09.2.2018, 10:34
@matejekt Především je třeba si uvědomit, že TVH backend běží pouze na Unix/linux instalacích nebo instalacích z nich odvozených (LibereELEC, OpenELEC, Synology, atd). Máš v podstatě dvě možnosti, jak ho nainstalovat. Z instalační sady, kterou si stáhneš např. na tvheadend.org (to platí pro standardní OS( nebo jako nějakou formu instalace zabalené do nějaké jiné aplikace - to platí pro různá distra, ořezané Linux instalace (LibreELEC, OpenELEC) nebo odvozené systémy (Synology & spol.). U LibereELEC nebo OpenELEC je instalace TVH schovaná do instalace addon (doplňku) dané verze *). On to ve skutečnosti klasický doplněk není, jen se jeho prostřednictvím TVH upravená a sestavená pro dané prostředí nainstaluje a je možné přes parametrizaci addon nastavit pár základních parametrů. Po instalaci už běží TVH zcela nezávisle na Kodi a parametruje se zásadně přes webové GUI. TVH je pak na Kodi absolutně nezávislé, můžeš například aplikaci Kodi restartovat nebo úplně zastavit, TVH backend pojede dál. Ale k tomu jsi už metodou pokus/omyl, jak vidět, dospěl sám.
*) V žádném případě nedoporučuji stahovat instalaci TVH backend z nějakého SuperRepo (já osobně se takovýmto repozitářům, i když z jiného důvodu, vyhýbám jako čert kříži
). Ta instalace musí být sestavená s danou verzí LibreELEC nebo OpenELEC. Pokud to uděláš, dospěješ přesně do toho stavu, kam ses dostal ty, k hlášce "Závislost na os.libreelec.tv verze 7.0 nemohla být uspokojena."
Co se týče ladění stanic, tak to trvá opravdu déle. Co se týče zadání ČR, tak je tam volba "Czech Republic: cz-All". Je pravda, že já jsem to dělal už před hodně dlouhou dobou, takže si úplně přesně nepamatuji, jak to probíhá, ale problémy jsem neměl žádné. Pokud ti to nezobrazí všechny muxy, tak je problém v definici muxů v daném konfiguračním souboru, tomto případě "Czech Republic: cz-All", ale ten je myslím v pořádku. Používám ho také a muxy tam jsou všechny (ale jak jsem napsal, už je to delší dobu, co jsme to dělal). A pokud ti to v muxech nenajde všechny služby, problém hledej spíše v citlivosti přijímače. Ta samozřejmě nemusí být stejná jako u jiného zařízení, které používáš doteď, a tak ti také nemusí najít služby všechny.
To, že jsi našel 8 služeb, ale nemohl s nimi nijak pracovat je zajímavé. Jsi si jistý, že postupu rozumíš? Uvědom si, že naladit služby nestačí. Musíš je ještě tzv. namapovat. Teprve v této chvíli se ke "Službě" přiřadí "Program" s default jménem převzatým ze služby, který už můžeš vidět na straně Kodi. Tam musíš mít ovšem nainstalovaný a naparametrovaný PVR - Tvheadend HTSP Client.
Doporučuji zůstat u LE. Tím, že přejdeš na Synology, problémy, které jsi nevyřešil u LE, tam pravděpodobně nevyřešíš taky.
Stejně tak doporučuji podívat se na Tvheadend rozcestník, který skvěle zpracoval @marhycz. Tam najdeš všechno. Ostatně, tam jsi měl začít!
Nevzdávej to, ze začátku se to méně zkušeným zdá složité, ale věř, že po čase to bude už brnkačka.
*) V žádném případě nedoporučuji stahovat instalaci TVH backend z nějakého SuperRepo (já osobně se takovýmto repozitářům, i když z jiného důvodu, vyhýbám jako čert kříži
). Ta instalace musí být sestavená s danou verzí LibreELEC nebo OpenELEC. Pokud to uděláš, dospěješ přesně do toho stavu, kam ses dostal ty, k hlášce "Závislost na os.libreelec.tv verze 7.0 nemohla být uspokojena."Co se týče ladění stanic, tak to trvá opravdu déle. Co se týče zadání ČR, tak je tam volba "Czech Republic: cz-All". Je pravda, že já jsem to dělal už před hodně dlouhou dobou, takže si úplně přesně nepamatuji, jak to probíhá, ale problémy jsem neměl žádné. Pokud ti to nezobrazí všechny muxy, tak je problém v definici muxů v daném konfiguračním souboru, tomto případě "Czech Republic: cz-All", ale ten je myslím v pořádku. Používám ho také a muxy tam jsou všechny (ale jak jsem napsal, už je to delší dobu, co jsme to dělal). A pokud ti to v muxech nenajde všechny služby, problém hledej spíše v citlivosti přijímače. Ta samozřejmě nemusí být stejná jako u jiného zařízení, které používáš doteď, a tak ti také nemusí najít služby všechny.
To, že jsi našel 8 služeb, ale nemohl s nimi nijak pracovat je zajímavé. Jsi si jistý, že postupu rozumíš? Uvědom si, že naladit služby nestačí. Musíš je ještě tzv. namapovat. Teprve v této chvíli se ke "Službě" přiřadí "Program" s default jménem převzatým ze služby, který už můžeš vidět na straně Kodi. Tam musíš mít ovšem nainstalovaný a naparametrovaný PVR - Tvheadend HTSP Client.
Doporučuji zůstat u LE. Tím, že přejdeš na Synology, problémy, které jsi nevyřešil u LE, tam pravděpodobně nevyřešíš taky.
Stejně tak doporučuji podívat se na Tvheadend rozcestník, který skvěle zpracoval @marhycz. Tam najdeš všechno. Ostatně, tam jsi měl začít!
Nevzdávej to, ze začátku se to méně zkušeným zdá složité, ale věř, že po čase to bude už brnkačka.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.