22.7.2018, 0:11
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 22.7.2018, 0:12 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Typos
)
@vrzy Vyzkoušel jsem zablokování/odblokování spuštění Kodi v LE pomocí systemctl mask/unmask kodi. Funguje spolehlivě, změna se samozřejmě projeví až po restartu. Lze to samozřejmě zkombinovat, kdy se zadá systemctl mask kodi a po něm hned systemctl stop kodi, není restart pro zastavění Kodi nutný. Naopak, když se nastaví, že Kodi není při startu spouštěné, lze ho dodatečně spustit z ssh konzole, zadáním sh /usr/lib/kodi/kodi.sh --standalone -fs --lircdev /run/lirc/lircd. Po odhlášení z konzole se ale samozřejmě takto spuštěné Kodi odstaví.
Při těch hrátkách se mi podařila vtipná věc. Spustil jsem Kodi z ssh konzole zatímco běžela původní instance Kodi spuštěná po startu a dosáhl jsem tak toho, že v LE běželo Kodi 2x.
Jinak úspora odstavením Kodi není bůhvíjaká, ale u slabších strojů a strojů s menší pamětí asi nebude nezajímavá. Ušetřená paměť se pak může použít např. jako mezipaměť pro timeshift TVH.
Při těch hrátkách se mi podařila vtipná věc. Spustil jsem Kodi z ssh konzole zatímco běžela původní instance Kodi spuštěná po startu a dosáhl jsem tak toho, že v LE běželo Kodi 2x.
Jinak úspora odstavením Kodi není bůhvíjaká, ale u slabších strojů a strojů s menší pamětí asi nebude nezajímavá. Ušetřená paměť se pak může použít např. jako mezipaměť pro timeshift TVH.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.