(16.4.2018, 9:45)meda Napsal(a): Asi bude TV tak 10 roků stará ...stát se může leccos. Ještě poslední nápad, zjistit, jaký je rozdíl v připojených signálech z NB proti RPi 3. Jestli ten výpadek elektřiny něco v TV provedl, třeba v NB HDMI nějaký signál není, který u RPi vadí.
Není u TV nějaké nastavení v menu týkající se HDMI?
V nastavení TV HDMI je podle manuálu nějaký Bleck Level Normal/Low. Atd...atd.
http://downloadcenter.samsung.com/conten...1523864051
Bohužel nic nastavit u HDMI nelze...
Trochu jsem googlil a zjistil jsem, že TV Samsung mají obecně často problémy s HDMI vstupem. Žádné z řešení problémů mi ale nepomohlo. Problémy údajně bývaly s připojením PS3 - výrobce pak doporučoval použít komponentní vstup...
(15.4.2018, 13:10)dcart Napsal(a):(15.4.2018, 12:36)meda Napsal(a): Pokud se vrátíme k prvnímu příspěvku a větám:
Vyzkoušel jsem i jiné RPI, které vlastním a zaké se nic nezobrazilo.
Pokud ovšem k této TV připojím NB přes HDMI - vše funguje a obraz se ukáže.
Pokud RPI připojím k jiné TV tak také funguje - tímpádem by mělo být vpořádku.
...potom ještě nevíme, jestli do toho jiného RPi jsi vložil stejnou SD kartu se systémem, nebo má svou.
I s nějakým jiným systémem bys měl aspoň vidět start RPI s "oranžovou duhovou" obrazovkou.
Třeba si opravdu ta dvě zařízení společně nerozumí s tím HDMI kabelem, co máš. Zkus pořídit HDMI 1.4 (někdy označený jako High Speed, podpora ethernet a 3D) a nejlépe 50cm.
Další nápady už nemám...... Snad jen zkusit LibreElec 8.2.x
mám 2 ks RPI s prakticky stejnou instalací - zkoušel jsem vše - měnit karty, měnit kabely. U jedné TV jede vše vpořádku - u té druhé prostě RPI nejsou vidět - TV hlásí "bez signálu"
není vidět ani start systému.
Zkusím tedy kabel, který popisuješ, popřípadě jinou instalaci - tedy LibreElec.
Tak ani HDMI High Speed kabel nepomohl...
2x RPi3 - OpenELEC 6.03 → Kodi 16.1 \ 1x PC - Windows 10 → Kodi 16.1 \ 1x Acer Iconia - Kitekat 4.4.4 → Kodi 16.1