplněk Selenium and Web Drivers. V doplňku si jako prohlížeč zvolíte místní Chrome a to je vše. Doplněk si stáhne a nainstaluje potřebný driver.
CoreELEC
Mimo instalace doplněk Selenium and Web Drivers musíte ještě nainstalovat ještě vlastní Selenium. Tady to tak jednoduše nejde. Z repozitáře CoreELEc musíte nainstalovat Docker a do něj Selenium. Selenium Grid pracuje jako virtuální Chrome. V doplňku potom jako prohlížeč zvolíte Selenium Grid. Selenium musíte nainstalovat pomocí SSH jako kontejner.
Pokud jste vše nainstalovali správně, pak v terminálu na příkaz
bude odpovědí něco jako
Tím máte hotovo a můžete iDnesTV užívat.
Linux
Instalaci na linuxu jsem zkoušel jen ve virtuálním LinuxMint. Pokud je ve standardní instalaci postup jiný, podělte se. Postup je v principu stejný jako v CoreELEC, jen kvůli právům musíte instalovat pomocí sudo.
Obdobně můžete provést i kontrolu
Kdo používá doplněk Tipsport.cz, je těch postupů ušetřen. Stačí nainstalovat jen doplněk iDnesTV.
Zde děkuji @waladir: za námět a i za některé části kódu, které jsem z doplňku Tipsport.cz použil.
Historie:
1.2.2 (23.03.2025)
- oprava chyby name 'encoded_full_url' is not defined
1.2.1 (23.03.2025)
- odstraněna závislost na Selenium, jednodušší instalace, vyšší rychlost načítání stránek
1.1.2 (22.03.2025)
- první veřejná verze
Před cca 6 měsíci přestal fungovat doplněk iDnes TV. Dost mi to vadilo, protože jsem rád sledoval tamní témata, hlavně technická a nostalgická. Zkoušel jsem původní doplněk opět zprovoznit, ale nedařilo se mi to. Zřejmě proto, protože web TV.iDnes.cz byl celý předělán a API, pokud existuje, jsem nesehnal. Použil jsem tedy stejný princip jako je u doplňku Tipsport.cz. Jeho nevýhodou je složitější instalace a zdlouhavé načítání stránek. Pokud má téma např. 100 stránek, načtení všech trvá i 15 minut. Doprogramovat cache pro opakované použití jsem nedokázal.
Instalace
Nyní stejný postup instalace jako jakékoliv jiného doplňku ze ZIP souboru. Kódy v oknech ignorujte.
Windows
Zde je instalace jednoduchá. Nejdříve ale nainstalujte doplněk Selenium and Web Drivers. V doplňku si jako prohlížeč zvolíte místní Chrome a to je vše. Doplněk si stáhne a nainstaluje potřebný driver.
CoreELEC
Mimo instalace doplněk Selenium and Web Drivers musíte ještě nainstalovat ještě vlastní Selenium. Tady to tak jednoduše nejde. Z repozitáře CoreELEc musíte nainstalovat Docker a do něj Selenium. Selenium Grid pracuje jako virtuální Chrome. V doplňku potom jako prohlížeč zvolíte Selenium Grid. Selenium musíte nainstalovat pomocí SSH jako kontejner.
Kód:
docker create --name=selenium-chrome -e TZ=Europe/Prague -p 4444:4444 -p 7900:7900 --shm-size="1g" --restart unless-stopped --privileged seleniarm/standalone-chromium:latest
docker start selenium-chromePokud jste vše nainstalovali správně, pak v terminálu na příkaz
Kód:
docker psbude odpovědí něco jako
Kód:
CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES
abcd1234efgh seleniarm/standalone-chromium "/opt/bin/entry_poin…" 10 minutes ago Up 10 minutes 0.0.0.0:4444->4444/tcp selenium-chromeLinux
Instalaci na linuxu jsem zkoušel jen ve virtuálním LinuxMint. Pokud je ve standardní instalaci postup jiný, podělte se. Postup je v principu stejný jako v CoreELEC, jen kvůli právům musíte instalovat pomocí sudo.
Kód:
sudo docker create --name=selenium-chrome -e TZ=Europe/Prague -p 4444:4444 -p 7900:7900 --shm-size="1g" --restart unless-stopped --privileged seleniarm/standalone-chromium:latest
sudo docker start selenium-chromeObdobně můžete provést i kontrolu
Kód:
sudo docker psKdo používá doplněk Tipsport.cz, je těch postupů ušetřen. Stačí nainstalovat jen doplněk iDnesTV.
Zde děkuji @waladir: za námět a i za některé části kódu, které jsem z doplňku Tipsport.cz použil.
Historie:
1.2.2 (23.03.2025)
- oprava chyby name 'encoded_full_url' is not defined
1.2.1 (23.03.2025)
- odstraněna závislost na Selenium, jednodušší instalace, vyšší rychlost načítání stránek
1.1.2 (22.03.2025)
- první veřejná verze
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS
AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS
AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1