17.10.2025, 21:57
@Rossi D Seriály byly natočené dva. Nejprve domácí, tedy Čína začala první 30 dílnou sérií vycházející pouze z první knihy San Ti (Three-Body). Pak přišel Netflix s 3 body problem, který také vychází z první knihy, ale už do děje zahrnul i něco ze druhé i třetí. Přečetl jsem všechny tři knihy a viděl obě první série obou verzí seriálů. Těch 30 dílů první čínské série se sice drží věrně předlohy, ale nedokážu si předstvit, kolik dílů budou mít další série vycházející z dalších dvou knih. Netflix to zkrátil, začal z toho dělat trochu bramboračku, takže jsem zvědavý, jak z toho vybruslí. Čína si svůj moderní literární poklad zřejmě bude chtít hýčkat a tak z věrnosti předloze zřejmě od doslovného ztvárnění nesleví. Netflix-u, jak známe, není nic svaté, takže to, co s tím nakonec udělá, bude ještě zajímavé. Protože jsem knihy četl, spíše preferuji Netflix. Možná pro toho, kdy je ještě nečetl (a číst ani nechce), bude lepší ta čínská verze, která je ale, ..., no prostě, více čínská. Ale jak se znám, budu nakonec asi sledovat další série obou seriálů. Jsem zvědavý, jak si s tím oba týmy nakonec poradí. Jen se trochu bojím, že to nakonec udělá bramboračku i v mé hlavě.