23.10.2025, 10:50
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 23.10.2025, 11:01 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Opravena informace.
)
@sachlj: Připojit dálkový ovladač ke CoreELEC, to už může (ale nutně nemusí, záleží na volby ovladače) být trochu vyšší dívčí. Zvláště, pokud budeš používat ovladače komunikující více rozhraními/protokoly (což je ale může být pro některá tlačítka, např. POWER, nutnost). Rozdíly jsou při použití IR (přes IR boxu a nebo IR USB dongle) a částí používající RF (přes dongle a USB boxu) nebo BT (přes BT boxu). Každé řešení má svá + a -. Popsané je to vyčerpávajícím způsobem v Remote Control Unit Troubleshooting a pokud to vstřebáš, není problém ke CoreELEC připojit v podstatě většinu ovladačů mediálních zařízení. Stručně řečeno je to asi takto:
Já jsem do CoreELEC připojoval snad všechny možné typy ovladačů s různou kombinací komunikací a vždycky jsem nakonec uspěl. V některých případech jsem, pravda, musel jít až na mapování na úrovni systému (hwdb), ale vždycky se to nakonec podařilo.
A co doporučit? K boxu jsi určitě dostal ovladač také, tak se soustřeď na něj. Na fóru CE určitě najdeš dostatek informací, jak ho v CoreELEC připojit a jak to celé nastavit.
Jinak mě osobně zaujal ten odkaz na Antik ovladač. Jak jsem to z obrázků pochopil, umí (snad?) tento ovladač u většiny tlačítek vysílat oba signály současně (IR i BT) a na každé vysílá jiný kód. Zbylá tlačítka se pak dají naučít. S tímhle ovladačem by se asi daly dělat pěkná kouzla. Skoro přemýšlím, že si ho za ty prachy koupím a vyzkouším, jak vlastně funguje.
- IR komunikující přes IR boxu
- POWER tlačítkou umí to box zapnout i probudit,
- pro ostatní tlačítka potřebuješ použít a nastavit buď
- Amlogic Remote (remote.conf) - dálkový ovladač se pak chová jako HID, v Kodi tedy jako Keyboard, je možné v Kodi mapovat dlouhý stisk
- Meson IR (KEYMAP file & rc_maps.cfg) - dálkový ovladač se pak v Kodi chová jako Remote, není možná na něj v Kodi mapovat dlouhý stisk
- Amlogic Remote (remote.conf) - dálkový ovladač se pak chová jako HID, v Kodi tedy jako Keyboard, je možné v Kodi mapovat dlouhý stisk
- POWER tlačítkou umí to box zapnout i probudit,
- IR komunikující přes IR USB dongle a USB boxu
- POWER tlačítkou neumí to box zapnout
- dálkový ovladač se pak chová jako HID, v Kodi tedy jako Keyboard, je možné v Kodi např. mapovat dlouhý stisk
- RF komunikující přes RF dongle a USB boxu
- dálkový ovladač se pak chová jako HID, v Kodi tedy jako Keyboard, je možné v Kodi např. mapovat dlouhý stisk
- BT komunikující přes BT boxu
- POWER tlačítkou neumí box zapnout
- POWER tlačítkou neumí box zapnout
Já jsem do CoreELEC připojoval snad všechny možné typy ovladačů s různou kombinací komunikací a vždycky jsem nakonec uspěl. V některých případech jsem, pravda, musel jít až na mapování na úrovni systému (hwdb), ale vždycky se to nakonec podařilo.
A co doporučit? K boxu jsi určitě dostal ovladač také, tak se soustřeď na něj. Na fóru CE určitě najdeš dostatek informací, jak ho v CoreELEC připojit a jak to celé nastavit.
Jinak mě osobně zaujal ten odkaz na Antik ovladač. Jak jsem to z obrázků pochopil, umí (snad?) tento ovladač u většiny tlačítek vysílat oba signály současně (IR i BT) a na každé vysílá jiný kód. Zbylá tlačítka se pak dají naučít. S tímhle ovladačem by se asi daly dělat pěkná kouzla. Skoro přemýšlím, že si ho za ty prachy koupím a vyzkouším, jak vlastně funguje.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.