29.6.2025, 20:03
@krystof90: Drobné změny hodnoty Rychlost vykreslování systému jsou běžné. Objeví se většinou na začátku přehrávání, nebo po pauze, kdy se synchronizace přehrávání srovnává, a to u jakékoliv FPS (tedy i 50, 60 a podobných). U videa s FPS 23,976 se ale oscilace objevuje i v průběhu přehrávání. Částečně je to důsledek výkyvů v měření v rámci funkce Player Debug Info, ale taky to může být kompenzace nesouladu mezi přesnou hodnotou 23,976 a skutečnou hodnotou FPS zobrazovače, která úplně přesně 23,976 být nemusí. TV ve svém info ukazují FPS 24 Hz, ale ve skutečnosti je to 23,976, takže jde vlastně jen o zaokrouhlení. Ale u některých TV je to skutečně těch 24 a tam pak může vzniknout nějaký posun, ale ten by snad Kodi případně antiujder v TV mělo dokázat eliminovat.
Kdysi jsem tohle zjišťoval u mého setupu (*ELEC + TV Samsung) a videa s FPS 23,976 a co si pamatuji, tak mi hodnota Rychlost vykreslování systému také oscilovala, ale bylo to tak, že střed té oscilace se držel blízko hodnoty 23,976. Ale u tebe je to jinak, ten střed je někde na hodnotě 22,925, což je málo. Hele nemáš náhodou u Kodi přehrávače nastaveno Synchronizace přehrávání s displejem na Zapnuto? Další možnost, kde by to mohlo být špatně je v nastavení GPU ve Windows. Zkusil bych zkontrolovat hodnotu nastavení V-Sync u GPU a pokud tam nějaký takový parametr máš, tak ho zkusil zapnout. Ale postupně, jedno po druhém. Abys viděl co a jaký má nebo nemá vliv.
Kdysi jsem tohle zjišťoval u mého setupu (*ELEC + TV Samsung) a videa s FPS 23,976 a co si pamatuji, tak mi hodnota Rychlost vykreslování systému také oscilovala, ale bylo to tak, že střed té oscilace se držel blízko hodnoty 23,976. Ale u tebe je to jinak, ten střed je někde na hodnotě 22,925, což je málo. Hele nemáš náhodou u Kodi přehrávače nastaveno Synchronizace přehrávání s displejem na Zapnuto? Další možnost, kde by to mohlo být špatně je v nastavení GPU ve Windows. Zkusil bych zkontrolovat hodnotu nastavení V-Sync u GPU a pokud tam nějaký takový parametr máš, tak ho zkusil zapnout. Ale postupně, jedno po druhém. Abys viděl co a jaký má nebo nemá vliv.