03.11.2025, 11:50
(03.11.2025, 11:27)meda Napsal(a): V pořádku. Jsi v klubu Apple. Ale proč jsi zabloudil sem, když si tu nemůzeš nic dokázat - jen to, že kloužeš pouze po povrchu. Jsi typický konzument.
asi takhle. Apple TV a Infuse nepřehrává některé prastaré kodeky z důvodu licencí a takových omezení. Z toho důvodu jsem chtěl mít KODI které si s tímhle hlavu neláme. To jako jsem měl doma donedávna BD přehrávač od Samsungu ale i nějaké čínský shit co ale dokázal všechny vypalované placky s avi filmy přehrát jako nic. než jsem to všechno dal ke kontejneru. Šmarjááá to bylo hodin vypalování a pak to odnést vyhodit....de fakto si uvědomuji kdy se to zlomilo. Když jsem před cca 6 ti lety sestavoval svůj současný domácí počítač. Po dílech to dohromady bylo za 38 tis...a to nepočítám licence na soft a office. To je takových 7 tis navíc...a v tom pc už není vypalovačka na placky. Mám externí BD mechaniku ale tu jsem použil jen jednou když jsem potřeboval instalačku na sonar. Tak v té době jsem i plně spoléhal na kodi když na samsung tv nešlo de fakto nic nainstalovat. Maximálně netflix. Ale že televize začala mít černé čmouhy a když ty po čase byli na 1/3 screenu tak se musela měnit. Ale před tím, že se na ní nedalo nainstalovat pořádně nic-v té době vodafone tv tak jsem pořídil apple tv protože na tu to šlo. Ale na evolveo 8k co mám tak tam třeba netflix nešel nainstalovat. Tak co jsem potřeboval šlo na apple tv. No a po vyměně za google tv na kterou jsem instaloval kodi zjištuji ten rozdíl v přehrávání filmů. Obrazově i zvukově je Applet TV s Infuse lepší než na google tv co máme KODI. Ale přitom podle parametrů televize by kodi na týhle televizi mělo být super kvalita. No není. Vidí to moje oči a slyším to. Tak sjem hladal samostatný box androidí co by pod ním KODI běželo líp. Včera malej testík. Film ve 4k na NAS DS923. Ten je 2x LAN 1gbit do sítě. Má 4*8TB disky na 8k videa - určený pro dohledová centra. Brutální rychlost zápisu a čtení. Mám tam 2*1GB m.2 SSD disky na swap. Z Infuse film běží parádně ale KODI na boxu swapovalo že prý je zdroj dat pomalý pro přehrávání. Co je to za kravinu? Box má taky gigovku ale nevím proč tak test rychlosti internetu je max 500MB. Apple TV se přibližuje ke gigu co skutečně mám. Tady není problém mezi židlí a klávesnicí.
btw. než příjde windows s verzí 12 která by se nemusela na můj počítač chtít instalovat tak raději počkám až začnou v naší zadeli prodávat apple mini s procesorem M5 a pak si koupím tuhle mini krabičku kde je už os instalovaný a tak jen office licenci tu kdy platíš jen za čas kdy něco od mrkwosoftu používáš. A 90% věcí co používám, softů na apple os jsou.