18.6.2025, 23:17
Tak jsem televizi vrátil. Narazil jsem na jiný problém. Když jsem připojoval HDMI kabel do PC zavadil jsem konektorem o kostru počítače. Kabel byl zastrčený v AVR, ale ten byl vypnutý a odpojený od sítě. Počítač byl taky vypnutý, ale ten byl připojený k síti. Najednou jsem uslyšel nějaké srčení a jako něco když se něco pálí, přišlo mi že je to od toho kabelu. Ještě bych chtěl zmínit, že mám na HDMI kabelu připojená HDMI EDID Emulator, protože, když jsem zapínal AVR, tak mi problikával obraz a dočetl jsem se, že existuje právě taková věcička, která simuluje EDID instrukce a PC si myslí, že je je AVR pořád zapnutý. Takhle jsem to měl zapojené asi 2 roky a fungovalo to. Teď jak mi to začalo smrdět, tak jsem zjistil, že mi asi odešel tenhle Emulator, protože byl mrtvej vůbec nepřeváděl signál. Když jsem kabel zapojil přímo tak to fungoval normálně. Tak jsem si objednal nový kus, dneska mi přišel. Když jsem ho připojil do počítače, tam mě nešel vůbec nastavit, pořád mě to odpojovalo obraz z AVR, po několika pokusech se to nakonec povedlo, monitor u počítače přestal blikat, ale zjistil jsem, že když pustím film přes Kodi vůbec se nespustí, obraz jenom problikne. Na monitoru u PC vše funguje normálně. Zkoušel jsem i jiné přehrávače jako WMP... a taky to nefungovalo na TV korektně, obray se kousal. Když jsem emulátor odpojil a kabel jsem připojil přímo k PC, vše zase funguje. Tak nevím proč, když mi to předtím 2 roky fungovalo to teď s novým kusem nefunguje? Jestli je to nějaký špatný kus, nebo je závada někde jinde, jestli se ně co nepoškodilo, při tom sršení? Ale bez toho emulátoru to zase funguje normálně tak nevím, čím to je?