• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zajímavé tipy na slovo nejen rozhlasové
@meda: Tak jsem včera večer poslouchal první díl dramatizace Foucaltova kyvadla a nedoposlouchal. Vůbec mě to nechytlo. Nejpravděpodobněji proto, že někteří herci hodně, opravdu hodně přehrávali. Až mi to bylo nepříjemné, jak to bylo mnohdy nemístně a zbytečně expresivní a rušilo mě to. Vůbec jsem se nemohl soustředit na obsah. Ve 2/3 prvního dílu jsem to vypnul a šel raději spát. Dneska ještě zkusím ten díl doposlouchat. Třeba tomu ještě přijdu na chuť. A pokud ne, tak si alespoň najdu čas si to konečně přečíst a zdramatizuji si to sám ve svých představách.

Pomalu a jistě docházím k názoru, že audioknihy nejsou špatný nápad, pokud jsou opravdu pouze čteny. A to někým, kdo se nesnaží herecky vyniknout, ale prostě tu knihu pouze přečte. Jistě, jistá míra stylizace tam být může, ale všechno má své meze. Já osobně na rozhlasové dramatizace vzpomínám moc rád. Vyrostl jsem na nich v 60. letech, kdy byla nabídka televize ještě dosti omezená a mám pocit, že tenkrát to bylo o něčem úplně jiném. Nevím, jestli se na tom podepsala nostalgie. Je fakt, že i dnes lze nalézt výborné dramatizace, ale už jich není tolik a konkurence jiných typů médií je opravdu nelítostná. Skoro bych řekl, že po jistém útlumu posledních 10 roků se zase začínám více vracet ke knihám.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Zajímavé tipy na slovo nejen rozhlasové - od JiRo - 18.2.2026, 21:19

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)