23.9.2025, 7:56
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.9.2025, 9:58 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Opravena informace.
)
@meda: Tak asi bych to měl uvést na pravou míru. Hned napoprvé jsem tvůj text nečetl pozorně, za což se omlouvám.
Takže jestli jsem to teď už pochopil správně, tak to, co popisuješ se týká zobrazení widgetu Časovače v položce hlavního menu Televize. Ale musíš si uvědomit, že tady jde o dva odlišné seznamy. Jeden je Pravidlo Časovače a druhý je Časovače. A jak jsem psal výše, tohle není úplně triviální. Funguje to následovně:
(22.9.2025, 19:05)meda Napsal(a): Poslední můj poznatek, že pokud přejmenuji časovače pomocí webového rozhraní TVHS, nedojde k přejmenování v (Andoid) Kodi home ploše Televize. Zřejmě už je to nakešované. Pokud se v Kodi podívám do Pravidla časovače, tam je to změněno správně.
Takže jestli jsem to teď už pochopil správně, tak to, co popisuješ se týká zobrazení widgetu Časovače v položce hlavního menu Televize. Ale musíš si uvědomit, že tady jde o dva odlišné seznamy. Jeden je Pravidlo Časovače a druhý je Časovače. A jak jsem psal výše, tohle není úplně triviální. Funguje to následovně:
- tak především, v pravidle časovače jsou dva názvy, první je název pravidla a druhý název souboru, do kterého se nahrávaný obsah ukládá. Defaultně se název souboru odvodí od názvu pravidla časovače, ale je ho samozřejmě možné, ještě před prvním uložením pravidla, změnit.
- v případě, že se v pravidle časovače nastaví pravidlo pro časový rekordér a pravidlo se uloží, tak se po zadání pravidla vygeneruje, podle obsahu zadaného pravidla, nejbližší následující časovač. Časovač, který dostane jméno odpovídající názvu souboru.
- pokud poté změníš v Tvheadend název pravidla časovače, tak se změna provede jak v Tvheadend, tak v Kodi. Pokud ale změníš v Tvheadend v pravidle časovače název souboru, tak se změna provede i v pravidle časovače v Kodi a ve všech v budoucnosti nově vytvořených časovačích, ale už se neprovede v již existujícím časovači. Jestli je to správně nebo ne, to je samozřejmě otázka. Podle mě by se měla ta změna promítnout i do již vytvořeného časovače, ale v současné verzi to tak není.